Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Když jsem ve 14 letech viděl Pána prstenů, já jako totální ignorant, odpůrce literatury, neznaboh, neměl jsem ani povědomí, že existují knihy Pána prstenů, natož Hobit, Silmarillion, Húrinovy děti atd...Teď po dalších 14 letech je to pro mě kult, něco výjimečného, něco co stojí si za to přečíst a věnovat tomu ten čas (ehm, abych byl upřímný, zrovna teď si jedu Silmarilion jako audioknihu:)). Společenstvo prstenu je ten nejvíc Top fantasy film, co byl kdy natočen. Chtěl bych se přesunou do virtuální reality s narenderovanou přesnou kopií Středozemě a objevovat krásná místa, ale i temná zákoutí a prožít nějaký to dobrodružství. Rozhodně bych šel za Entama. Jen jedna věc mě mrzí a je to škoda, že další dva díly nepokračovaly ve stejném duchu jako díl první, i když byly taky super, ale chtělo to víc fantasy a méně akčnosti. Každopádně knižní předloha si zasloužila zfilmovat a určitě to nebyl jednoduchý úkol, protože mohlo dojít ke zklamání velkého počtu fanoušku a k totálnímu průšvihu. Naštěstí to tak nedopadlo.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Nemám co vytknout. Scény u Bilba doma super. Snad jen trochu více fantasy a méně akčnosti, věřím, že prostor tam určitě byl a trochu mě mrzí, že si tvůrci o nás divácích asi myslí, že se na hobita koukáme kvůli super akčním scénám. Vždyť mi nechceme nic jiného než fantasy/pohádku. Ale pořád je pro mě Hobit top fantasy, na které se vždy rád podívám a jako fanoušek Středozemě nemohu dát nic jiného než za pět. Martin Freeman grandiosní herecký výkon (super dabing).

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Viděno asi ve 14. letech u nás na chatě v Řeži, v dnes již neexistující pinpogárně. Starší vyvolení pustili tento film na plátně a já vůbec nic nechápal. A ani podruhé jsem nic nechápal. Musel jsem tento film shlédnout více krát, abych pochopil časové prolínání, souvislosti a to jak moc jsou Duke a jeho právník moc. Není prostě lepšího feťáka než Johnny Deppa. Výborný snímek doprovázený hudbou světoznámých hitů zapadá do Las Vegasských ulic, hotelů, kasín, kde je úplně jedno jak moc jste sjetý. 95%.