Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (136)

plakát

Duch ve stroji (2017) 

I když trailer vypadal skvěle, po x předchozích zkušenostecch jsem měla velké obavy jak se s tím "amíci" poperou. Američani vůbec netočí špatné filmy nebo seriály, ale když jde o předělávky nebo tvorbu podle asijské předlohy (např. z Japonska, Jižní Koreje atd.) v 90% případech se jedná o katastrofu, v tom lepším případě o slabý snímek. Naštěstí jsem nebyla zklamána, ale naopak velmi mile překvapena. Scarlett Johansson jsem si nejrpve neuměla představit, ale její herecký výkon byl skvělý a já jí tu roli naprosto věřila (plus je prostě kočka a to jsem ženská). Nevím proč většině co film kritizují vadí, že hlavní postavu hraje běloška a ne asiatka. Podlě mě je to úplně jedno. Jistě jde o japonskou předlohu, ale pořád lepší když je to udělané takto než, aby všude cpali asiaty jen, aby to bylo co nejvíc "asijské" nebo ještě hůř zesměšňovali asiaty tím, že by obsadili americkou herečku a pomocí maskování nebo počítačových úprav se snažili, aby vypadala jako japonka (což ostatně známe velmi dobře z historie jako například výraz "blackface", který vznikl, když místo aby obsazovali černošské herce nabarvili bělošským hercům černě obličeje). Ani sami tvůrci Kokaku Kidotai nikdy netvrdili, že hrdinka předlohy je asiatka (konkrétně tedy japonka) a je zajímavé, že obsazení vadí spíše cizincům zatímco japonci to vnímají tak, že by bylo naopak divné do Hollywoodského filmu obsazovat Japonce. Nehledě na to, že Japonci mají svou anime verzi, která je naprosto skvělá :).

plakát

Gunju : gamyeoneui juin (2017) (seriál) 

Slibný začátek včetně úžasné So Hyeon, ale ještě se uvidí. Zatím 4 za první dojem, časem pravděpodobně hodnocení změním.

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) 

Podle ukázek slibně vypadající seriál, který se měl (dle rozhovorů) držet co nejvíce faktů a reality z lékařského prostředí. Místo toho přišlo jedno velké zklamání ve stylu "Ordinace" kde se místo závažných lékařských případů řeší kraviny a scénáristé cpou do všeho zbytečné drama. Jako někdo kdo se v prostředí nemocnice pohybuje už skoro 18 let je tenhle seriál pro mne výsměch. Škoda, mohlo to mít velký potenciál... bohužel čekého seriálu z lékařského prostředí, který by byl seriózní nebo alespoň humorný (Doktor Martin ehm ehm) se asi už nedožiju :)

plakát

Pigoin (2017) (seriál) 

Yuri prostě neumí dobře hrát a asi se to už nikdy nenaučí, ale jinak je seriál (zatím) naprosto bez chyby.

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Asi je nad moje lidské chápání jak se podobné seriály dokáží stát tak rychle masově oblíbené. Mám ráda humor a to i humor černý, ale seriály kde humor je hlavně na bázi sprostých slov nebo fekálii, není prstě zrovna můj šálek čaje. Občas na podobné seriály kouknu, sem tam se i dobře zasměju a některé se mi i celkem líbí (Futurama, Griffinovi), ale osobně spíš vyhledávám jiné typy humorných animovaných seriálu (Simpsonovi).

plakát

Soudy Kláry Slámové (2017) (pořad) 

Je to silně přibarvené, nepřesné a často až doslova komické. Herci "neherci" často přehrávají, ale některým jde převést emoce na obrazovku celkem dobře. Za totální odpad to nepovažuji, ale to už je česká mentalita, že cokoli z české produkce je hned odpad. Přitom zahraničních pořadů v tomto stylu je hromady a některé jsou i horší kvality. Nechápu jedince co tady uráží každého kdo se odváží se na tento pořad občas kouknout a zasmát. Mě to celkem baví jako taková perlička, když nemám co jiného dělat nebo mě zaujme nějaá kauza. Samozřejmě soudy takto nikdy neprobíhají (v rodině máme obchodního právnika, který se sám pohybuje mezi soudy a právníky), ale je zajímavé sledovat jednotlivé příběhy a Klára Slamová je celkem příjemná a sympatická paní i když není skutečná soudkyně :) (ale JUDr ve jméně má takže studovaná je a ač jsem nikdy nebyla zastánkyní ODS považuji za nevhodné ji urážet pro vystupování v tomto pořadu). A ještě těm co se pořad tak děsně příčí v krku, sám na konci upoorňuje, že se rozhodně nejedná o právní poradenství.

plakát

Elfen Lied (2004) (seriál) 

Tohle anime by nemělo chybu až na jednu scénu. Mám ráda horor, gore a podobné žánry, ale prostě jsem citlivka a nesnesu, když se ubližuje zvířátkům (a dětem a bezbranným/bezmocným, ale to se snáší trochu lépe) - i když jde jen o fikci. To je to jediné co bych vytkla a klidně vypustila, ale bohužel zrovna tahle scéna je podstatná proto, aby jsme pochopili jakým traumatem si hlavní hrdinka prošla. Viděno před 13 lety, ta scéna mě však děsí dodnes a proto nikdy nedošlo na "re-watch".

plakát

Tunel (2017) (seriál) 

Hodně solidní pilot.

plakát

Snow White: The Mysterious Father (2015) 

Viděno s korejským dabingem. Docela pěkná pohádka i když na originální (původní) Sněhurku to nemá. Disneyho kvality film bohužel nedosahuje a to i přes pěknou moderní animaci.