Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Myšlenka tak divoká a zároveň přirozená se prostě nevidí. Cokoli se Christopheru stalo, tak režisér to svou interpretací ještě umocnil a vzniknul z toho opravdu masterpiece. Tento film se prostě nedá jen tak dostat z hlavy a člověk si klade otázku zda by vážně nebylo lepší sbalit se a vyrazit žít do přírody. Christopherovy aférka a setkání s dědečkem Hříbečkem pak prohlubuje divákův vztah k Christopheru a část mne si přála, aby se C.M. usadil a vyrůstal v klidu. Jeho touha po přírodě byla ale tak silná, že byl schopen za krásu kterou příroda nabízí riskovat i pobyt v době odvrácené strany přírody. Samotný konec pak nemá cenu líčit, protože kdo ho neuvidí nepochopí.

Drive

Drive (2011)

Ryana Goslinga jsem měl za uhlazenýho tupce. Běda, jak moc jsem se mýlil :) Role, očividně na míru pro něj šitá, ne příliš ukecaného charismatického mládence mu náramně sedla. Zatímco řídí ho doprozvází perfektní hudba, kterou poslouchám ještě měsíc po shlédnutí. Jak začátek tak konec mě svou jednoduchostí nadchl. Sednout si za volant a řídit, protože to je to co on umí nejlíp. Není nic než on a auto v kterém jede. Hold režisérovi za přetvoření nulové myšlenky na filmové veledílo.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Zpočátku jsem byl vůči tomuto snímku značně skeptický už jen proto, že nejsem žádný fanoušek Jazzu, Bluesu ani podobných hudebních stylů. Film ale předčil moje očekávání a vepsal se mi navždy do paměti. Také se mu povedlo udělat ze mě hudebního fanouška Johnnyho Cashe. Příběh o tom, jak ztroskotanec na drogách se pomocí hudby dokáže vzchopit a nakopat všem prdel je prostě paráda :)

Sám doma

Sám doma (1990)

Nejlepší filmový zážitek mého dětství :). Vtip, příběh, hudba. Všechno, co hledáte je v tomhle filmu.Tenhle film mě prostě dostal a bude navždy v mojí top 10. Celkovoý dojem filmu ještě povyšuje výborná práce daberů. Hlášky, jako "Byli 2 pak se porafali a ten jeden vodprásk toho druhýho." prostě neumírají. Prostě doporučuji pro všechny, kteří chtějí podniknout výlet z5 do bezstarostného dětství.

Halloween

Halloween (1978)

Nejlepší slaughter. Co dodat, Michael je prostě frajer každým coulem. Příjemně jsem se bál i všechny zbylé díly a nebyl jsem sám sebou vůbec pohoršen i přesto, že jsem fandil masovému vrahu :)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Každý z nás si asi někdy říkal " Tomu bych nejraději jednu napálil." Proč nezaložit klub, který by měl právě tento smysl a pomáhal nám odpoutávat se od našich vnitřních démonů. Možná proto že Brad Pitt a Edward Norton už ho založili, chcete se připojit? Ani bych se vám nedivil, už jen proto, jak úžasné herecké výkony podávají během celého filmu.

Vrána

Vrána (1994)

Láska hroby přenáší. V takovém smyslu se odvíjí trhák Vrána, který zdaleka převyšuje všechny batmany a spidermany. Narozdíl od nich hlavní hrdina není totálně nepřemožitelný a má předem určený cíl, ke němuž upíná všechny své myšlenky a činy. Ne, jak už to bývá, rádoby rivalové se super schopnostmi. Brandon Lee odvedl kus pořádné práce a zaslouží si své místo v mé síni slávy.