Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (39)

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

A já myslel, že ten pes vyhraje...

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nehodnotím to jako historický film, spíš jako akční podívanou. Tomu odpovídá počet hvězdiček, které jsem dal. Kdybych to hodnotil z historického hlediska, musel bych dát, bohužel, odpad.

plakát

Ohněm a mečem (1999) 

Sálá z toho "slovanská duše" (nikoli však holubičí povaha!).

plakát

Červený trpaslík - Zlatý dvacátý (2016) (epizoda) 

Hodnocení zdejších uživatelů je tedy hodně nízko, ale já jsem se bavil. Jsem jediný, kdo si při slovním spojení "časová brázda" vzpomněl na film Star Trek: První kontakt? Jsem zvědavý na další díly.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Filmu v mých očích uškodila nepřiměřená stopáž a přílišný naturalismus.

plakát

Bible (1966) 

Doslovné převyprávění podstatné části knihy Genesis pro analfabety. Nic proti tomu, podobným způsobem vznikla v dějinách umění mnohá mistrovská díla, ale tomuto počinu chybí do mistrovství hodně. Zaujme snad jen onen rozpor mezi snahou po monumentalitě mýtu a pokusem o zlidštění onoho mýtu tak, aby byl stravitelný pro člověka 20. století, což na počátku století našeho působí už spíše groteskně.

plakát

Star Trek X: Nemesis (2002) 

Definitivní tečka za jedním legendárním sci-fi seriálem, smrt ikonické postavy Data. Film jsem dosud považoval spíše za slabší a nedůstojný, možná jsem se díval špatně...

plakát

Star Trek IX: Vzpoura (1998) 

Tento ST film jsem už taky párkrát viděl, ale zanechává ve mně vždy spíše takový matný pocit. Děj mi připadá překombinovaný a těžko se mi v něm orientuje. Nicméně si stále zachovává st kvalitu.

plakát

Star Trek VIII: První kontakt (1996) 

Přes množství drobných logických chyb a nesrovnalostí je tohle ten nejlepší film ze světa Star Treku vůbec.  Za vyzdvižení stojí také vynikající soundtrack. Žijte dlouho a šťastně!

plakát

Star Trek VII: Generace (1994) 

Tento film z roku 1994 jsem hodnotil již kdysi, 19. dubna 2011, a tři hvězdičky zatím ponechávám. Jsme zde svědky dvojí smrti nejslavnějšího kapitána hvězdné lodi ze světa Star Treku, Jamese T. Kirka. Kromě toho je ve filmu vyobrazena i totální zkáza Enterprise-D včetně celé její posádky. Díky záhadnému časoprostorovému jevu zvanému Nexus je umožněno setkání Kirka s Picardem. Popravdě, jak píše sirien, je z toho vytěženo málo. Logika celého filmu je slabá. Potěšující je hlavní záporák a Datovo sžívání s emocemi, které mu umožňuje prožívat jeho emoční čip. Celkově se jedná o ne úplně strhující přechod od seriálu ST TNG k dalším filmům s Picardovou posádkou, je rozhodně lepší než závěrečná Nemesis (2002) i jí předcházející Vzpoura (1998) a daleko vzadu za Prvním kontaktem (1996).