Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (35)

plakát

Špinavý prachy (2014) 

Dosud nevídáno! Takový druh filmu dlouho chyběl a doufejme, že Tom Hardy bude i nadále podávat takové herecké výkony, protože to je to co chtějí, jak ženské, tak mužské oči vidět. Po dlouhé době film, ve kterém nebyl sex, ani sexuální kontext. Beltramiho hudba - všudypřítomná a skvělá. Za mě 5

plakát

Já, padouch (2010) 

Ano, musím říct, že se mi to líbilo. Měl jsem lehké obavy, neboť jsem si říkal, že to bude zase jeden z těch trapných animáků. Sice to byl jeden z těch trapných animáků, ale neuvěřitelně jsem se u něj bavil. Dokonce i humor v tomto filmu nebyl klasický, měl něco do sebe. Velice se mi to líbilo. A hudba mimochodem taky dobrá.

plakát

Sunshine (2007) 

Hudba dobrá, zbytek velice kýčovitý a očekávaný. Moc mě to nepřekvapilo, čekal jsem víc.

plakát

Top Gun (1986) 

Příběh očekávaný, ovšem pro fanouška letecví naprosto suprovej. Musím říct, že se mi i trochu tajil dech, při některých soubojích.

plakát

Steve (2010) 

Tak tohle mě zcela překvapilo. Zaprvé, Keira byla taková, jakou jsem ji v životě neviděl. Zadruhé, skvělá gradace hudby v některých pasážích filmu ještě umocnila celkový a závěrečný zážitek. Po filmu mi v hlavě vyvstala myšlenka, která zakazuje mému budoucímu já mít takového souseda nebo se jím stát. A téměř závěrečné popsání přátelství bylo naprosto přesné.

plakát

Lidice (2011) 

V projekci letního kina bratří Čadíků se pro mne Lidice staly jedním z nejoblíbenějších českých filmů. Michal Hrůza by se dle mého názoru měl i nadále věnovat filmové hudbě a nutno dodat, že kdyby nadále spolupracoval s Petrem Nikolaevem bylo by to pro divákovy zrakové a sluchové vjemy velice vhodné. Co bohužel tomuto filmu musím vytknout, a co se zároveň stalo důvodem mého hodnocení tří hvězd jest, rádoby srdcervoucí konec v hlavní roli s Karlem Rodenem. Přišlo mi to jako kdyby si režie řekla, že závěr filmu je příliš tvrdý a smutný a tak zkrátka měli jakousi potřebu trošku to změkčit. To se jim ovšem nepovedlo.

plakát

Pokání (2007) 

Netradičně natočený film se skvělou Anglií 20. století. Pro mne nečekaný konec, neboť až do posledních 10 minut filmu jsem doufal v to, že se Keiře a Jamesovi nějak zkrátka podaří potkat se a žít spolu blaze až do smrti. Přemýšlel jsem o poslední scéně, jestli film zkazila, nebo jestli ho dokreslila tak, jak bychom si přáli. Ve scéně, kterou Briony označila za smyšlenou, jsem doufal až do poslední chvíle, že Briony svou výpověď i nadále může změnit. Ovšem Potom co bylo řečeno, že Marshall si vzal Lolu za ženu, tak ve mě tato naděje zhasla jako když kápne na hořící knot kapka vody. Tento snímek se ve mne usadil a sedět bude ještě hodně dlouho. O skvělé souhře hudby a snímků ani nemluvě. Tohle již po filmu Pýcha a předsudek, kde se uplatnila dvojice Joe Wright a Dario Marianelli, řekněmě, očekávám.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Anglie, Vánoce, Keira, Grant...tahle kombinace samozřejmě nemůže dopadnout nijak jinak než dobře. Herecké výkony skvělé, hudba tématická, skvěle ladí ke všem scénám. Claudia Schiffer mne ve filmu velice zaskočila, chvíli jsem ani nemohl uvěřit, že v tomto filmu opravdu bude hrát. Film je ostatně velice líbivý, není divu, že je 18. nejoblíbenější. Životní příběhy, které zažíváme každý den jak my, tak i každý jiný člověk, se nám zde promítnou během 130 minut, jenž nám nabídnout pohled snad jen na ty nejneuvěřitelnější a nejkurióznější. Chybí mi zde nějaký obyčejný k tomu, abych si zde představil pět hvězd.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Za dozvuku písně Somewhere Over The Ranibow píšu tento komentář, u kterého nemám ani ponětí jak bych se vyjádřil, protože tohle je film podle mých představ. Jestli má někdo obavy ze smrti, prosím vás, pusťte mu tenhle film. Píseň What A Wonderful World, jenž hraje při tanci nemohla už snad lépe dokreslit atmosféru. A ty smyčce! O skvělých hereckých výkonů nemluvě.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Shrnu to čtyřmi slovy - "aby si mentálové zašukali". Tohle by podle mého mhl být alternativní název pro tento film. Více méně jediné co mě nadchlo je, jak pan Donutil sedí velice ožralý v rozjezdu. To byla opravdu scéna jako z normálního života.