Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Lepší zítřek

Lepší zítřek (1986)

Zpracovani by si zaslouzilo podle me ctyrku a pul, ale ja jsem na tomto filmu vyrost a naprosto ho miluju. Za nejvyraznejsi povazuji vykon Chow Yun-Fata v roli oddaneho pritele a mstitele Marka. Jedina chyba tohoto filmu? "Ze ho nemam doma!!!!" (uz mam)

Nebe nad Berlínem

Nebe nad Berlínem (1987)

Naprosto skvele poeticke dilo o andeli co jse zamiloval do divky. Rozhovory tu jsou zde naproso minimalne, ale basnicky psane myslenky andela Damiela pusobi temer "dabelsky" impozantne. Remake Mesto andelu mu nesaha ani po paty.

Případ pro začínajícího kata

Případ pro začínajícího kata (1969)

Skoda ze film vznikl v takove vzracene dobe. Kdyz jsem ho uvidel nemohl jsem uverit ze toto u nas nekdy vzniklo! Film bezesporu nedoceneny a skoda Juracka, ktery si timto vykopal hrob u hodnostaru sve dalsi filmove cinnosti. Pro me nejlepsi cesky (a ne-li svetovy) film.

Občan Kane

Občan Kane (1941)

Uz asi nenapisu nic noveho, tak se budu jen opakovat: Naprosto genialni Orsono Wellesovsky dilo podobne Capkovskym utopickym romanum. Hlavne pokud jde o pocity.

Dogville

Dogville (2003)

Von Trier predved ze je jeden z nejoriginalsich reziseru. Film odehravajici se jen na nekolika metrech me uchvatil hereckymi vykony Nicol Kidman i vsech ostatich. Behem tri hodin, ktere utekly prekvapive rychle jsem citil skoro az bezmoc a zoufalsvi, ze nikdo nepomuze hlavni hrdince. A kdyz vse skoncilo, zacali my probihat hlavou vseljake myslenky o lidske zkazenosti.