Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Asi jsem se zamilovala... :-) Po zhlédnutí několika scének na internetu jsem si prostě musela koupit všechny čtyři série a stala se věrným fanouškem tohoto komediálního skvostu.

Hotýlek

Hotýlek (1975)

Asi se mi ještě nikdy nestalo, aby mě u nějakého sitcomu zabavili úplně všechny díly a u žádného se nenudila nebo si neřekla, že tehle díl nebyl tak dobrý. Až teď se to stalo. Už první díl mě nadchl a během dvou dnů jsem zkoukla seriál celý a každý díl mi přinesl úžasnou várku zábavy a smíchu. Tímto se Fawlty Towers řadí k mým nejoblíbenějším seriálům, ke kterým se budu moc ráda vracet. Samozřejmě doporučuji originální znění. Viděla jsem kousek s dabingem ale musela jsem si sehnat titulky, jelikož John Cleese se prostě nedá nadabovat a celý seriál pak ztratí své kouzlo.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Vzhledem k tomu, že nemám příliš v oblibě sci-fi a tomuto žánru se tedy snažím vyhýbat, tento seriál jsem se dlouho snažila ignorovat. Naštěstí se nepodařilo. Nejde tu totiž vůbec o sci-fi ale o pořádnou dávku skvělého anglického humoru! Příjemná zábava pro dobrou náladu se sympatickým postavami, samozřejmě u mě vede Rimmer v podání geniálního Chrise Barrieho, který má tak zabijácký charakter, až ho prostě nejde nemilovat! :-)

Black Books

Black Books (2000)

Líbily se mi hlavně první dvě série (první je nepřekonatelná), potom už jde kvalita trochu dolů. Ale i přesto je Black Books jeden z nejvtipnějších a nejpohodovějších komediálních seriálů. Málokdy se to stane, ale všechny tři hlavní postavy jsou mi neuvěřitelně sympatické (možní i proto, že v některých situacích či povahových rysech jsem se skutečně našla!) a ačkoliv je Bernard někdy na zabití, je svým způsobem roztomilý.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Našly se díly, které nepatřily mezi ty nejlepší ale zase se našly díly (a těch bylo víc!), při kterých jsem se válela smíchy po zemi. Opravdu dokonalý sitcom. Lepší než americké. Kam se hrabe Teorie velkého třesku nebo Jak jsem poznal vaši matku. Jen škoda, že jen tak málo dílů. Ikdyž je to vlastně dobře, protože tak kvalita seriálu alespoň neupadá, jak se to bohužel stává u nějakých jiných sitcomů, který počtem sérií na kvalitě ztrácejí.

Columbo

Columbo (1971)

Starý dobrý sympaťák Colombo. Komu by se nemohl líbit? Seriálová klasika, kterou si čas od času večer pustím a krásně si u ní odpočinu. Už mám svojí hitparádu nejlepších, nebo spíš nejoblíbenějších dílů. No, Colombo je prostě frajer. :-)

Machři a šprti

Machři a šprti (1999)

Když jsem byla malá, dávaly to odpoledne na České televizi a občas jsem na to se ségrou mrkla. Ale protože jsem byla hodně malá, spíš mě bavily praštěný telenoveli a tak jsem neviděla všechny díly. Proto jsem si mnohem později stáhla všechny díly a musím říct, že ačkoliv se to ze začátku nemusí zdát (protože kvalita seriálů a filmů o teenagerech pro teenagery je dost ošemetná), seriál je vtipný a inteligentní (což je, zvlášť v současnosti, naprosto nedostatkové zboží), má sympatické postavy, které jsou naprosto normální (navíc v 80. letech neexistoval Facebook v podobné nesmysly) (i skvělé herce) a je poutaví. Velká škoda je, že dílů je tak málo, na druhou stranu si možná díky tomu seriál po celou dobu udržel skvělou kvalitu.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995)

Pro diváky a divačky, kteří jsou jako já, tzn. romantické duše milující starý anglický venkov, je tohle ideální seriálová podívaná. Krásná Jennifer Ehle a Colin - jak jinak než - ÚŽASNÝ.

Panoptikum Města pražského

Panoptikum Města pražského (1987)

Velmi povedené pokračování série Vacátka s panem Marvanem. Nějakým způsobem, nevím čím to je, se mi prostě tahle nová verze líbí víc než ta stará, která je samozřejmě vynikající ale tohle je mi nějak, klidně mě zabijte, bližší. A doktor Součet v podání skvělého Ondřeje Havelky je bezkonkurenční.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Jednoznačně jeden z nejlepších českých seriálů všech dob. Líbí se mi všechny série, bylo to vtipné, skvělý herci. Co dodat? Prostě česká seriálová špička.