Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (117)

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Ach jo, ve dvou dnech po sobě vidět nějaký remake filmu, který je horší než ty předchozí, to zabolí. Tahle verze Mušketýrů je určitě o třídu horší než obě verze z roku 19733 a 1993. Mám pocit, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, jestli udělat fantasy (létající vzducholodě???), akčňák nebo grotesku. Tak nějak se jim nepovedlo nic ani od jednoho. Těšila jsem se na Matthew MacFadyena nějak to tam nerozehrál, mám ráda Luka Evanse, zdaleka nejhorší Aramis a Milla Jovovich mi prostě na krásnou Milady nesedí. Snad jenom Porthos v podání Raye Stevensona si značně polepšil a Logan Lerman nebyl nejhorší, prostě takový klučina, ačkoliv na Michaela Yorka tedy nemá. Jedinný kdo se mi tam kupodivu velmi líbil byl Orlando Bloom. Buckinghama rozjel v parádním stylu, nemám mu co vytknout, úžasný slizounek :) Celkově měl děj hodně trhlin, vadili mi způsoby mušketýrů á la ninja a Milady házící přemety a šermující o sto šest byl taky dost velký úpadek.

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Jsem velmi zklamaná. Od nového remaku jsem čekala, že bude lepší než předchozí verze, ale s filmem z roku 1998 se to nedá vůbec srovnat. Nudné a trapné dialogy překonávají snad jen hrozné výkony herců. Snad jenom farmář Oak v podání Matthiase Schoenaertse nevypadal škrobeně, ale vzhledem k tomu, že se celý film má tvářit tragicky, tak to nebyl zase takový výkon. Celý scénář za nic nestál, všechno špatně střižené. Ne, prostě ne. Dvě hvězdičky z nostalgie, že jde o mé oblíbené literární dílo. Lopato: tak ty ovečky ve filmu jedinné chápu, bungee jumping skákali, protože je tam nahnal mladý nevycvičený pes (proč mu ale hráblo, nevíme), to je ale jedinné, co je na filmu k pochopení :)

plakát

Mythica: Hledání hrdinů (2015) 

Kdyby mně někdo ještě před dvěma dny řekl, že budu víc nadšená z fantasy filmu s rozpočtem sto tisíc dolarů než ze sedmé epizody Star Wars, tak bych se mu vysmála. Ale stalo se. Film měl hodně chyb ať už od poměrně primitivního scénáře až po občas ujeté dialogy, ale já se pobavila a to je přesně to, co od filmu čekám. Super bylo jak healerka neustále léčila tanka :) Teď vůbec nelituju těch dvou hodin, které jsem strávila tím, že jsem v žebříčcích hledala filmy až na samém dně. Už mnohokrát jsem se přesvědčila, že hodnocení ČSFD nemůžu brát v potaz. Hurá na další díl :) Úplně jsem zapomněla zmínit Sorbouše, tak za mě super, sice se tam neohřál víc jak pět minut (tak malý rozpočet je i na Sorbouše moc), ale zahrál dobře.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Přiznávám, že dvě hvězdičky jsou předpojaté, ale může za to nenaplněné očekávání, se kterým jsem šla do kina. Brrr. Děs běs po třiceti letech nenatočit nic jinýho než mizený remake s horšími novými herci, s horšími mlátičkami světelným mečem. Místo jaderného reaktoru je potřeba zničit oscilátor, to je určitě posun "dopředu". Darth Vader se musí obracet v hrobě a Lucas musí být rád, že od toho dal ruce pryč. Disney by měl zůstat u pohádek, i ty už mu poslední dobou moc nejdou, a raději by neměl tříštit vesmírnou sílu.

plakát

Kniha života (2014) 

Zajímáte se o mexickou mytologii? Líbí se Vám dřevěné postavičky? Máte rádi gejzíry barev? Obdivujete špatné vtipy? Tak v tom případě je to film pro vás. Chvílemi jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet, naštěstí, když už jsem si myslela, že to nepřežiju, podařilo se mi usnout a byl tu závěr.

plakát

Popelka (2015) 

První část byla tak tragická, že jsem začala přemýšlet, jestli se dívám na pohádku nebo tragédii. Když jsem si myslela, že nejhorší mám za sebou, přišlo ještě horší: nuda nuda nuda. Už ani nevím, proč jsem se dodívala, zřejmě ale proto, že jsem neměla vyloupané všechny ořechy. Moje představy o krásné Popelce a krásném princi se zřejmě neshodují s tvůrci filmu, takže musím říct, že se mi ani jeden z nich vůbec nelíbil. Helena Bohnam Carter byla sice dobrá víla kmotřička, ale tu roli by zvládl kde kdo. Jediné pozitivum byla Cate Blanchett, která zahrála prvotřídní mrchu.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

Už je to delší dobu, co jsem si přála vidět pohodový film nejlépe ve stylu Lásky nebeské a dostala jsem tip na tento film. Teprve teď jsem se dostala k tomu, abych se na něj podívala a musím říct, že jsem byla nesmírně překvapená. Film hodnotím mnohem výš než Lásku nebeskou. Je to velmi vtipné, milé a místy mě to i dojalo k slzám. Na rozdíl od Lásky nebeská má tento film i značnou hloubku. Víc bych si od filmu tohoto typu nemohla přát. Myslím, že jsem Poláky notně podceňovala. Díky, Lopato :)

plakát

Star Trek (2009) 

Klasická sci-fi je žánr, který mě baví a Star Trek se vcelku dobře tvůrcům povedl. Má dostatek akčních scén, které nepůsobí trapně, vcelku dobrý příběh, přesto mi tam ale něco nesedí. Zcela určitě je to Chris Pine. Nevím proč, ale jeho projev zlobivého kluka, který nakonec všechno zachrání mě nepřesvědčuje. Možná za to může i fakt, že po skončení filmu jsem měla pocit, že už jsem to někde viděla a ihned mi přišel na mysl Top gun. Když se tak dívám, kdo všechno ve filmu hrál, tak si kladu otázku, kdeže jsem ty herce minula?

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Další zklamání z natočení filmu podle úžasné knihy Cecelie Ahern. Nevím, jak bych se na film dívala, kdybych knihu nečetla, ale takhle se mi zdá prostě takový nijaký. Zatímco knížku jsem zhltla na posezení, tady jsem se opravdu těžce prokousávala filmem a asi jenom potřeba chtít vědět, jestli je to opravdu tak blbý film, mě nechala dodívat se do konce. Lily Collins mi nějak neseděla a nezdálo se mi, že by předvedla nějaký výkon. Pro Sama Claflina mám trošku slabost, takže jednu hvězdičku dávám určitě za něho.