Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor
  • Drama

Recenze (173)

plakát

Velká ryba (2003) 

Tenhle Burtonovo film jsem hodně dlouho odkládala a vlastně sama ani nevím proč. Spousta ze zdejšího osazenstva píše, že je tam minimum Burtona, ale já tam těch prvků stále vidím celkem dost. Jo, je to jiné, ale příjemně jiné. Na Beetlejuice stále nedám dopustit, ale i přesto si tento kousek opět někdy ráda pustím. Ještě mi zbývá Ed Wood a můžu slavnostně prohlásit, že jsem od Burtona viděla naprosto všechno. Tak.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Přiznám se bez týrání, že jsem si po letech doplnila vzdělání a během dvou dnů jsem přečetla jak klasické Odstíny, tak Odstíny z pohledu samotného Greye. Byla jsem dost překvapená tím, jak samo se to čte, i když některé pasáže na mě působily trochu jinak, než bylo asi původně zamýšleno. A tak jsem se u toho alespoň dobře pobavila, no. Oproti tomu byl ale film totálně uhozený, děj trochu pozměněný a ostříhaný, prostě to celé působilo pitomě a trapně, ačkoliv v knize mi to tak nepřipadalo. Ale ono to vlastně celé není špatně natočené, jen knižní předloha je sama o sobě jednoduchá a tak se z toho asi nic lepšího vykouzlit nedalo. Odpad to zdaleka není, ale žádná bomba taky ne. Jo, a jen pro informaci - BDSM mě to taky nepřipomnělo provozovat.

plakát

Ahoj, cizinče (2016) 

Tady jsem prostě nepochopila smysl a to modelínové cosi mi bylo ultra protivné.

plakát

Stalker (1979) 

Já prostě nevím, co napsat. Takže bych se asi měla zdržet komentáře, že? Ale ono to nejde. Sama jsem nečekala, že mě tohle dílo zaujme natolik, že u něj ztvrdnu až do dvou do rána. O samotném obsahu, jak filmu, tak knižní předlohy, jsem neměla ani páru, takže jsem absolutně netušila do čeho jdu a jen jsem se nechala unášet. Jsem prostě úchylná na dlouhé záběry, takže tohle pro mě bylo úplné porno. Sice mám v hlavě jeden velký guláš z toho, čeho jsem byla svědkem, ale už jsem si objednala knihu, abych tomu všemu trochu přišla na kloub. A poté možná i přepíšu tenhle svůj výblitek, aby dával trochu větší smysl. Stejně to píšu víceméně pro sebe. Děkuji za pozornost.

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Když jsem "#martyisdead" viděla u jednoho svého oblíbence, říkala jsem si: "na co to, sakra, kouká? A ještě je to český! To bude nějaká ultra chujovina!". Ale když jsem viděla, jak to hodnotil, tak jsem si řekla, že tomu dám šanci. A jo, líbilo se mi to. Hned první díl mě vtáhnul do děje a chtěla jsem vědět, co z toho v závěru vyleze. Netajím se tím, že prostě nemám ráda české věci, i když samozřejmě existují výjimky, a tohle je jedna z nich. Je fajn, že takové počiny vznikají jako varování pro dnešní mládež. Kyberšikana je totiž dost aktuální téma. Těším se na druhou sérii, kterou si opět nenechám ujít.

plakát

Žena v okně (2021) 

Nemohla jsem se rozhodnout, jak tento počin zhodnotit. Knižní předlohu jsem četla a naprosto mě pohltila, zhltla jsem ji během jednoho dne. Na film jsem se těšila jako malej Jarda, ale ve finále jsem byla hodně zklamaná. Už před zhlédnutím mě překvapila délka snímku, vzhledem k předloze jsem si říkala, že se to prostě nedá zakomponovat vše. A taky že ne. Spousta prvků byla úplně vystřižena a od cca 30 minut dál mi přišlo, že to tvůrci vzali hodně hopem a celou atmosféru naprosto zadupali do země, jen aby to už měli z krku. V knize jste do poslední chvíle neměli v podstatě páru, kdo je pachatel, pokud ovšem nějaký byl a nebylo vše jen výplodem choré mysli hlavní hrdinky. Ostřihání děje ničemu opravdu nepomohlo a závěrečné odhalení bylo oproti předloze opravdu chabé a celé to působilo spíš hloupě. Úplný závěr á la happyend už raději nekomentuji.  Za vizuál a hudbu Dannyho Elfmanna dám tedy 3*, ale fakt hodně hnusnou a s ošoupanýma ušima, jak by řekla moje kantorka na střední.

plakát

Osvoboďte Britney Spears (2021) (TV film) 

Tak jo, nejdřív jsem tomuhle výtvoru dala tři hvězdičky, ale po pár dnech přemýšlení o tom, co jsem to vlastně viděla, snižuji na dvě hvězdy. Pohled na Britney hlavně z perspektivy jakýchsi aktivistů, kteří o jejím soukromí nevědí ani co by se za nehet vešlo, a novinářů, kteří do jisté míry mohou za to, jak to s ní dopadlo. Co si budeme, kdo z vás by byl nadšený a psychicky v pohodě, kdyby jste měli denodenně za zadkem paparazzi, kteří se předhánějí, kdo udělá víc skandálnější fotku, aby si do Britney mohli zase trochu kopnout a ještě za to dostat pěknou sumu peněz? Jediný, kdo k životě Britney mohl něco říkat, byla její chůva, které se ale ve finále dostalo žalostně málo místa. Je škoda, že se k celé situaci opatrovnictví nevyjádřili další její blízcí, například sestra či matka. Ale co jsem tak pochopila, mají o tom zakázáno mluvit jak oni, tak samotná Britney. Aneb právo v Americe. Podtrženo, sečteno - možná tak z 10 % jsem se já osobně dozvěděla něco nového, zbytek jsou jen takové výštěky do tmy, které si může každý přečíst třeba na redditu a nemusí si pouštět tenhle pseudodokument.

plakát

Muzikál z léčebny (2019) (amatérský film) odpad!

Tak dobře, no. POZOR, komentář obsahuje spoilery! "Před půl rokem v jednom městě..." aneb bylo, nebylo a naprosto nezáživná úvodní scéna, kterak mladý perspektivní muž nastupuje do zapadlého kanclu bůh ví kde, futruje se bagetou a zapíjí to jistě kvalitním lahváčem. Načež následuje velmi dramatická scéna "A ven!" A pozor, to je teprve začátek! Ocitáme se u druhého protagonisty na pracovišti úřadu práce, ohromná junda (minimálně úřednice se dobře baví). Po návštěvě pracáku mám taky vždycky chuť si cvaknout, ale tady to povýšili na úplně jiný level - naprosto úchvatná scéna s vyžunknutím krabicáku za 12 sekund (fakt, počítala jsem to). Já osobně bych hodila šavli už v půlce, ale týpek má fakt výdrž, to se musí nechat. Nějaký čas není nic, co by stálo za zmínku (možná manželka se sekyrkou, ale žádné drama / thriller se bohužel nekoná, tak nic) a pak tu máme noční scénu s hříšným tancem s popelnicí s perfektně zaostřenou kamerou a v závěru převoz na záchytku (všimli jste si, že jsem jak barbar použila ve větě třikrát předložku "s"? Ha!). Následně se oba naší protagonisté setkávají na základce či v mateřince (ehm, pardon psychiatrické léčebně) a jsme svědky další dramatické scény, za kterou by se nemuseli stydět ani tvůrci Kill Billa. Oceňuji alespoň reálné ztvárnění skupinové terapie, to mají hoši u mě jedno malé nevýznamné plus. V dalších minutách zase nevidím nic, co by stálo za zmínku - jen jakýsi doják, pronásledující maxi lahváč, rozkydlé těstoviny s párkem ve školní jídelně a nakonec paskvil bůhvíčeho (ta animace, jako wtf, proč?). Přetáčím, sorry jako. A prosím povězte mi, v jaké protialkoholní léčebně se provádí klystýr a proboha proč? Ale rozumím, naše filmové duo do tohohle veledíla prostě potřebovalo nacpat nějakou šokující anální scénu, aby těch sr*ček nebylo málo. Závěrečný útěk z léčebny a nečekaný skon jednoho z hlavních protagonistů před nerozjetým autem tomu nasadil korunu. Celý tenhle počin na mě působí jako když byli tvůrci konstantně nejenom pod vlivem alkoholu, ale asi nějakého lepšího matroše, jinak si nedokážu vysvětlit ty úžasné herecké výkony, přesné pasování do textu, úžasnou choreografii a v neposlední řadě naprosto geniální animaci, jak z repertoáru Dády Patrasové. Pánové, díky! Během sedmi dlouhých let vzniklo něco, z čeho se nikdo z nás dlouho nevzpamatuje (pardon, chci říct, na co nikdo z nás nezapomene, ale ono to ve finále vyjde nastejno).

plakát

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil (2021) (seriál) 

Tenhle případ jsem celkem hodně sledovala a od začátku jsem měla za to, že to nebyla jen pouhá náhoda nebo dokonce sebevražda. Přece jenom hotel Cecil má dost divokou a kriminální historii. A když člověk ještě vezme v potaz některé podobnosti s dříve natočeným hororem Temné vody, řekne si, že je to přinejmenším divné. Dokument sám o sobě je vcelku dobrý, jen je roztahaný o vyjádření různých youtuberů (kteří s tím neměli zhola nic společného, jen si na tom případu honili sledovanost a hráli si na kriminalisty, psychology a v neposlední řadě patology) a záběry z jejich "šmejděníčka" na místě činu, aby toho nebylo málo a měli na svůj kanálík další senzaci. Místo toho mohli třeba dát prostor spolubydlícím Elisy, které s ní byly po čas jejího pobytu vlastně nejvíce v kontaktu a které se v dokumentu ani neukázaly. Místo toho nám ukázali podivný páreček z hotelu, který popisoval, jak jim šmakovala voda z nádrže, kde už se tou dobou "koupala" několik dní mrtvá Elisa. *SPOILER!* Děvče opravdu nebylo psychicky v pořádku, co si budeme, ale i tak mi na tom celém i po zhlédnutí tohohle dokumentu něco nesedí. Neříkejte mi, že v den zmizení hledá policie kolem nádrží (+nad nimi krouží vrtulník s termovizí), z nichž údajně měla být jedna otevřená (protože ačkoliv se v tisku a médiích chybně uvádělo, že víko bylo zavřené, bylo prý celou dobu otevřené) a nikoho nenapadne se podívat dovnitř? Buď je to v té chvíli opravdu nenapadlo a na veřejnost unikla chybná informace, se kterou se vyrojila také řada konspirací, a nebo to ve skutečnosti bylo tak, jak se všude uvádělo, a nyní je snaha o to, aby se případ konečně uzavřel a veřejnost se jím přestala zabývat. Prostě holka byla psychicky labilní, měla halucinace, vyšplhala po žebříku přes okno na střechu k nádržím, do které si vlezla, aby se schovala před nebezpečím v její hlavě, protože se takhle přece ráda doma schovávala pod postel. No, dobře, ale vlézt si do nádrže plné vody už je trochu jiný level, ne? Dále ani nezmínili, že se její mobilní telefon nikdy nenašel (i když ok, to v tomhle hotelu asi není nic zvláštního, tam se bude krást o sto šest). *KONEC SPOILERU* Ať tak či onak, dokument je rozhodně zajímavým vhledem do případu, ačkoliv by ve finále mohl mít klidně o jeden nebo dva díly méně, takhle to bylo zbytečně natahované a již řečené informace jen dokola omílané v různých verzích. Silnější 3 hvězdy.

plakát

Chuckyho kult (2017) 

Jakože na tupost a nelogičnost chování hlavních postav jsem si v hororech už celkem zvykla, ale tady to bylo do oči bijící. Psychiatrickou léčebnu hlídá venku celkem jeden! maník a celé oddělení jedna sestra a ještě sedí šikovně zády ke všem pokojům, tak aby ji mohl kdokoliv a kdykoliv sejmout. Ach jo. SPOILER: A několik panenek Chucky a nově převtělení do lidí na lusknutí prstu? Vážně? Chuckyho kult jsem si pustila víceméně z nostalgie, ale myslím, že žádný další díl nechci z téhle série nechci už nikdy vidět, ani kvůli starým známým hercům.