Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Upřímně nechápu všeobecné nadšení kolem tohoto seriálu. Ano, námět je zajímavý, herci typově přesní, ale scénáristé chvílemi neví, co s postavami dál dělat, a to si tu bandu geekovských individuí sami vytvořili. S narustajícím počtem epizod je to čím dál víc patrnější - mnoho scének není dotažených, z Sheldona, který je guru TBBT, se stává jakási karikatura sebe sama a co mrzí nejvíc je minimálně využitý potenciál ostatních postav (Raj, Howard). Když vyprchalo moje prvotní nadšení z originálního námětu, vidím jen jak herci vběhnou na scénu a odhrkají repliky podle scénáře a i když se snaží, právě slabý scénář jim podkopává nohy. Přesto hodnotím za 4, protože v dnešní době sitcomového půstu je TBBT jedním z nejlepších a podařené hlášky opravdu stojí za to.

Ovečka Shaun

Ovečka Shaun (2007)

Jednoduše úžasné, úžasně jednoduché. Konečně seriál, který neuráží dětskou inteligenci a co víc - nehustí do dětí morálku. Někomu se sice může zdát tenhle seriál jako rychle spíchnutý večerníček, ke kterému se autoři neobtěžovali ani namluvit komentář. Pro mě je to skvělá ukázka toho, na jak malém prostoru lze vytvořit ucelený příběh se spoustou zajímavých figurek a že když máte skvělý scénář obejdete se i bez vtipných replik. Seriál je sice primárně vytvořený pro děti, tvůrci ale nezapomněli ani na dospělejší diváky a občas ze seriálu vykoukne i nějaký vtípek vyloženě pro ně.

Jak vycvičit draky

Jak vycvičit draky (2012)

Neskutečně pohodový seriál, který mi zvedne náladu už od úvodních titulků. Guilty pleasure? Možná, ale tahle dračí parta mě dostala už ve filmu a navíc mám na draky zkrátka slabost. A v Dreamworks ji mají asi taky, protože ,,drakovi" věnují kvalitnější péči než kdy věnovali jiným projektům (už vánoční kraťas byl o několik tříd lepší než bratrská Shrekoleda, Panda nebo Madagascar) a tenhle seriál to jenom potvrzuje. Vyžloidní Viking s drakem za sebou s přehledem nechává debilní Tučňáky z Madagascaru i nudnou Kug-fu Pandu. Každý díl má dvacet minut , kde je každá vteřina pečlivě využitá a děj šlape příjemným tempem. Soundtrack není žádný recyklát, hudba je sice vystavěná na té filmové, ale obsahuje spoustu nových povedených nápadů. Fajn je i to, že Škyťáka namluvil opět Jay Baruchel. Animace je sice o poznání horší než ta filmová, ale v rámci produkce Cartoon Network se jedná o špičku. Musím říct, že Cowellová může být spokojená, protože její dílo dovedli v Dreamworks k dokonalosti.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Tenhle seriál je o partě mladochů okolo 30, kteří bydlí a pracují v New Yorku. Nejsou to však Přátelé, ale Přátelé bez Phoebe. Zkrátka - pošlete Phoebe na dovolenou a máte partu z HIMYM. Tedovi a spol. ale chybí ta lehkost, se kterou spolu komunikovali Přátelé. Osobní rysy postav jsou navíc nevyhraněné, takže komiku situace nelze plně vytěžit (Ted je chvílemi looser a chvílemi je zase vážný sebevědomý architekt bez špetky nadsázky). Jednotlivé epizody jsou tradičně 20 minutové, takže děj i přes pár klopýtnutí odsýpá celkem svižně. Problém je ale v tom, že z počátku dobrý nápad retrospektivního vyprávění se začíná s každou další sérií rozbředávat do nekonečného seriálu, kdy už je vám v podstatě jedno, kdo že ta matka je. Do seriálu se postupem času začaly vkrádat levné vycpávky - především zpívané pasáže, až máte pocit, že omylem sledujete Glee. Seriálu navíc chybí momenty, které si vybavíte i po nějaké době - něco jako v Přátelích Ross s vybělenými zuby či jeho jednostranné opálení. Větší legrace je bezesporu s x let starými Přáteli. Přesto za čtyři, sitcomová tvorba upadá a HIMYM (podobně jako The big bang theory) drží tuhle potapějící se kocábku jakž takž nad vodou.