Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (6)

Batman

Batman (2022)

Vůbec poprvé na filmovém plátně vidíme představitele Batmana nosit černý oční make-up na tváři i bez masky. Pod maskou ho doteď měli všichni s výjimkou Adama Westa. „Moc se mi líbila představa, že uvidíme, jak si sundá masku a pod ní teče pot a vidíme všechnu tu teatrálnost, která je spojená s tím, že se Bruce stává touhle postavou,“ nechal se slyšet režisér Matt Reeves.

Batman

Batman (2022)

Děj filmu se odehrává během druhého roku Batmanova působení.

Batman

Batman (2022)

Do role záporáka Hádankáře (Paul Dano) byl zvažován Jonah Hill. Herec ale údajně požadoval moc peněz.

Lví král

Lví král (2019)

Hyena Azizi je ve filmu mírně pomatená. Slovo Azizi totiž znamená ve svahilštině „měsíční svit“, který je často spojován s duševními nemocemi. Hyenu ve filmu hraje herec Eric André, jehož svérázný choromyslný styl humoru k postavě sedí perfektně.

Lví král

Lví král (2019)

Scarova píseň „Be Prepared“ byla z filmu původně vyškrtnuta, protože se zástupci studia Disney obávali kontroverze vyvolané tím, že je píseň založena na nacistickém propagandistickém snímku Triumf vůle (1935). Představitel Scara Chiwetel Ejiofor navíc neměl ke zpěvu vhodný hlas. Po kritice ze strany fanoušků a filmových publicistů se ale studio rozhodlo ikonickou píseň do filmu vrátit.

Reklama