Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

John Wick (2014) 

Zdá se mi, že se tady tvůrci chtěli držet osvědčeného schématu typu 96 hodin, kde jde hlavní hrdina tvrdě po těch, co ho nějakým způsobem nakrkli, a zbavuje se svižně jednoho padoucha po druhém. Tady to sice rychle odsýpá, problém však je, že to tak nějak působí úplně prázdně, protože celá tahle akční honička nemá nějakým silný hnací motor, který by hlavnímu hrdinovi divák uvěřil (haf).

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Uf, tak to byla teda šílená nuda. Co se tímto tvůrci snažili říct? Proč to bylo natočeno? Bylo to absolutně o ničem... Přijde mi, že bratři Coeni chtěli trochu vybočit ze svého osobitého stylu a projednou natočit úplně obyčejný film. Jenomže ten film je až tak obyčejný, že si člověk po chvilce začne říkat, proč se na to dívá, a ten pocit ho až do konce filmu neopustí. Prosím, vraťte se ke své obvyklé tvorbě!

plakát

Predestination (2014) 

Tak nevím, nevím. První hodinu se díváme na vyprávění nějakého příběhu, který není až zase tak zajímavý ani nějak super zpracovaný. Až potom se do toho začíná přidávat hra s časem a všechno se začíná pěkně zamotávat. Z časových paradoxů tvůrci opravdu vyždímali vše, co mohli, to je pravda. Ale jenom kvůli tomu nebudu zvedat hodnocení - to by film musel něčím zaujmout už na začátku a ne si až na konci přihřát polívčičku. Ale i tak přiznávám, že kvůli tomu rozuzlení to za podívání stojí. Btw všimli jste si, že Sarah Snook vypadá jako chlap úplně jako Leonardo DiCaprio??

plakát

Lucy (2014) 

To co je tady prezentováno, že člověk může dělat, když využívá dostatečnou mozkovou kapacitu, působí celkem jako fantasmagorie a tím si film asi celkem dost ničí reputaci. Na druhou stranu, jedná se o super akční nářez s velmi střízlivou stopáží a můžu říct, že jsem se opravdu bavila, takže všechny nepravděpodobné věci tvůrcům odpouštím.

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Sice dávám jenom tři hvězdičky, ale i tak připouštím, že by si film pravděpodobně zasloužil víc. Problém je v tom, že se tvůrci opět snažili přiživit na 96 hodinách a v traileru to prezentovali jako další akční film, kterým ale Mezi náhrobními kameny rozhodně není. Dobře se na to dívá, ale když člověk čeká akčňák, tak je z toho pak celkem rozladěný. Film plyne celkem pomalu, rozvážně. Jedná se o dobrý thriller, který je prezentován jako akční film, ale je v tom chudák celkem nevinně! Tvůrci trailerů, styďte se, takhle zkazit divákům zážitek.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Všichni to tady srovnávají s Hunger Games. Nevím, jestli je to úplně na místě, to snad už nikdo nemá právo natočit fantasy, kde děcka bojují o přežití, protože toto téma bylo v Hunger Games? To by se pak už moc nových filmů točit nemohlo... Hunger Games je megalomanské, kdežto tento film byl o hodně střízlivější, bez nějakého pozlátka. Celou dobu divák navíc neví, proč se tohle všechno děje a klade si stejnou otázku jako hlavní hrdinové. Nakonec ale stejně zůstane ve stejné nevědomosti jako hlavní postavy a tak si pořád říká: o co tam vlastně šlo?? Tvůrci si to nechali otevřené na další pokračování a diváky nechali pěkně napnuté. Moc pozitivní to ale pro tvůrce být nemusí, protože leckdo bude naštvaný, že se toho dozvěděl tak málo. Ale i když nevím, o co tam vlastně šlo, tak se mi na to prostě dobře dívalo.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Je to sice totální magořina, blbost na entou, ale na druhou stranu jsem se fakt pobavila a na tom přece u komedie záleží nejvíc.

plakát

Violet & Daisy (2011) 

Zajímavý nápad na scénář, přiměřená délka a dvě nadějné mladé herečky. Vypadá to, že na tom nejde nic zkazit. No bohužel, tvůrci zřejmě nevěděli, jestli z toho udělat černou komedii nebo drama a tak to ve výsledku byla pěkná nuda.