Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené herečky (6)

Kate Winslet

nedávám si ji do oblíbených proto, že je krásná (ačkoli samozřejmě je:) nýbrž  proto,že mě rozplakala v Předčítači.. a kvůli ženským já obvykle nepláču:) 

Lina Leandersson

tak tahle holčička z Ať vejde ten pravý mě dokonale dostala. A vážená pani Angelina Jolie se svou dokonalou krásou může jít  doprdele, i kdyby adoptovala celou Kambodžu. Krása je dar a je tak dementně snadné stát se kvůli tomu masově  oblíbeným.. , takže právě proto nebudu následovat mnohé uživatele, kteří si ze seznamu  oblíbených hereček vytvořili přehlídku amerických modelingových xichtů. Krása pro mě automaticky neznamená dobrý zážitek z filmu. Naopak umět prodat ve filmu svou průměrnou nebo skrytou krásu a zaujmout svou osobností a jiným druhem charismatu, než jen sexuální přitažlivostí, je mi u hereček mnohem bližší.

Sigourney Weaver

Ripleyová, dosmrti bych vám uklízela hajzly za to, jak jste ty alieny vypráskala..ach ach..moje srdcovka:)

Dana Medřická

Domnívám se, že brilantní herec může být jen ten, kdo je zároveň i plnokrevný a oslňující člověk. A když k tomu nemá zrovna v životě na růžích ustláno, může všechny své niterné bolesti, tragedie, i tryskající štěstí způsobené třeba láskou, prodat na jevišti tak, že si divák bude přát, aby nikdy nespadla opona. Dana žila nesmírně plnohodnotný a těžký život a snad i proto jako herečka vynikala. Neskutečně romanticky a dojemně působí závěr jejího života, kdy vlastně až po šedesátce vstoupila jako čerstvě ovdovělá do vztahu se svým "španělem" Artemiem a prožila s ním nesmírně hluboký, vášnivý a šťastný románek, aby si ho následně vzala. Jako z románů červené knihovny, kdyby ovšem záhy na to nezemřela na infarkt. Moci prožít ještě na sklonku života svojí osudovou lásku a to v době, kdy má za sebou smrt manžela, těžký úděl herečky, která svoji práci miluje a je pro ni stvořená a nemůže hrát tak jak by chtěla, protože si to nepřejí soudruzi, je vlastně téměř jako boží zásah a odměna za všechny ty předchozí těžké chvíle. Velká dáma a Velká žena mezi českými herci.