Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (336)

plakát

Peče celá země (2020) (pořad) 

Pohodový pořad o pečení, s obyčejnými lidmi pro obyčejné lidi. Strašně mě bavila ta lidskost účinkujících a naprosto přirozený projev celého pořadu. Žádná umělá ždímačka na city jako MasterChef nebo Superstar. Já si ten pořad vážně zamiloval, a většinou jsem hned v neděli musel něco upéct. 90%

plakát

Tiché místo (2018) 

V době kdy se nás jeden snímek za druhým snaží ohromit digitálními triky a pompézností všeho toho bordelu co dokáží na plátně vyprodukovat, přišel malý, skoro až komorní horor, který sází na hru se zvukem. A je třeba smeknout přinejmenším nad tím, jak tvůrci diváka nutí zadržovat dech a skvěle budovat napětí. Samotný svět mi však přijde poněkud plytký, bez většího vysvětlení, hloupé chování postav také dojem sníží. Kolem a kolem, 65%.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

V úvodu si říkám, že to působí mnohem lépe a uceleněji než původní, 40 let starý Blade Runner. Jenže v druhé polovině to zase sklouzne k té pitomé melancholii předchozího dílu. Šíleně dlouhá nuda mě skoro uspala. A to je prostě špatně. 55%

plakát

Blade Runner (1982) 

Věřím že v roce 1982 šlo o vizionářský počin, a chápu, že pro spoustu lidí jde o kultovní snímek. O 40 let později mě však vizuální stránka nemá čím zaujmout. Takže jediné na co se člověk může soustředit je příběh ... který je děravý jak cedník. Pro mě asi navždy zůstane poselství filmu nepochopeno.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Velká škoda. První dvě epizody jsou excelentní, mají hutnou atmosféru a perfektní budování příběhu. Jenže od zhruba 5. epizody to všechno začíná jít do kytek. Atmosféra je pryč, místo toho jen přešlapujeme na místě, zvraty a cliffhangery vyzní skoro vždy do ztracena, a celý seriál jen šíleně pomalu klopýtá do cíle. Samotný závěr je pak už pouhou třešničkou na dortu z neschopnosti tvůrců zaujmout diváka. Prostě to skončí a mě je to po úvodní seriálové eufórii úplně jedno. Možná zhutnění do 6ti epizod by prospělo. Za mě zklamání. 60%

plakát

Vítejte doma! (2003) (pořad) odpad!

Další pohádka o splněném americkém snu. Emoční ždímačka na nejvyšší výkon. Vypjatý duel kdy, v hlavní roli krásní a vzdělaní Bořci stavitelé (to aby se na to dalo koukat) a v roli obětí sociálně slabí, hloupí a v nejlepším případě černí chudáci (to aby bylo koho litovat), extrémní přestavbou naplní všechny diváky vírou, že bude líp a všichni budou mít šanci žít svůj americký sen o velkém domě s bílým plotem. Až na to že je to všechno lež, a už po několika týdnech od nastěhování jsou ti sociálně slabí, s obrovskou vilou, která čítá pokoj pro nevidomého chlapce, 4 koupelny, garáž s novým autem a parádní bunkr na stromě, nuceni dům opustit, a zase si najít nějakou hnusnou zaplivanou díru do které zalezou. Americký sen v kostce.

plakát

Válka skladů (2010) (pořad) odpad!

Prvních pár dílů, které jsem viděl, mě bavilo, jenže postupem času člověk prokoukne ono Americké pozlátko, pozná nastrčené herce, uměle vytvořené situace a hlavně nastrčené cennosti, které pak hlavní aktéři střelí za majland a můžou tak dál snít svůj Americký sen ... a hloupý divák jim to žere i s tím navijákem za 3000 doláčů co právě prodali. Děkuji nechci. Odpad.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Tak tohle je velký fail a pohřeb velké značky na několik příštích let. Zběsilý střih, bez žádné logické návaznosti, a nekonečná záplava lokací a postav, bezcharakterních a postrádajících smysluplnou motivaci, mne během první poloviny filmu naprosto ubily do apatie k čemukoliv co se na plátně děje. K tomu si ještě přidejme naprosto čitelný děj a zvraty a, to už mě vážně sralo, vskutku zábavné budování napětí. V 7 epizodě Rey skáče ve vraku lodi jako kamzík, o dvě epizody dál, kdy je z ní mocný Jedi co umí levitovat, se mám děsit toho, že jí při šplhání uklouzne noha? Mám se o ni snad bát? Proč proboha? Prostě tady je toho tolik co je postavené na hlavu ... jeden fail střída druhý a já se na konci usmívám jako pako, hloupostí a naivitou tvůrců a radostí že už to utrpení skončilo. Hlavně ale samozřejmě je, že se prodá spousta nálepek, hrnečků, hraček a pyžam. 25% PS: aha, ona se na tom podílela ta lopata co napsala Justice league a BvS. Panečku, to je ale životopis.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Zaklínač je moje srdcovka. Nejdřív jsem, zcela nepolíben knižní předlohou, prošel všechny 3 hry. Následně se na doporučení pustil do knížek, které jsem si zamiloval, a teď přišel na řadu seriál. Který rozhodně nezklamal. Ale bohužel ani úplně neoslnil. S obsazením rozhodně problém nemám, a vlastně jsem ani neměl v okamžiku zveřejnění. Geralt naprosto sedí hereckému rozpětí Cavilla, jen si nemůžu pomoct a furt ho vidím jako supermana (můj problém). Líbí se mi způsob vyprávění, že se rozhodli dát každé postavě prostor a především u Yenn možnost sledovat její vývoj od začátku. Krásně převedli na obrazovku ty hlavní povídky, především Poslední přání a pak boj se Strigou, ten byl skvěly. Co bych vytknul je asi příběh okolo Ciri, který se hodně táhl v porovnání s knihami. Bitvu u Soddenu bych asi osobně vypustil. Nebyla natolik důležitá pro další vývoj a stejně se ani moc nepovedla. No a ten konec ... byť je skoro stejný jako v knize, tak tady mě jejich osudové setkání nechalo úplně chladným. To se fakt nepovedlo. Hodnotím zatím za silnější 4*. Příběh mají rozjetý, diváky na své straně, tak od druhé série je třeba na to pořádně šlápnout.

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Taková malá, nevinná blbost ve svatebních šatech. Na začátku zářivě bílých jako v reklamě na Vanish, naopak na konci tak zaprasených a orvaných, že je lepší je spálit. Bohužel český název klame, čekal jsem poctivou vyvražďovačku ... dostal jsem survival horor/komedii s trochou krve na konci. Stejně jako se svatbou ... jednou a dost. 60%

Ovládací panel
17 bodů