Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (943)

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 3 (2024) (série) odpad!

Očima člověka, který nikdy neviděl žádný díl českého Survivora, zato viděl 40+ sérií Survivora amerického, některé série i dvakrát... První (a pro mne poslední) díl nekonečná nuda a utrpení! Soutěž byla naprosto nepřehledná, představování hráču předlouhý a zbytečný. Cast nepříliš zajímavý, z těch údajných celebrit znám jen Mikýře, Ornellu a Jirešku. Moderátor bez charismatu. A to tam budou 70 dní? To se tam evakuovanej člověk vrátí? Nikdo nebyl vyloučen, žádná kmenovka? Budou noví soutěžící? Je to Survivor nebo VyVolení? To zas bude nekonečná novácká nastavovaná kaše. To se ti chlapci z Novy nemohou poučit a dělat to tak, jak je osvědčeno? A jestli máte tureckou verzi nebo bůhví jakou výmluvu, tak si ku®va kupte americkou. Výměnu manželek taky zvládnete za hodinu a ne deset. A ještě mi Voyo nabízí, abych si stáhnul aplikaci a sledoval neodvysílané záběry, ještě nudnější, než to co šlo v bedně? Nikdy více! Nejzbytečnější hodina a půl mého života!

plakát

Otrávené světlo (1921) 

Viděno v den 100letého výročí od premiéry. Ambiciózní projekt, který dnes sráží absence hudebního doprovodu. Umím si nicméně představit film jako zvukový a tam bych šel možná s hodnocením nahoru.

plakát

Tři sestry v divadle Akropolis (1997) (koncert) 

Na sklonku tisíciletí jsem byl na koncertu Tři sester a co si pamatuju, playlist byl podobný. Staré dobré punkové fláky z prvních alb, kdy za to poslední dobré sesterské považuji Švédskou trojku. Poté Fanánek klesl k rádiovému popíku zprvu leckdy ještě poslouchatelnemu, někdy od Lihové školy umění to s původními sestrama nemá ale lautr nic společného. Takže za mne již naživo nikdy.

plakát

Poslední chlap (2011) (seriál) 

Při hodnocení LMS se člověk neubrání srovnání s Kutilem Timem. Mike Baxter je podobný chlap jako Tim Taylor, jen se nepouští do velkého kutilství, takže ani nemá Timovy nehody. Humor Tim Allena ovšem zůstal podobný a stejně kvalitní. Změna nastala v tom, že Mike nemá tři malé syny, ale tří dospělé / dospívající dcery. Doba se změnila, Mike se pouští často do politiky, je zde navíc spousta rasistických narážek na souseda Chucka. Jestliže Kutil Tim skončil po osmé (nepodařené) sezóně, Poslední chlap končí v nejlepší formě a je to po šesti sezónách překvapení a škoda. Jediné hluché místo bylo prvních cca 5 dílů 2. sezóny, ovšem pak se vše vrátilo do stejných (výtečných) kolejí. Milovníci Kutila Tima přijdou na spoustu narážek, camea Richarda Karna či JTT. Nejlepší díl ze všech je ovšem ten (první ze dvou) s Patricíí Richardson (s04e12) jako vdovou po Timovi. Pokud bych se měl rozhodnout, který seriál je lepší, s těžkým srdcem bych asi dal přednost Kutilovi, možná ale jen kvůli nostalgii. Kvalitativní sešup se nekonal.

plakát

Labyrint - Série 2 (2017) (série) 

V jednom ze svých představení vypráví jeden z aktérů Miroslav Donutil, "že tu jak se mi kdo zamoce, tak se už z teho nevymoce". A to se bohužel stalo, z druhého Labyrintu se nevymotali ani sami tvůrci.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Zatím jsem Anděla Páně 2 neviděl. Ale když režisér Jirka Strach stále dává nějaké komenty z ČSFD na Facebook, tak třeba vybere i tenhle :-) A jestli jo, má u mě pivo :-) ________________________ Tak jsem byl po více než sedmi letech v kině a tahle křesťanská sranda se mi líbila. V mnohem větší míře vyspělejší, než první díl. Teď už teda zbývá jen to pivo ;-) (edit 28.12.2016)

plakát

Rammstein in Amerika (2015) (koncert) 

Je to skoro generaci zpátky, co Rammsteini vydali svoje Live Aus Berlin a já, tehdy středoškolák, na tom ulítával jako blázen. Nenapadlo mne, že někdy vydají tak božské album jako Liebe ist für alle da, a že tento koncert trumfne ten z roku 1999. ******

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Čtvrtý Strachův počin na téma vraždy zahalené do mysteriózního hávu dopadl na jedna minus. Svou kvalitou zdaleka nemá u nás obdoby. Najdou se sice drobné vady na kráse, nicméně jsou to ony pověstné škraloupky potvrzující jinak slušně opracovaný briliant. Mně osobně praštily do očí některé policejní praktiky či postupy - tradiční porušování domovní svobody, prapodivně působí třeba "sběr " ksindlů z širokého okolí (4. díl), kteří pak zůstávají pohromadě nevšimnuti na policejní chodbě, všudypřítomné oslovení strážmistře (v jednom případě ovšem strážmistr v bundě nadstrážmistra) ... Miroslav Donutil je bez debat pan herec, ale vzhledem k tomu, že všechny své polohy ukazuje v nekonečných 3+1 či mnoha svých vyprávěních, nepřišel mi tolik věrohodný. Někteří lidé jako Donutil či Kraus by tolik hrát neměli, protože každou jejich grimasu víte dopředu. Nicméně tyto nešvary neshazují mé hodnocení z 5* na 4*. Celým seriálem Strach potvrzuje, že je mistrem gradace napětí ("strach by Strach"), aby (jak se shoduje dost lidí z mého okolí a já jim bohužel musím dát za pravdu) v posledním díle místo očekávané třešničky zůstalo drobné rozčarování. Moc jsem chtěl dát plný počet a chybělo fakt málo. Ale i tak... jeden z top českých seriálů!

Ovládací panel
85. nej uživatel Česko
284 bodů