Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Tenhle film o něco výš ještě zvedá přímo geniální hudba geniálního Ennia Morriconeho. Ale i film sám o sobě je výborný, bezkonkurenčně nejlepší western, který kdy byl natočen. A rozhodně můj nejoblíbenější. Atmosféra v tomto westernu je dokonale úžasná, herci výborní, skvělá kamera a režie bezchybná. Sergio Leone je mistr mezi všemy režiséry, kteří se kdy vrhly do natáčení westernu. Navíc italské westerny se mi vždycky líbily víc než ty americké, ikdyž to je vlastně americký žánr. Italové to umí a Sergio to umí nejvíc. I přes dlouhou stopáž vás film nenudí, naopak. Tohle je perla! Kdo neviděl, jako by neexistoval. Mimochodem, taky byl Cheyenne vaše oblíbená postava?... :) Pro mě to je nejen nejlepší western ale snad i nejlepší film vůbec. NEKRÁSNĚJŠÍ FILMOVÝ ZÁŽITEK.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Když se řekne Miloš Forman, ihned se mi před očima objeví tento film. Asi můj nejoblíbenější film od něj a troufám si říct, že možná i vůbec nejlepší Formanův snímek, ikdyž to je těžký jen tak určit a vlastně u každého diváka je to jinak. Navíc - nevím proč - mě baví filmy z prostředí cvokárny, ta depresivní atmosféra mě prostě baví a líbí se mi a tohle je vlastně nejlepší film z prostředí psychiatrické léčebny vůbec. Herci mě taky bavily, Jack Nicholson tu zahrál výborně a bez něj si to vlastně už nedokážu představit (asi jako každý) a Forman je pro mě jednoduše řečeno jeden z nejlepších režisérů, kteří kdy žily a žijí a já jsem na něj hrdá. Každopádně je to skvost světové kinematografie, vidět musí každý.

Zmýlená neplatí

Zmýlená neplatí (1958)

Krásný, takový příjemný a optimistický film. Na dnešní dobu možná trochu pomalé ale tím spíš si to získalo mé srdce. Nádherně vykreslené postavičky nejsympatičtějších zlodějů v dějinách filmu a nejen toho italského.

Škoda, žes taková potvora

Škoda, žes taková potvora (1954)

Jedna z nejlepších italských komedií, natočená v době, když vznikaly nejkrásnější italské filmy. Působí neuvěřitelně příjemným dojmem a doba, ve které se film odehrává působí i přes své nesporné problémy pohodově a lákavě. Příběh o zlodějské famílii, v níž mistrně krade babička i ti nejmenší a poctivém taxikáři, který se jen tak nevzdává, aby se dočkal spravedlnosti. Divák se baví od začátku do konce a vychutnává si výborné herecké výkony Sophie, Marcella a skvělého Vittoria De Sica.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Opět výborný Sergio Leone. Je to úžasný film, mistrovské dílo, pro mě nejlepší svého žánru. Krásný příběh doplňuje okouzlující hudba a nádherná atmosféra.

Volver

Volver (2006)

Energická, vnitřně silná a krásná mamina Penelope Cruz tu vypadá a chová se jako Sophia Loren v některých ze svých filmů a to mi bylo velmi sympatický. Volver je jeden z filmů, který by se mohl líbit i nefanouškům Pedra Almodóvara ale já jako fanynka jsem radostí překypovala. Je to určitě jeden z jeho nejvtipnějších snímků. Scény s "oživlou" maminkou pod postelí patří k nejchechtavějším. Film je taky správně dojemný a citlivý a konec je překrásný. A pusťte si to v originále, španělština je krásná. :-)

Svatba jako řemen

Svatba jako řemen (1967)

Nádherný český klenot z let šedesátých. Svižné, zábavné, každá postavička má své kouzlo. Hláškami doslova prošpikovaný film. Nejlepší role Vladimíra Pucholta, tradičně skvělá Janžurová a dokonalá Zázvorková. A Jan Schánilec byl kus! "Ty prodavačky!", "Jedna znásilněná a dvacet lidí nešťastnejch, to je spravedlnost?!"

Sedmikrásky

Sedmikrásky (1966)

Nejprve jsem dala tři hvězdičky, potom čtyři, pak pět. Tenhle film musíte vidět vícekrát, napoprvé se prostě nelíbí. Zajímavé, originální, hravé, vtipné. 60. léta jsou úžasné a zasmála jsem se. Dvě hlavní hrdinky jsou k sežrání. "Mají tam srnčí, slečno - Ne, mám hlad na něco malého", "Máš křivé nohy - To nevíš, že jsem na tom založila svoji osobnost?"

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Parodie nemusím ale tohle je geniální parodie. Výborné herecké výkony, bavím se pokaždé od začátku do konce. Pro mě jeden z nejlepších českých filmů vůbec, taková moje srdeční záležitost. Nádherná Schoberová a Květa Fialová ostatně taky byla kočka. :) A Miloš Kopecký tu byl neuveřitelný. Co dodat?! ... "ALKOHOL PODÁVANÝ V MALÝCH DÁVKÁCH, NEŠKODÍ V JAKÉMKOLIV MNOŽSTVÍ".

Jezinky a bezinky

Jezinky a bezinky (1944)

Bláznivá americká komedie z dob, když Hollywood ještě uměl bavit. Sympatičtí herci a především geniální Cary Grant, který předvádí svůj neuvěřitelný komický herecký koncert. Vše co chci od staré americké komedie mít, mám tady.