Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (139)

plakát

Interstate 60 (2002) 

Nepříjemně vlezlá údajně oddychovka, která mně vyloženě dusila především zezačátku, přestože to po půlce už celkem šlo, dokoukával jsem to i přesto že venku pršelo s velkým sebezapřením. Oddychovky tohoto typu prostě nejsou a nebudou můj styl

plakát

Wrestler (2008) 

Tomuhle filmu jsem se nevím proč, docela dlouho bránil. A potom co jsem viděl někde Marisu Tomei, řek sem si že to skusím. Wrestling není mojí oblíbenou zábavou a vlastně mně vůbec nezajímá, ale bylo to úplně jedno, protože o něj zas tak nešlo. Šlo o příběh stárnoucí hvězdy, která o leccos přišla, ví že se blíží konec, a smiřuje se s novou realitou.

plakát

Vůně cibule (1975) 

Cibule je má nejoblíbenější zelenina a tenhle film mně v tom pouze utvrdil. Hodí se do guláše, do polévky, do filmu, do všeho. Možná to nemá přespříliš objevnej námět a téma, nebo je to pro vás jen špageti western, ale je nutné uznat že tenhle film je výborný a originální.

plakát

Bídníci (2012) 

Vizuálně opravdu působivé, po hudební stránce mně to příliš nenadchlo, nicméně muzikály nejsou zrovna můj šálek kávy. Bohužel, dle mně přespříliš dlouhé, ke konci jsem se už trošku nudil.

plakát

Afgánský zlom (1990) 

Člověk, znalý souvislostí, ten film snad pochopí. Ve spojení s tím že vyžaduje zmíněnou znalost historie a chápání ruské duše, to tenhle film řadí do škatulky úzce specializovaný. I přesto doporučuju.

plakát

Zátoka (2009) 

O delfínech říkám že jsou to svině, ale tady je vidět že japonci jsou ještě větší. A proto, zabíjejme japonce ;). Ekoteroristickej dokumentární film, s chlapíkem co cvičil delfíny a každej rok měl nový Porsche ale po prozření ho každej rok zatknou za bordel kterej dělá kvůli delfínům. Taková greenpeace agitka, která zafungovala přesně jak měla.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Zvláštní ale zajímavý film. A rozhodně takový příjemný, v dnešní době, kdy jsou filmy plný krve, řežby hlava nehlava nebo naopak přespříliš romanticky rozněžnělí je tohle takovej závan klasiky. Bohužel ne zcela dokonalý. Na to proč si ovšem přijděte sami, protože tohle je škoda nevidět

plakát

Ali (2001) 

Zatraceně dobrej boxerskej film. I pro lidi co to nezajímá a nic o tom neví. Stačí vědět kdo byl Cassius Clay. Strhující příběh sebevědomýho černocha co se nejmenuje Clay! ale Muhammad! Perfektní atmosféra, box a tak dál. Jen tak mimochodem, dámy a pánové, víte že Muhammad Ali je předloha Apollo Creda z Rockyho? Sylvester Stallone se v roce 1975 koukal na zápas Muhammada Aliho s podomním prodavačem lihovin Chuckem Wepnerem (předloha Rockyho). Jednoznačně doporučuju, protože tenhle film překvapivě zabodoval.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Svižná a místy i napínavý retro akčňák čerpající z tématu mafie. Taková stylová žánrovka která sice nenadchne, ale potěší. Celkově obrazově skvělé, občas sice možná o něco hůř zahrané, celkem vtipné. Bavil sem se, líbilo se mi to a proto hodnotím jasně.

plakát

Poslední traper (2004) 

Dnes již vyjímečný film, který jako by patřil úplně do jiný doby, možná i do jinýho světa. Film o soužití pořádně paličatýho chlápka, jeho ženy, psů a koní s divokou přírodou. Vlastně je to taková labutí píseň na tenhle styl života, film patřící mezi knížky od Jacka Londona, a další podobný dobrodružství. Styl života...Možná říká klišé na téma korporace kácí lesy a podobně, nicméně pro něj, narozdíl od nás, tyhle věci nejsou ani tak klišé, jako vážný problém. Pro nás je to móda, pro ně vážný problém. Celkově to dokumentuje rozdíl v myšlení nás a těhle ''lesních lidí''. Protože si myslím že sem tomu porozuměl, díky skvělé hudbě a kameře, dávám plný hodnocení.