Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Sean Connery

Člověk, který se stal hereckou legendou, ještě než stihnul předvést svůj potenciál v plné kráse. Osobně jsem si ho oblíbil jako staršího charismatického pána a až postupem času znovu objevil Jamese Bonda. Oblíbené filmy s: Velká vlaková loupež, Vycházející slunce, Hon na ponorku a filmy s Jamesem Bondem. Uznejte, že po Connerym hráli agenta 007 už jen šmíry typu Moora nebo Brosnana.

Rudolf Hrušínský

Číslo jedna. Neuvěřitelně uvěřitelný. Role zvládal s grácií. Vždycky si vzpomenu na starýho Proška, organizačně schopného advokáta Radostu, puntičkářského maniaka Kopfrkingla nebo šachistu Čentoviče. Stovky jedinečných výkonů, které zanechávají nesmazatelné stopy v historii českého filmu. Kdo překoná legendárního putzfleka Švejka?

Kevin Spacey

Vesmírný muž. Začal pracovat na svém hereckém jménu a v současnosti hraje jednoho záporáka vedle druhého.

Rutger Hauer

Na ČSFD budu jediný, kdo si ho dá do desítky, ale rozhodně toho nebudu litovat. Chybí mu více zářivých rolí. Ale určitě nesmrtelný sok H. Forda v Blade runnerovi nebo klaďas v Jestrábí ženě.

Robin Williams

Rebel, intelektuál, blázen a správňák s dětskou duší. Jedna za všechny - KRÁL RYBÁŘ.

Clint Eastwood

Klasik. Dlouho jsem si ho nevšímal, ale pak jsem viděl Million dollar baby, několik filmů drsňáka Harryho, pár kovbojek a bylo:). GRAN TORINO je opravdu výborný právě díky Clintovi.

Matt Damon

Typ současného hrdiny. Kvůli tomu bych si ho do TOP 10 nedal. Definitivně mě přesvědčil v The Good Shepherd (Kauza CIA), i když tento film zrovna na ČSFD nepatří mezi fanouškovské hitovky Matta Damona. Líbil se mi v Dogma nebo ve spolupráci s R. Willamsem v Dobrém Willu Huntingovi.

Cyril Drozda

Mistr vedlejších rolí českých filmů, nestane se legendou jako třeba Jiří Ornest, který se také pohybuje na hranici absolutního herectví. V Mistrech mistrně zapadl do celé party, ve Venkovském učiteli jeho ředitel byl vynikající, jen škoda že nedostal trochu víc prostoru.