Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Hrdina mého dětství v prvním a alespoň pro mne nejlepším dobrodružství (nic proti Connerymu, je skvostný, ale dobyvatelé jsou dobyvatelé ...), navíc, úžasná hudba Johna Williamse byla nejspíš jednou, ne-li hlavní příčinou toho, proč dodnes miluju filmovou muziku ... P.S. - k dabingu - jakkoliv může být původní dabing (Frej, Balzerová) nepřesný, je značně osobitý a nedám na něj dopustit ... P.P.S. - mám takový pocit, že dříve to hrdinové měli nějak jednodušší - taky zachraňovali svět, ale stačilo jim na to málo (většinou důvtip, trochu štěstí a charisma) a šlo jim to tak nějak líp ...

Kdo seje vítr

Kdo seje vítr (1960)

Pro mě nejlepší soudní drama se skvělými hereckými výkony (Tracy, Kelly, March), umocněné vynikajícím dabingem (Záhorský, Voska, Růžek). Skvělá ukázka toho, kam může lidstvo zavléct ideologie, pokud se nenajde pár odvážných ...

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Na dlouhou dobu si člověk myslel, že Indiana Jones a poslední křížová výprava je poslední Jonesovkou a mělo to tak zůstat - ono se ne nadarmo říká, že v nejlepším se má přestat ... Poslední Křížová výprava si vzala ponaučení z předchozích filmů - Dobyvatelé byli více dobrodružní s méně humoru, Chrám zkázy zase přidal na humoru, až to byla místy více komedie, než dobrodružství - a Poslední křížová výprava to má krásně vyvážené. Řady hereckého obsazení rozšířil Sean Connery, což filmu dodalo úplně jiný rozměr. Prostě na jedničku s hvězdičkou a podtrženou :-)

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Jedna z nejlepších pohádek, jaké kdy byly u nás natočeny - výborní herci, a to zejména ti v záporných rolích (které se konec konců hrají líp, než klaďasové), skvělá hudba a nezapomenutelné hlášky - tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho - zesměšnil!

Dívka na koštěti

Dívka na koštěti (1971)

Vydařené spojení světa pohádek s tím lidským a zdánlivě obyčejným ... Celá plejáda hereckých hvězd, včetně těch, kteří se hvězdami mají teprve stát, úžasná hudba Angelo Michajlova a skvělé triky Vladimíra Novotného - prostě úžasná pohádka pro malé i velké diváky ...

Profesionál

Profesionál (1981)

Tento film považuju za nejlepší s J.P., byl ve vynikající kondici, k tomu skvělý scénář, hudba Ennia Morriconeho ... Skvělý film.

Eso es

Eso es (1982)

Výborná zábava a v žádném případě jen nenáročná. Vždyť co může být náročnější, než si udělat legraci z tak vážných věcí způsobem, který neurazí a pobaví poprvé stejně jako po sté ... Skvělá hudba a některé nezapomunetelné scény (rvačka v knihkupectví, celá část v Hitlerově sídle). Prostě další skvělá "belmodovka" ...

Bezva finta

Bezva finta (1985)

Kdo to je? Lasky, poznali jsme ho ve vězení v Mexiku. Šarmantní člověk, dokonce i mouchy měly strach si na něj sednout. Oblíbený film mého dětství, prostě bezva finta :-)

Jedna ruka netleská

Jedna ruka netleská (2003)

Myslím, že takovou úchylárnu člověk mockrát nevidí - a nejhorší na tom je, že se jeden při tom skvěle baví :-) Podle mne je nejlepší scéna s projevem Ivana Trojana, za tento výkon je Český lev naprosto zasloužený :-)

Byl jednou jeden král...

Byl jednou jeden král... (1954)

Božena Němcová by si možná filmovou adaptaci své pohádky představovala trochu jinak, ovšem má představa je přesně takováto. Na filmu je hodně vidět (ostatně stejně jako na Císařově pekaři a pekařově císaři), že na scénáři spolupracoval Jan Werich, díky čemuž dostal docela suchopárný (autorka předlohy nechť promine) děj úplně jiný šmrnc - nejspíš proto, že ve filmu je všeho PŘIMĚŘENĚ :-)