Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Nebyl nikdy jiný seriál, na který bych se tak těšil. Škoda, že už skončila první série, a tak pokračování se dočkáme až někdy na jaře roku 2012, což bude za hodně dlouho. Je to sice škoda, že natáčení nezačalo dříve, ale aspoň si mohu seriál několikrát zopakovat, a tak se více zblížit s celým dějem a postavami. Jinak seriál Hra o trůny jako takový bylo velké lákadlo už jenom z hlediska hereckých kvalit, konkrétně Seana Beana a Marka Addyho. Vysoké lákadlo, ale už nyní nebude platit, když tam (spoiler) všichni pochcípali, a tak už nebude na co lákat, ale zato se objeví určitě hodně nových postav a já doufám, že to budou známé herecké tváře.

Spartakus

Spartakus (2010)

Další seriál, který jsem si naprosto oblíbil. Celá první série byla pro mě radost, jen škoda, že to končilo tak smutně v podobě smrti představitele hlavní role Spartakuse. Když jsem začal sledovat druhou sérii, myslel jsem si, že to už nebude ono, protože proběhlo několik změn: zaprvé zemřel již zmiňovaný Andy Whitfield, už se nebudou konat souboje v aréně a teprve až teď začne ta pravá honba za Spartakusem. Musím říct, že se ale vše obrátilo ještě k lepšímu. Je pravda, že nový herec Spartakuse není nijak oslnivý, ale nevadí mi. Souboje v aréně byly nahrazeny skvělými přepadeními římských vojáků a pravá honba vrcholila opravdu naplno. Prostě obě dvě série se tak parádně povedli, že se nemůžu dočkat třetí.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Zombie filmy a ostatně i horory na tyto žánry jsem neměl nikdy příliš v lásce. Bylo to způsobeno tím, že postrádali něco, co dává smysl a dalo by se to i praktikovat na skutečném světě. Vše ale změnil nejprve film Já, legenda a pak tento naprosto dokonalý seriál. Jeho hudba, herci, prostředí, napětí, původ, způsob nezná hranic. Z původní mini-série se prostě musel stát televizní hit! Vůbec mě nevadí, že zde nejsou detaily přesně podle komiksu, ale základní kostra a struktura děje je v podstatě na správném místě, akorát je hodně obohacena. Třeba postavu Daryla nebo třeba Harshlovu farmu jsem si naprosto zamiloval. Všichni herci plní a hrají to co mají, tak prostě všechno klape. Kdybych to sledoval postupně v televizi, tak bych asi nevydržel to čekání na další díl, naštěstí jsem to sjel pěkně v kuse a rozhodně se to vyplatilo. Teď jen doufám, že naprosto nejlepší konec 2. série odstartuje ještě lepší začátek 3. série. Podle trailerů to tak rozhodně vypadá.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nejlepší animovaný seriál všech dob. Ten humor co zde je, ty hlášky co zde jsou, ty postavy co zde jsou a ta naprosto dokonalá atmosféra co zde panuje, je naprosto úžasná, nezapomenutelná, legendární. Viděl jsem snad každý díl a v každém dílu bylo něco, co jsem si velice dobře zapamatoval. Líbí se mi hlavně český dabing, který musím říct poprvé, že se naprosto dokonale povedl a výběr dabérů byl naprosto dokonalý tah. Kdo by to byl řekl, že hlavní ženu Marge mluví muž Lábus? :)