Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (82)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Nepříjemná, ale zároveň podmanivá atmosféra a nezapomenutelný soundtrack. Nejlepší válečný film.

plakát

Chlapectví (2014) 

Točit 12 let film o dospívání chlapce a vyhnout se všem momentům, které by většina z fleku označila za zásadní, tedy první polibek, ztráta panictví, první pivo a cigareta, promoce... Na první pohled podivné, jenže co když právě ty relativně nezásadní, za pár let těžko vybavitelné věci nejvíce formují a ovlivňují naše budoucí já. Po Chlapectví jsem si tím ještě jistější.

plakát

Hon (2012) 

Peklo, kterým si musí projít nejen skvělý Mads Mikkelsen, ale v nepříjemném úžasu i každý divák.

plakát

Avatar (2009) 

Tři hodiny klišovité nudy nezachrání ani sebelepší audiovizál.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

And I think it's gonna be a long long time, till touch down brings me round again to find... Skvělý seriál, jehož kvalita nabrala po 4. sérii sestupnou tendenci a Hank Moody pomalu přestával být ten správný motherfucker. Ale závěrečný díl jsem si užil. Možná i proto, že když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem, že je poslední. A Rocket Man mi v hlavě zní už týden.

plakát

Jméno růže (1986) 

Naprosto věrohodné zobrazení středověku, se vším hnusem, špínou a zlem, které náboženství způsobovalo. Na knihu už se roky chystám, snad se k tomu jednou dostanu.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Seriál, který absolutně nemá konkurenci. Perfektní úvodní song, neskutečný Matthew McConaughey, bezchybní Woody Harrelson a Michelle Monaghan, skvělý scénář, jenž se úspěšně vyhýbá téměř všem klišé, pomalé, ale rozhodně ne nudící tempo a ta atmosféra amerického zapadákova, tu prostě miluji. Hrozně se těším na další řadu, i když laťka je nepřekonatelně vysoko...

plakát

Frozen (2010) 

Asi v půlce dojdou filmařům nápady, teda aspoň ty logické, a postupně se vytrácí napětí i atmosféra. Pokud by se podařilo udržet tempo i bez vlků, bylo by to jasných 5*.

plakát

Sunshine (2007) 

Tyhle postupné vesmírné vyvražďovačky mám rád, takže jsem si prvních 90 minut opravdu užíval. Pak se ale scénaristé zbláznili, stejně jako v tak často zmiňovaném Horizontu Události, kterému jsem to ale dokázal odpustit a miluji ho. Taky mi vadily rádoby hluboké řeči o slunci a vlastně všechny pokusy o nějaký myšlenkový přesah, které ještě zvýraznily pitomost závěru. Za skvělého Cilliana Murphyho a scénu, kdy Ikaros oznámí, že na palubě je pět lidí dávám 4 hvězdy.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Dva nejcharizmatičtější herci všech dob, každý na opačné straně zákona a přesto si zamilujete oba. Zejména jejich společné scény jsou lahůdkou.