Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kdo by neznal posádku Červeného Trpaslíka? Jeden z průkopníků sitcomu. A jeden z prvních seriálů, co jsem aktivně sledoval. Parta člověka, androida, hologramu a tvoru, co se vyvinul, z kočky je posádka sršící humorem, láskou a vtipem. Plutí vesmírem, zažívání desítek útrap, ztroskotání na mnoha planetách plus nekonečné rozebírání těch největších hovadin, co jen může anglický humor vymyslet. Perfektní sitcom, perfektní seriál, perfektní humor, perfektní všechno. Kdo jen to nemůže mít rád? Kdo jen to nemůže milovat? „Hele, běž už s těma blbárnama do Blbous, ty přiblblej blbečkózní blbštajne! (100 %)

Futurama

Futurama (1999)

„Lets Go Alreadyyyyy!“ Futurama! Odpusťte mi, ale já si to musím říct. Já prostě miluju Futuramu! Příběh kluka, co se dostane o tisíc let do budoucnosti je zkrátka k sežrání. Každý díl hltám zas a znova, protože tohle je můj nejoblíbenější animovaný seriál. Až geniálně vytvořené postavy. Počínaje Philipem J. Fryem přes Bendera Rodrigueze až k výtečnému Dr. Zoidbergovi. Příběhy Futuramy mě nenechají chladným a myslím, že tvůrci mají stále co vymýšlet. Simpsonovi jsou parádní, ale ve Springfieldu není tolik možností jako v celém vesmíru. Příhody Planet Express mě i po několikátém sledování dostanou na lopatky a já se válím smíchy po podlaze. Již klidně po sté se vydám do tohoto univerza a stejně to bude dokonalý zážitek jako předtím. Je to animované. Je to prča. Je to Futurama a buď jí milujete, nebo odkopnete! Je holým faktem, že i když jsem celý příběh Futuramy už viděl mockrát, tak stejně mě na několika epizodách dojme, rozesměje a hlavně vždy zahřeje u srdce. "Bite my colossal metal ass!" (100 %)

Dexter

Dexter (2006)

Tonight's the night. And it's going to happen, again and again. It has to happen. Nice night. Miami is a great town. I love the Cuban food. Pork sandwiches. My favorite. But I'm hungry for something different now… Dexter Morgan (Michael C. Hall) je krevní analytik na oddělení vražd. Žije si svůj život, má loď, dům u moře a krásnou přítelkyni. Kdo by řekl, že za tím milým úsměvem je monstrum. Nutno ale podotknout – sympatické monstrum. Charismatický Michael Hall nehraje Dextera, on jím skutečně je. Nikdo by nedokázal tuto složitou roli zahrát lépe. Z Dextera v jeho podání číší charisma, humor i chlad. Dexter Morgan a jeho Temný pasažér jsou svým způsobem sympatičtí. A Dexterovi monology odehrávající se v jeho hlavě jsou geniální. Seriál je trošku kriminálka naruby, protože samotná postava je sériový vrah. Ovšem Dexter zabijí pouze „zlé“ lidi a to vrahy, kteří nějak unikli právnímu systému. Příběhy odehrávající se v celkem osmi řadách jsou napínavé a skvěle vymyšlené i napsané. Ze začátku mě právě zaujala neortodoxní cesta krimi seriálu, tenhle si jde skutečně vlastní cestou. (Která je plná igelitu a krve) Nechutnost je zde přiměřená, herci vynikající, báječný ironický humor, chytré dialogy a samozřejmě velmi kvalitní příběh. Dexter se stal jedním z mých velmi oblíbených seriálu hned po první sérii. Možná bych řekl i zcela nejoblíbenější. Dextera prostě nelze nemilovat! (100 %)

Generation Kill

Generation Kill (2008)

"Hitman Actual, tady Hitman 2-2 valí se k nám nejlepší válečný seriál. Over." Válečné drama Generation Kill je tím nejlepším, co tento žánr může nabídnout. Příběh sleduje První průzkumnou jednotku U.S Marine od čekání v táboře Mathilda přes celý Irák až do centra Bagdádu. Budete svědky valících se Humvee, zakopávání se, pozorování a taky samozřejmě střílení. Operace Irácká Svoboda je opravdu drsná, a jak to ve válce bývá i dost krutá. Po shlédnutí nepochopíte jak lidé jako Kapitán Amerika nebo „Encino man“ můžou velet jednotkám vojáků. Absurdita velení je zde smutná a bohužel i pravdivá. Naopak Alexander Skarsgard jako "Iceman" Sgt. Colbert je dokonalý. Alespoň jeden rozumný Seržant v celé rotě. Za zmínku stojí i poručík Nathan Fick (Stark Sands), který se vždy postavil za své muže a rozumné názory. I když z toho měl jen problémy. Řidič Colbertova Humvee Ray Person (James Ransone) je ukecaný a jeho hlášky jsou výborné. Zpívání známých či méně známých písniček jen doplňuje humornou část tohoto seriálu. Akce je zde přiměřená tak jako humorné scény. Skutečná moderní válka v syrové podobě. Seriál je natočený podle knihy Evana Wrighta, který s jednotkou strávil tyto dny v Iráku. Fakt je, že kromě syrové atmosféry válčení a absurdity vedení je seriál plný trefných hlášek, vtipných polemizování a přehnaného parodování sebe sama. Generation Kill je tak pro mě velmi oblíbený a vždy se na něj rád kouknu znovu. Zpracování knihy je na jedničku. HBO stvořilo úžasnou minisérii, která prostě nemá chybu. „Ray? Can I have one final moment enjoying the fruits of civilisation?“ (100 %)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

„We're not lost, Private... we're in Normandy.“ Band of Brothers. Výpovědi hrdinů, co přežili Den-D a táhnutí přes půlku Evropy až do Orlího hnízda. Bratrstvo je zaručeně nejlepším válečným seriál o Druhé Světové válce. Příběh stojí na skutečných a neuvěřitelných příbězích a událostí od hrdinů, co se statečně vrátili domů. Každý díl je svým způsobem odlišný a taky každý díl zaujme. Ukázky tvrdého tréninku Roty E v Tocca, přemístění do Evropy a následného boje na Frontě. Akční scény jsou udělány skvěle a při některých se vám tají dech. Perfektní hudební motiv jen dokresluje výjimečnou atmosféru tohoto díla. Steven Spielberg spolu s Tomem Hanksem vytvořili opravdu brilantní kousek ukazující krutou a bezcitnou válku v Evropě během období Třetí říše. Herci ať už jsou známí či méně známější, všichni jsou sympatičtí a přirostou vám k srdci. Zejména Damian Lewis jako velitel Roty E Dick Winter je dokonalý. Ze známějších jsou to dále třeba: Neal McDonough (Kračející skála), David Schwimmer (Přátelé), Colin Hanks (Dexter), James McAvoy (X-men První třída), Tom Hardy (Warrior) a určitě poznáte i spoustu dalších. Hereckých známých tváří je opravdu mnoho. Příběh roty E je pekelně drsný a velmi smutný. Smutná stránka příběhu je velmi dojemná a dojme vás až k slzám. Například bitva v Ardenách, když rota E musí bránit v zimě Bastognevský les. Nemají munici, teplé oblečení ani jídlo. A přesto to dokázali. Bylo to nejtvrdší zkouška Roty v celé válce a vyobrazení v Bratrstvu je také nejbrutálnější ze všech dílů. Naopak díl PROČ BOJUJEME je útok na naší psychiku a ukazovaní zajateckého tábora plného židů není zrovna pro každého. Jedná se asi o nejdepresivnější ukázku války v celém seriálu. První silný moment je na konci třetího dílu, kdy seržant Malarkey bere od pradleny uniformy kamarádů, co se už pro ně nevrátí. Úcta k Rotě E jsou rozhovory se skutečnými hrdiny na začátku každého dílu. Jejich výpovědi jsou většinou úsměvné a vzpomínaní jak to tenkrát zvládli, vám připadá nemožné. Vizuální efekty jsou takřka dokonalé a až na jednu scénu s ustřelenou nohou (Bod Zlomu) se zde neobjevují žádné extrémní brutality. I když je v mnoha bojových scénách ukazováno vše syrově. Bratrstvo Neohrožených je zkrátka kultovní a perfektní seriál. Nepřekonatelné a vynikající zpracování, které si zaslouží pozornost každého. To je Bratrstvo hrdinů. Bratrstvo Neohrožených. "Řekni mi dědo, byl si za války hrdina? A děda řekl: Ne, ale sloužil jsem v Rotě plné hrdinů." Po řemeslnické stránce tento seriál nemá takřka žádnou konkurenci. Kdo nečetl knihu, ať se alespoň podívá na tento seriál. Je to prostě něco nepřekonatelného. (100 %)

Stranger Things

Stranger Things (2016)

„Something’s coming. Something hungry for blood. A shadow grows on the wall behind you, swallowing you in darkness. It is almost here.“ Ach...můj...bože! To byla moje první reakce na pilotní díl. Netflix mi přinesl narozeninový dárek v podobě osmidílného příběhu z 80.tých let. A to jsem ani netušil, že mám narozeniny. Bratři Dufferové přináší perfektní retro. A jelikož jsem beznadějný nostalgik, tak se mi to sakra líbí. Od hudby, skvělé výpravy, až po úvodní titulky. Vše vypadá zatraceně dobře. Tvůrci vzdávají poctu Vetřelci (1979), Věci (1982), E.T. (1982), Blízká setkání třetího druhu (1977) a mnoha příběhům od Stephena Kinga. Je to zkrátka neuvěřitelné kolik lásky ke sci-fi se našlo v jednom příběhu. A jelikož jsem byl fanoušek sci-fi už jako malý kluk, podobný těm ze seriálu, tak hádám, že tvůrci cílí správně. Dětské obsazení většinou nemám rád a často nadělají dost velkou neplechu. Ne ale v případě ST. Všechny herecké hvězdičky jsou skvělé a jejich hraní je sympatické a snáze uvěřitelné. Winona Ryder jako veteránská hvězda neustále přehrává a je docela radost na ní koukat. Rozhodně kvalitu seriálu nesráží, naopak. Příběh o ztraceném klukovi a bezejmenném monstru, co číhá v lesích je tajemný, napínavý a díky 80.tým létům i strašně sexy. Sice jsem ještě neměl možnost vidět Westworld, ale jsem si docela jistý, že se tu vyklubalo něco velmi stranger vyjímečného. Perfektní letošní novinka plná nostalgie. Tento seriál je esencí všeho co na filmové tvorbě tak milujeme. (95 %)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

1.série Živí mrtví jsem nejdříve četl jako komiks. Neuvěřitelně mě to bavilo a musím říct, že seriál se nejen drží předlohy, ale i na poli seriálu se jedná o něco vyjímečného. Úvodní hudba nemá chybu a už se noříme do temné post-apokalyptické budoucnosti, kde lidstvo skoro neexistuje. Policejní důstojník Rick Grimes (Andrew Lincoln) přežil vlastní smrt a jediné co ho zajímá je najít svojí ženu a syna. První série mě hodně překvapila svým originálním přístupem jako drama/horor seriál. I když má pouze šest dílů, tak přesto se v každém najde něco originálního. (Tank, pochod mezi mrtvými, útok v lese) 2.série Druhá série začíná pěkně zostra. Má dvakrát více prostoru než jednička a tak je jisté, že se snaží rozvíjet všudypřítomný strach, charaktery a těžké rozhodování v post-apokalyptickém světě. Prostředí farmy je skvěle vybráno a o napětí není opět nouze. Krysa ve skupině se probouzí a začíná spřádat plány. Finále sezóny je pořádně napjaté a opravdu brilantně natočené. 3.série Třetí řada je trošku někde jinde než ty předchozí. Vzhledem k většímu počtu dílu má docela problém s udržením atmosféry. Rick začíná být chladný a bezcitný. Na obzoru se ukazuje nová hrozba v podobě Guvernéra, který je bastard velké třídy. Prostředí věznice je dobré a i do třetice neztrácí seriál napětí a strach. Je to stále více brutálnější a explicitní než kdy předtím. 4.série Na začátku již čtvrté série se ocitáme opět ve věznici. Rick a jeho skupina nyní musí řešit problém chřipky, která mění živé na mrtvé. První půlka série nemá chybu. Atmosféra je vynikající. Následně se dvě epizody, věnují jen Guvernérovi, podotknu, že dvě epizody jsou až zbytečně moc. A atmosféra vrcholí útokem na věznici. Jedná se tak o epické finále první půlky, které sebou nese spoustu emocí. Druhá půlka se pak následně věnuje roztroušeným skupinám a atmosféra je fuč. Díly jsou neuspořádané a děj je odnikud nikam. Vše končí výletem do Terminusu a otevřeným koncem. 5.série …they're screwing with the wrong People Řekněme že výlet do Terminusu zrovna nebyl nejlepší nápad a tak se skupina Ricka musí osvobodit a zatopit svým kanibalistickým věznitelům. Pátá série je velmi adrenalinovou jízdou a je určitě dosud nejrozsáhlejší. Skupina putuje z místa na místo a kromě nechutných kanibalů se budou muset vypořádat i s policejním sborem, který unesl ve čtvrté sérii Beth. Půlka série končí nečekaným střetem v nemocnici. Dalších osm dílů je už více ucelenějších, protože skupina se dostává do dalšího útočiště, do Alexandrie. Pravda je taková, že mám konečně pocit, že těch 16 dílů není příliš. Rick se překvapivě oholí a ostřihá, aby si mohl navlíknout opět policejní bundu. Alexandrie je místo, kde konečně hrdinové najdou klid a mír… nebo ne? Vlci se totiž blíží. …or what? You're going to kick me out? Me?...me?..you mean me? Po zhlédnutí finále musím říct, že pátá řada je skutečně povedená a díkybohu nekončí zas tak otevřeně jak má tento seriál ve zvyku. 6.série Opět se ocitáme v Alexandrii, kde jsme naší oblíbenou postapokalyptickou skupinu opustili. Rick a jeho skupina musí řešit další vážný problém. V lomu je obrovská horda kráčejících mrtvých a je pouze na obyvatelech Alexandrie, aby je pomocí světlic a aut navedli správným směrem pryč od domova. Něco se pokazí, klakson odtáhne hordu přímo k Alexandrii a Vlci zaútočí na osadu. Kromě napínavých scén se šestá řada může pyšnit i velmi emotivní atmosférou. V první půlce se sice věnuje jeden prodloužený díl Morganovi, což mi přijde zhola zbytečné, ale polovina série vrcholí prolomení zdi a následně k dosud největšímu útoku Chodců. I druhá půlka se nese spíše v duchu emocí a napětí. Je skvělé, že celá šestá řada funguje, tak jak má. Epizody končí napínavě, a tvůrci eliminují jednu oblíbenou postavu za druhou. Zatímco v první půlce řady řešil Rick Chodce, tak v druhé polovině řeší Spasitele. Nastal čas, aby se Rick Grimes seznámil s největším záporákem v komiksech. Ve finále se totiž představuje Negan, kterému Guvernér nesahá ani po kotníky. A tak poprvé můžeme vidět v Rickových očích něco, co jsme tam dosud neviděli. Rick má strach… Proto je závěr série pekelně napjatý a zdá se, že umírá jedna ze stěžejních postav pod ostnatou pálkou Lucille . …Your property now belongs to Negan! 7.série Oh! Look at that! Takin' it like a CHAMP! Tam kde šestá série skončila, tak sedmá pokračuje. Les, naši přeživší a ostnatá pálka Lucille. Postavy umírají a to dost brutálně. Negan je absolutně nemilosrdný a ukazuje Rickovi, kdo je nový šéf. Zrůdný moment netrvá dlouho a setkáváme se s Králem Ezekielem a jeho Královstvím. Většina dílů první půlky je dost roztroušena a každej díl se zaobírá něčím jiným. Což mi připomene události před Terminusem. Jeden díl je Daryl v zajetí, Carol v Království a nechybí díl, kdy si Negan přijede vyzvednout svoje zboží. Finále půlky je tam vyhrocené a začíná postupné spojenectví a povstání. Jeffrey Dean Morgan v roli Negana je naprosto parádní. Jako herce ho mám rád a Negan v jeho podání je nejlepším záporákem jaký si celý seriál mohl přát. Druhá půlka série je naštěstí víc ucelenější a nechybí sběr zbraní a hledání spojenců. Opět je finále akční, emoce se derou na povrch a zároveň se uzavírá jedna důležitá kapitola. Chystá se totiž válka. …Rise up 8.série Od osmé řady jsem čekal jednu velkou válku. Přeci jen v komiksu je to jedna z nejlepších akčních pasáží. Tady Rickova skupina udeří na Svatyni a prakticky první půlka se nic jiného neřeší. Jen se čeká až Spasitelé najdou cestu přes stádo Chodců. Následně je smrtelně zraněná jedna z postav, která je zde s námi od první řady. Půlka vrcholí velkým útokem na Alexandrii. Zbytek série se Rick snaží skoncovat se Spasiteli, a finále ač je akční, tak sebou přineslo jedno poselství. Nový svět. Válka se Spasiteli je u konce, a já jsem velmi zvědavý na Šeptače. Celkově mě ale osmá řada docela zklamala, protože husí kůži jako na konci sedné řady jsem tady neměl. 9.série Je to Nový začátek. Negan je pryč a skupina Ricka se snaží vytvořit nový svět, který si s Carlem vysnili. Spojení mezi skupinami je stavění mostu, který sehraje velmi důležitou roli v celém seriálu. Mezi lidmi se začínají ztrácet Spasitelé. What Comes After... Finále půlky série je pro všechny trošičku dříve a to v páté epizodě, kdy nám odchází hlavní postava ze seriálu. A tím hlavní myslím tu první se kterou to všechno začalo. Celá epizoda je v loučecím duchu a její finále snad opláče každý fanoušek. Velmi emotivní "závěr" posune děj o několik let dopředu. I found them... Válka s Šeptači totiž přichází. Ve skutečné půlce řady se představují nové postavy a hlavně nová hrozba na obzoru. Tentokrát to budou mít naši hrdinové velmi těžký. I zde "finále" řady vrcholí trošku dříve a to v předposlední patnácté epizodě. Velmi emotivní závěr, kdy Alfa jasně vytyčí svojí hranici. Tvůrci se nebojí nechat postavy umírat a po vzoru Game Of Thrones je s velkou pompou nečekaně popraví. Emoce se derou na povrch a i když si člověk myslí, že Walking dead nepřekvapí, tak naopak. Devátá řada je naprosto výborná a vše končí tím, co jsem si už dlouho přál. Zimní období tu ještě nebylo. 10.série Na Walking dead bylo vždy skvělé, že mě dokázal bavit i v další sérii. Skupinka přeživší se změnila, obměnila, zúžila, zvětšila... Ale stejně mě to bavilo. I desátá řada má jistě co nabídnout. Válka s Alfou pokračuje, dozvídáme se původ Alfy a Bety. Z Negana se opět stává jedna z hlavních postav a jeho comeback je prostě skvělý. Půlka sezóny nijak nevrcholí, ale až v druhé půlce se dočkáme velkého útoku na Hilltop. Mezitím Michonne najde několik vodítek, že by mohl být Rick přeci jen naživu. Velmi krátce na to se vedení hordy ujme Beta, kterou čeká pomsta a štvaní hrdinů do úzkých. Původní finále série vlastně končí parádně a představuje zcela novou hrozbu na obzoru. Tím však série nekončí, protože se tvůrci rozhodli několik dílů přidat, a tak poslední dvě série seriálu budou nebývale delší. Po delší době se vrací jedna ze skoro původních postav a dalších šest dílu jen rozvijí osudu známých postav. Asi stejně jako druhá půlka čtvrté série. Poslední díl však dává prostor Neganovi a jeho minulosti. Fantastický závěr jen potvrzuje moje první věty téhle série a nezbývá než se těšit na zcela poslední řadu tohoto seriálu. Here's Negan 11.série Poslední série Walking Dead. Než se podíváme kdo jsou stormtroopeři zač, tak se můžeme těšit na ještě jednu poslední hrozbu v podobě Reaperů a Popa, který velmi nevybíravým způsobem verbuje a trestá lidi. První třetina tak funguje poměrně dobře, kdy skupinka přeživší má hrozbu, má bitvu. Ale jak rychle to začne, tak to i skončí. Druhá třetina se totiž odehrává celá za zdmi Společenství. Intriky, zvraty, nové postavy. To vše se rozbíhá, aby se to na konec honem honem slepilo a uzavřelo. Nechybí i finální mega bitva s nakaženými. Poslední díly mi docela ale hrají do vkusu. Emoce se derou na povrch, objevuje se nový druh Chodců, což je škoda, že se tohle neukázalo dříve. No a následuje naděje do budoucna... Cyklus se uzavřel a i když konec není uplně takový jaký jsem chtěl. Tak finální minuty jsou zkrátka nostalgické, dojemné a hlavně skvělým zakončením tohoto apokalyptického světa. We're the ones who live The Walking Dead je zaručeně jeden z nejlepších seriálů, který v současnosti běží. Je to zároveň nejbrutálnější seriál, který jsem kdy sledoval. Andrew je neuvěřitelný sympaťák a já se nemůžu dočkat dalšího dílu, abych sledoval jeho putování plné strachu a všudypřítomné smrti... (98 %)

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

"Carry on my wayward son...There'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest. Don't you cry no more..." Dva bratři se vydávají na lov. Jejich otec se ztratil a jediné na koho se můžou spolehnout je ten druhý. Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) jsou naprosto odlišné charaktery. Proto se stále špičkují a neustále doplňují. Supernatural mě chytl hned od prvního dílu a okamžitě se stal jedním z mých oblíbených. Přezdívka "moderní" Akta-X bych řekl, že je na místě. Seriály jsou velmi podobné. Taky zde najdete duchy, vlkodlaky, upíry, démony a další různé potvory. Soundtrack je parádní a vizuál je na dobré úrovni. Postupem času je seriál čím dál krvavější a nebojí se neodvracet kameru tak často. Každé série je naprosto odlišná od těch předchozích. Zatímco v první hledají bratři svého tátu, ve třetí se snaží zachránit Deana před peklem, v páté sérii se zase řeší Apokalypsa. Pouto, které mají dva bráchové je opravdu něco vyjímečného. Je docela poznat, že i v reálu jsou Jared a Jensen skutečnými přáteli a při natáčení seriálu se pořádně vyblbli. Za zmínku určitě stojí, že některé epizody jsou více než komické a nesmát se u nich nelze. Např. Když najdou kočičí pacičku, která nosí štěstí. Ovšem jakmile jí Sam ztratí, je to (srandy) smůly kopec. Nebo Dean chytne duchařskou nemoc a má panický strach. Dále určitě vzpomínám, jak Dean prohraje své roky života v pokeru a pak v 80ti letech má problém vyjít schody. Mohl bych tak pokračovat ještě dlouho. Supernatural ještě neskončil a i Osmá série má jistě co říct. Ovšem závěr páté série je něco mimořádného. Celý díl bych s klidným svědomím bral jako závěr celého seriálu. Díl Swan Song je od začátku do konce opravdu uměleckým kouskem na poli seriálu. Dojemný, srdcervoucí závěr. Někdy na to ani slova nestačí. Prozatím 10 sérií, desítky dílů, dva bratři a kupa písniček do auta. Nezapomenutelný seriál s vynikajícími herci. (100 %)

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

"Stop digging for hidden layers and be impressed! I'm a Pickle!" Dlouho jsme odolával, než jsem si pustil první díl Ricka a Mortyho. Jakmile jsem však učinil, tak jsem se naprosto zamiloval. Jako beznadějný fanoušek Futuramy, která skončila (a nechci další pokračování!), tak jsem musel přesedlat na další absurdní a kreslený humor. South Park je na mě příliš sprostý a Family Guy jsem nepřišel na chuť. Ale vzít premisu Návratu do Budoucnosti a udělat z ní šílený, sprostý, nechutný, animovaný a hlavně geniální počin je vlastně naprosto v pořádku. Příběhy, které zažívá Rick s Mortym mi několikrát připomněli oblíbenou Futuramu. Navíc si tady dvojice hlavních hrdinů vystačí sama. Že je to sprosté a nechutné? To mi vlastně vůbec nevadí, protože konečný koncept je skvěle vyvážený a drzý přesně jak to mám rád. Co byste taky čekali od arogantního alkoholika, který je brilantní vědec. Morty naopak bojuje s pubertou a se strastmi s ní spojené. Tři série mi utekly jako nic a nevydržel jsem a hned se pustil do poloviny čtvrté. Ten humor je prostě naprosto geniální a postavy jsem si natolik oblíbil, že se nemohu dočkat na další půlku série. Skvělá animace, gegy, příběhy a hlavně je to chytré, nápadité a šílené. Je poznat, že tvůrci se s ničím nepářou a berou si na paškál vše, co je napadne. Připadá Vám žlutá hlava, která hledá nejlepší rap v galaxii úlet? Nebo parodie na Avengers či Terminátora v jednom balení? Dokonce i Hvězdná brána nebo Star Trek. Nečekejte tedy, že se Vám začne seriál líbit, pokud se Vám nebudou líbit první epizody. Já se začal smát už od pilotu a přes Jurský Park v lidském těle jsem tušil, že tohle bude jízda, které chci víc a víc. Málokdy mi něco padne do noty jako v tomhle případě. Tady to přesně padlo jak pr*el na hrnec. Jako náhrada Futuramy je to naprosto geniální, chytlavé, skvělé a už jsem řekl geniální? Tak naprosto! Prostě "Wubba Lubba Dub Dub!" Šup jsem s dalšími díly! Že to nějaký čas potrvá? Tak to asi začnu koukat znovu od začátku. Vlastně - proč ne? (100 %)

Westworld

Westworld (2016)

"You can't play God without being acquainted with the Devil." Takové roky čekání a nakonec jsem se konečně dočkal. Seriál z produkce pana Nolana. Na to, jaké jsem měl obrovské očekávání, tak mi je první díl naservíroval téměř okamžitě. Spadla mi čelist, jak precizně HBO pokračuje ve své plejádě seriálů. Kvalitní výprava, hudba, herci, prostředí, akce, střih a scénář. Vše do puntíku funguje a já si čelist sbírám ze země a nořím se do Labyrintu. Fakt je, že seriál má prostě duši. Příběh je kvalitní, má rytmus a spád. Navíc drží diváka v nejistotě a člověk by hned hltal další díly. Ovšem styl jakým pálí Nolan je tak precizní, že já mu to celé žeru i s navijákem. O spojení mých oblíbených žánrů se už snažilo hodně režisérů. Tady ale Western funguje jak má a sci-fi je pouze prostředek k finálnímu rozuzlení. Navíc zvraty jsou v ději časté a každý mají tvůrci pečlivě připravený. Herecky je to dokonalé. Evan Rachel Wood je sexy, sympatická, vnímavá a talentovaná. Hlavní role je pro ní jak ušitá. James Marsden je správný dobrý kovboj a Ed Harris svého muže v černém zvládnul s přehledem. Třešnička je ovšem Anthony Hopkins, který si krade další ďábelskou roli tvůrce Labyrintu a zábavního parku. Jeho pohledy jsou hypnotizující a hlas místy, tak chladný, že vzpomínám na Mlčení jehňátek (1991). Navíc se mi líbí genialita s jakou do seriálu jeho postava přináší. Výprava seriálu je také na výbornou. K efektům nemám jediné výtky. Hudba je příjemná, dramatická a epická zároveň. Úvodní melodie je krásně melancholická a perfektně doplňuje celou řeckou tragédii. Těchto deset epizod mi opět dokázalo, jak božsky umí HBO dělat seriály. Opět vstávám a tleskám za nejlepší seriálovou událost roku. Tenhle seriál je naprosté filmařské porno, které šlape jako hodinky. Finále je nečekané a naprosto famózní. Těším se na další nášup. (100 %)