Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (259)

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Já vím, že mi to trvalo. Ale toto je jednoznačně jeden z nejlepších a nejzábavnějších pořadů vůbec. A už jen tajně doufám, že tato trojce bude takto pokračovat i v Grand Tour.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Jednoznačně jsem čekal víc nebo aspoň doufal. Hlavně do teď pořádně nechápu, jak ze všech těch všemožných pastí vyvázli... a ne jednou, ale to předbíhám. Co se týče efektů, hereckých výkonů, hudby nebo snad akce či napětí, nedá se nic moc vytknout. Hlavní problém vidím v samotném vyvrcholení celé série, které mělo jistě na víc (a to nemluvím o dlouhém a utahaném závěru - jak že to vlastně s Katniss dopadlo). Ale i přesto dám celkem vysoké hodnocení, za všechny předchozí díly.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Pokud je toto nejlépe hodnocený horor poslední doby, tak asi mohu tento žánr definitivně zavrhnout. Co zde bylo překvapivého, nečekaného a nedej bože nového... Nenapadá mě nic. Vyzdvihnout můžu možná hudbu, která by snad v jiném snímku měla větší úspěch.

plakát

Spása (2014) 

Po herecké stránce perfektní film a tím tentokrát nemyslím jen Madse, ale především bych vyzdvihnul Jefrreyho. Za zmínku stojí určitě i skvělá atmosféra. Je pravda, jak tu někteří už zmínili, že dánský western jsem si do nedávna představoval jen těžko, ale rozhodně se nemají za co stydět. Slabší 4.

plakát

Ray (2004) 

Přiznám se, čekal jsem trochu víc. Nemůžu přesně říct, co mi chybělo, ale rozhodně jsem se dvě a půl hodiny nebavil, jak bych při líčení života Raye Charlese alespoň doufal. S čistým svědomím mohu smeknout před výkonem Jamieho a vyzdvihnout lze samozřejmě skvělá hudba... Jinak mě nenapadá nic jiného, výraznějšího. Slabší čtyři.

plakát

Duel Frost/Nixon (2008) 

Politické drama nepochybně není žánr, který by lákal davy fanoušků. A samozřejmě právem, ovšem nemyslím si, že by se to mělo týkat i tohoto filmu. Pro mě to tak není proto, že aféra kolem Richarda Nixona mi není cizí, ale i nezaujatému diváku má snímek co nabídnout. A to minimálně skvělé herecké výkony a úžasnou atmosféru. Velmi dobrý film.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Ještě jsem to nejspíš nikde nenapsal, tak musím zde. Benedict je naprosto fantastický herec, ne že bych si to uvědomil až dnes, ale není to tak dávno, co jsem byl přesvědčen o opaku. Něco k filmu... Jednoduše mě bavil, ano mám rád historii a ano, mám rád životopisné filmy, takže... Jediné, co mě trochu zklamalo, přece jen jsem čekal něco od Keiry, když už si vysloužila nominaci na Oscara, ale tento faktor už asi nejde brát vůbec v potaz (ne, že by byla špatná!).

plakát

Birdman (2014) 

Původně jsem komentář psát nechtěl, ale vzhledem k nedávným událostem zde přece jen něco zplodím. Birdman je rozhodně zajímavý film a rozhodně má spoustu skvělých hereckých výkonů a zcela nepochybně má divákům, co nabídnout. Ovšem nemohu se zbavit dojmu, že by nejlepší film měl vypadat trochu jinak. Je fakt, že po zhlédnutí mi vrtal hlavou ještě nějaký ten den (i když jsem toho názoru, že na tom má jistý podíl Emma), ale nejlepší film? Jděte...

plakát

Predestination (2014) 

Zajímavé, to se tomuto snímku nedá upřít, ale to je tak vše... V první půlce se neděje nic, co by stálo za řeč a v té druhé je vše tak šílené, až z toho jde hlava kolem. Nápad dobrý, ale toho cestování v čase a toho, co všechno ten a ten a v té a té době udělal, bylo v konečném výsledku až příliš.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Pěkné, velice pěkné. Pro mě první Woodyho film, který byl opravdu, ale opravdu dobrý. Nejspíš jen tempo zabránilo udělení vyššího hodnocení, jinak mě nenapadá jediný kaz... obsazení parádní (nebyl Woody!), postavy skvělé, Paříž a hlavně úžasná hudba.