Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Snad největší filmová klasika. Podle mě životní role Toma Hankse. Tenhle film zná už snad každý. Silný příběh, věci, u kterých se pousmějete a taky ty, u kterých zatlačíte slzu dojetí. Na ten film bych se mohla dívat pořád a pořád dokola a nepřestal by mě bavit. Miluju Toma Hankse jako Forresta a vždycky budu.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Začnete se smát a pak se rozpláčete. Jeden z filmů, na které bych se mohla dívat pořád. Nicole Kidmen září a Ewan McGregor ji krásně doplňuje. Tenhle muzikál jsem si zamilovala už kvůli tomu, že písně z něj jsou prostě nezapomenutelné.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Někdo to nazývá napodobeninou, Darka II, já to nazývám skvělým dílem. Jared Leto nezklamal, opět na něj byl výborný pohled. Myšlenka filmu neunikne nikomu, i kdyby jí sprostě ignoroval. A pokud jde o to, celý film pochopit, není to podle mě tak těžké, když se dostanete až na konec. Přiznávám, že to je trochu zmatené, ale krásně sestřihané a to dodává filmu ještě další, skvělý ráz. Můžu vám říct, na konci jsem se tak usmívala, až jsem se začala smát. A ještě jednu poznámku - ty poslední záběry "pozpátku" si mohli odpustit. Mělo to skončit tam, jak se nadechnul a ručička se pohla dozadu. Ale to je věc názoru. Za mě plný počet!

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Úžasné dílo, zlaté dílo Jana Hřebejka. Výborné herecké výkony, krásný hudební doprovod, exceletní vykreslení dobové atmosféry, snad proto, že to není všechno zas tak dávno.. Film není jen zábavný nebo dojemný, ale také dost poučný. Hlášky z něj si pamatuju úplně všechny a řekla bych vám je, i kdyby jste mě probudili ve dvě ráno. "Vzalas ty lžičky Marie?" "Proletáři všech zemí, vy****e si p***l." "Jindřiško, ty si měla ve škole tu ruštinu... Jak se rusky řekne hajzlové?" "To je tím, s kým se táháš, s nějakým anarchistickym bohémem, rudym bolševickym nokem!" "Není voják, jako voják!" Vždy se na Pelíšky ráda dívám a hlášky opakuju spolu s herci. Doporučuji všem, co mají rádi klasické, české filmy s tím pravým českým humorem.

I Love You Phillip Morris

I Love You Phillip Morris (2009)

Tenhle film mi byl doporučován hodně krát, a tak jsem neodolala a půjčila si ho. Udělala jsem dobře, protože se stal hned jedním z mých oblíbených filmů. Nejenže Jim Carrey je výborný herec, ale tentokrát jeho výkon zcela zastínil Ewan McGregor v roli nejpřesvědčivějšího gaye, jakého jsem kdy viděla. Vyloženě jsem, jak se říká, "čuměla z votevřenou hubou". Nejenže je krásné, že se něco takového doopravdy stalo, ale všechno dohromady vyzdvihuje ten film vysoko na žebříček mých oblíbených filmů. Jsem nadšená. I love you, Phillip Morris!

Dál než se zdálo

Dál než se zdálo (2010)

Kdyby se mě někdo zeptal, který zahraniční film se řadí mezi pro mě nejzábavnější, nejlepší a nejkrásnější, znala bych odpověď - už ano. Nejlepší hlášky, úžasní herci a bůhví co ještě. Za mě plný počet, který si zaslouží. Jen nechápu, kde sou ty zatracený Oskary!!

Králova řeč

Králova řeč (2010)

Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter. To snad mluví za vše. Výborný scénář, krásná hudba, skvělá kamera. Film nejen pohladí na oku, uchu, duši, ale konečně i mozku, protože vám dá něco z historie. Pro mě, jako absolutního negramotu v oblasti britských králů byl tenhle malý výlet do britské aristokracie jako Říše divů. Úžasný film plný těch správných emocí.