Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (51)

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) 

Geniální nadčasové dílo. Na začátku se možná ztratíte, ale zase se najdete, protože jste tady a postupně se dozvíte spoustu zajímavostí, jako například že čedar je mexický sýr, že tvrdý játro není tak dobrý jako měkký játro a že nejdůležitější je, aby to křuplo, než to zasypete trochou sole. A když už myslíte, že jste u konce, tak kdepak, přijde totiž takzvaná ruská zatáčka. Vzdělávací pořad s guru české gastronomie Jirkou bych doporučil každýmu, komu v životě chybí humor a štěstí.

plakát

Bajkeři (2017) 

Kravinka s do nebe volajícími překlepy ve scénáři a nesympatickou 'hlavní' postavou, která si ale neklade za cíl nic víc, než dobře pobavit. A to se jí daří (aspoň v mém případě) výborně, proto nemůžu hodnotit nízkým počtem hvězd. 4 hvězdy jsou přepálené, je třeba ale napravit místní hodnocení, protože jako nenáročná komedie si Bajkeři 43 % vážně nezaslouží. Přičemž chci vyzdvihnout postavu Pavla Nečase, bez níž by byl film takřka poloviční. Mišík nic moc, Komínek fajn, Vagnerová... vždyť víme. :-)

plakát

Bazén (1969) 

Tyto filmy, postavené na charismatu hlavních protagonistů, kde se víc než s dialogy pracuje s řečí těla, pohledy a pohyby, s atmosférou, která postupně houstne a graduje do okamžiku vyvrcholení i po něm, kde nefigurují aditivní hudební prvky, které by výsledný efekt rušily, se mi s každým zhlédnutím zamlouvají víc a víc.  Alain Delon a Romy Schneider v perfektní formě. 80 %

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Zúčastnil jsem se promítání dne 24. 11. 2018, na den přesně 27 let od úmrtí Freddie Mercuryho, a bez rezervace byla účast téměř nemožná - měli jsme štěstí, že na poslední chvíli 2 rezervace odpadly. :) Když film končil, polovina lidí v sále měla v očích slzy... jediný, co mě mrzí, je, že jsem na film nešel do IMAX - plátno multikina pro tentokrát k maximálnímu zážitku prostě nestačilo. Nejsem si jistý, jestli by měl být film titulován jako "životopisný", některé skutečnosti jsou odvyprávěny nepřesně, ale kašlat na to. Bohemian Rhapsody je pro mě jedním z největších filmových zážitků, úžasný, velkolepý, gargantuovský film, mistrovské dílo.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Nejvíc mě pobavil odkaz v Simpsonových s kočkou a myší, s21e21. :) Všechno ostatní tu už řekli jiní.

plakát

Český sen (2004) 

I když pan Klusák několikrát zmiňuje, že cílem dokumentu bylo přiblížit divákovi sílu marketingových kampaní, nejvíc jsem se bavil v pasážích, kde vystupovali samotní Čecháčci, hlavně pak před nově "otvíraným" hypermarketem.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Dvě hvězdy za strýčka Jeffreyho, super rvačku a ta dvě-tři uchechtnutí se několika málo zdařilým gagům. Jinak mě tahle ostatními vyzdvihovaná romantická "komedie" nepobavila, ale spíš otrávila. Nejsem cílovka.

plakát

Dinosaurek Dink (1989) (seriál) 

Koukal jsem na to jako malej a jedna z mála věcí, kterou si ještě pamatuju, je fakt, že se mi to moc líbilo :)

plakát

Duch doby: Dodatek (2008) 

V prvních minutách dostaneme informace o multiplikaci depozit, které vám předají v rámci bakalářského kurzu na každé alespoň trošku slušné ekonomické škole. Následuje záplava spekulací a konspiračních teorií, ke kterým není uvedený jediný zdroj. Prostor k vyjádření dostane jen pár lidí, takových, jejichž názory podporují projekt Venus, kterému film dělá od 30. minuty reklamu, nebo jejich myšlenky tomuto projektu neodporují, a toto balamucení probíhá bez jakýchkoliv vyjádření oponentů = zastánců současného "režimu". Ať se na mě nikdo nezlobí, ale takovýmhle způsobem se ekonomický dokument, který chce být veřejností brán vážně, chovat nemůže. Hype kolem Zeitgeist: Addendum nechápu, je to film, který vám ve 120 minutách vyhučí díru do hlavy nástinem utopistické verze budoucnosti. Předpokládá, že jedinou příčinou lidských zlých skutků jsou peníze a jejich nedostatek. 20 % za několik myšlenek v úvodu, které mi obohatily pohled na tržní ekonomiku a její možná úskalí, o kterých se na školách moc nemluví. Zbytek není nic jiného než nabubřelý demagogický levičácký sranec.

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Po 11 zkouknutých sériích mě tenhle seriál baví jako žádný jiný. Desítky tisíc narážek, přisprostlých vtípků a úchylností spolu s občasným výskytem nějaké té hvězdičky hollywoodského šoubyznysu tu může být odsouzeno jako "nenápaditá zábava", "úchylnost" a "kravina" a na každém z těchhle označení něco bude, jednodušší humor mě ale dostal a udělal z Dva a půl chlapa těžkou závislost. Dva staří mládenci a jeden sotva dospělej pitomec dokážou pobavit i když je nejhůř. A Charlie Sheen byl výborný, nicméně díly s Kutcherem se mi zdají ještě povedenější. Nejlepší linka? Alan Harper aka Jeff Strongman. :) 90 %

Ovládací panel
1 bod