Já jsem si taky jistej, že jsem normální! Aneb film o normálních bláznech. A nedochází mi, jak to, že je humor zesměšňující tu naši smrdící partaj (voňavá jak produkt nekvalitního trávení) tak vtipnej. Scénář je plný parádních narážek a kultivovaného vtipu (osobně vyzvedávám psychologa!!). Ten nádherně absurdní podtón přesně vykresluje komunistické duté palice. Dá se dnes ještě zesměšnit náš vládnoucí systém? Nedá, ten se zesměšňuje sám, takže už nepotřebujeme režiséry a herce.
No co, i Bušek z Velhartic radši chlastal v Praze s Kájou Čtvrtým, tak proč by si tři balíci (dlouhej, širokej a bystrozrakej), co makají za (asi víc jak) 7Kč,-/hod, nemohli taky trochu povyrazit v Praze, co svítí neonem? Až na ty příšerný songy, kdy jsem měl sto chutí dát si kravskej hlt alpy francovky, to byl zážitek jak Brno. Teda pardon, jak Praha. Jedna z nejlepších komedií.
Tak jsem zjistil, že v Hedestadu mají menší zimu jak u nás, že je Craig fakt machr, že k popravě se pro navození té správné atmosféry nejvíc hodí Enya a že je tohle vlastně úplně zbytečný film. I když poměrně dobrý. A původní švédský film je lepší minimálně ve faktu, že se v něm objevují švédská toponomostika, švédská onomastika, hydronomastika a hlavně se v něm !!< mluví švédsky >!!.
Zdařilý dokument o jedné z nejinspirativnějších českých osobností všech dob. Obsahově ne přímo suchopárný dokument, ale také neobsahující tolik myšlenek, jako mají např. přednášky prof. Piťhy. Každopádně, podobných dokumentů není nikdy dost a je jen dobře si připomenout osobnosti, které svůj život obětovaly druhým. Zvlášť v dnešní době.
Perfetta esperienza! Ačkoli Morriconeho považuji za génia (nejen) filmové hudby, přesto ne všechny hudební motivy se mi líbily. A nebudu si namlouvat, že především suita z Leoneho spaghetti westernů byla tím, co jsem očekával. A dostalo se mi zážitku par excelence. Dík, čétédvojko.
Max Schreck není člověk, ale vampýr, asi proto se ho pořád bojím. Pochybná otázka, kdo že je ten nejlepší krvesavec, je jasná - ani Bela Lugosi, Frank Langella, Gary Oldman, nenene, ani jeden z nich. Úžasně sugestivní dílo.
Casino Royale (2006) aneb Bond je blond! Mohl to být super film, kdyby Bondovi při mučení uřízli "sourozence-dvojčata" a on by pak bez problémů dál souložil se svými Bondgirl. To by byl machr. Takhle bohužel. Film je to kýčovitý až hanba, úvodní nahánění malého černouška mi připomnělo počítačové hry Prince of Persia, laciná zápletka + postavy, které mění orientaci (bohužel ne tu sexuální:). A naštvalo mě, že jsem si neužil honičku s náádherným Bondautem, to bylo po pár serpentinách na srajdu. A už jsem se zmínil, že to celé vůbec nebylo uhozené, ale vyhozené? A už jsem se zmínil, jak zoufale průhledná je tahle série filmů? Uhodl jsem závěr scén i většinu postav, aniž bych nahlédl byť jen šmíravým pohledem do scénáře. Takže bohužel, auf Wiedersehn, mr. Bond, James Bond.
Slasti Otce vlasti (1969) aneb i božský Kája byl jen chlap. Popravdě, chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na krále Karla chladícího si prdel v rybníce, nicméně zvykl jsem si. A nejen to, já se i královsky bavil, co královsky, místy i císařsky - skvělí herci (půvabná Kolářová), hudba, děj a scénář naládovaný skvělými hláškami jak válečný kanón ("Doufejme, že Francie není tak rozkradená jako Čechy" => jak nadčasové :-D). A navrch laskavý humor. Paráda.
Takové ovečky mít ve stádečku, byl by zoouš každý chlap. Tahle krátkometrážní anekdota poodhalující zákulisí perverzní úchylky je jednoduše parádní............
Já jakožto chlap netoužím vědět, co si ženy myslí a ani po čem touží, protože bych se z toho zbláznil. Takže ze soucitu ke Gibsonovi v této nezáviděníhodné roli dávám jako výraz své podpory 4*. Mimochodem, ten konec je fakt nechutně vlezlej, nechat se zhuntovat Huntovou je nahunt.
12 úkolů pro Asterixe (1976) aneb V čem by Hérakles určitě pohořel. Jako archeolog zabývající se Kelty, Germány a Římany jsem se bavil neskutečně! Hlavně historické narážky jsou zdrojem čistého labužnictví. K tomu kopa parádních hlášek a ta nejvtipnější absurdní zábava. Animáky většinou fakt nemám rád, ale Asterix tvoří naprostou výjimku a hraná verze by mu ubrala 100% na kráse. Řezal jsem se smíchy při pohledu na malého Germána, při úkolu v hospodě a třeba hláškou "Promiňte, ale jak vypadala ta bestie?" "Hmm, chutnala výtečně."
Mít tuhle hračku, nebál bych se zkouškového a ty kozy na městských úřadech by dostaly co proto. Bohužel tahle hračka zůstala beznadějně zahrabána v 50. letech, kdy nám Kléma chodil na hrad a k budování vlasti se roztáčely míchačky s betonem na plný kule. Celkově trochu unylá pohádka s nesympatickým Peškem, ovšem díky fantastickému Josefu Beyvlovi příjemně koukatelná.
Micimutr (2011) aneb Jak být za každou cenu jiný snadno a rychle. Princezna když otevře papuli, stane se z ní naivní pubertální kvíkňa. Dyk když otevře papuli, stane se z něj něco, co se pohybuje mezi jícnem a tlustým střevem, Dejdar, když otevře papuli, stane se z něj o něco horší Dyk. A Libušku jste měli raději nechat odpočívat u Tří oříšků, ne jí cpát tři hlavy děda všedraka. Celkově totálně bezkrevná podívaná, jíž by slušel spíš polský dabing s jedním předčitatelem.
Když se tak zadíváte na všechny ty více či méně známé tváře, co o Janu Pavlu hovoří, nemůžete si nevšimnout těch rozzářených pohledů i slz dojetí. Z Jana Pavla vyzařovala hlavně lidskost, žil přesně podle "Miluj bližního svého", roztavil ledy zkostnatělého formalismu katolické církve před 2. vatikánským koncilem, sbližoval národy, odlišné kultury i vyznání, přispěl k pádu komunismu atd. Ale především to byl stále ten veselý chlapík, co dokázal jediným gestem či pohledem dojmout davy lidí, chlapík, co až do své smrti objížděl svět, státníky i prosté lidi, kterým říkal o lidské důstojnosti. A pro dobro ve světě udělal víc, než já a vy všichni dohromady. Přesto se najdou (a to dokonce i v řadách lidí, co o sobě dnem nocí prohlašují, jak jsou věřící) tací, kdo dokáží tuto osobnost pomlouvat a špinit a to tak nějak jen z principu, bez pádných argumentů. Ale co je mi do nich. Vedle tohoto veselého chlapíka z Polska s obrovským srdcem se jeví každá lidská zloba a nenávist jako směšná karikatura.... Negativa dokumentu - téměř nic o dětství Karola Wojtyly a nebyly zmíněny cesty do Československa. Ačkoli, s ohledem na šíři tématu je to naprosto pochopitelné :-) [Kino Olešnice 17.12. 2011]
Hodnotím recitační přednes obou aktérů, který je perfektní, zvlášť Čtvrtníček si roli Horníka vychutnává každým sprostoslovem. K obsahu asi tolik - od jisté doby se na fotbal v TV nedívám, od té doby si chodím jen aktivně začutat. Dělá se mi špatně od žaludku, když tohle slyším.
Tak předně - záhadolog Vašíček by udělal záhadu i z rohlíku tvaru C (že by ho vyráběla sekta posedlá pravěkým kultem luny = ansa lunata už v eneolitu, či turecké šedé eminence, či komunistické frakce zhmotňující v něm podobu srpu?), jeho scénář a přebujelá "mysterióznost" je spíš tématem pro bulvární plátky, ne tématem pro trojdílný film. Ale Strach, jakkoli nechápu jeho volbu natočit něco podobného, se s režií vypořádal dobře a herce ukočíroval. Tradičně skvělému Trojanovi zdatně sekunduje výborný Dvořák. Občasné přiblížení se žánrovým libůstkám kvituji s povděkem, no k lepšímu hodnocení by museli tvůrci přizvat k napsaní scénáře úplně jinou sortu, než jakou je Vašíček. Ortel - je to sice uhozené, až se mi uši červenají, ale za první dva díly ty 3* dám.
Pár domýšlivých borců s železem v ruce se obdivně zhlíží v zrcadle a v duchu si říkají: "Joo, ten bicák mi trochu povyrostl a hamstringy taky nejsou špatný." Kulturisti jsou vlastně taková zvláštní odrůda narcistů, zalíbených do vlastních tvarů. Já mám posilování rád jako sport, ale sledování se v zrcadle mi přijde komické. V tomhle dokumentu se většinou jen povídá, do tajů kulturistiky vás tu nikdo nezasvětí (nic o tom, co Arnold jedl!) a o Arnoldovi jsem se dozvěděl to, že nízkou hladinou sebevědomí rozhodně netrpěl. Ale to není nic, zač bych ho obdivoval. Léta minou, svaly a prsa povisle k zemi padají...a to je konec téhle pohádky.
Hraboš je machr, ty jeho glosy nemají chybu. A to mizerné hodnocení tu dávají králíci z městských králíkáren (bytů)?? Mě to tedy velmi baví, protože jednu starou chalupu opravuji a krom inspirace, kterou mi některé díly poskytují v míře více než hojné, se i pobavím. A té inspirace k vlastnímu projektu tento TV pořad nabízí dost, tak se jděte vycpat vatou a naložit do loje s těmi "odpady".
Leonardo da Vinci hadr. Roztomilouškej pásovec střihá obočím jak sloni ušima, až je mi líto, že číslo 5 fakt nežije. Ovšem to jeho raketově rychlé čtení bych bral, všema dvěma...
Než jsem toto viděl včera v TV, někde jsem si přečetl, že Kaspiana hraje nějaká popová hvězda, pak jsem se podíval na fotky z filmu a byl tam - bezpohlavní šampón s účesem od "Metropolis Hairdressing". Skoro jsem se bál, že bobra bude hrát Justin Bieber a nějakou jinou artikulující potvoru Hannah Montana. A ve chvíli, kdy jsem si myslel, že se mé obavy rozplynuly jako radioaktivní oblak nad Brčálnílkem, přišel myšák s kordem. Sek jsem sebou o zem jako kuželka, z mrákot mě dostala až resuscitace v podobě hlasité televizní reklamy. A protože jsem člověk, co si televizi skoro neumí ani zapnout (zvlášť když k tomuto úkonu dnes potřebuje více jak jeden ovladač), tak jsem netušil, že Prima do filmu sází reklamy po 20 minutách. Což mě pekelně vytáčelo. Pročež jsem byl nucen poupravit své motto, které v upgradované verzi zní: "Mouše bych neubížil, ale pracovníkům Primy a Novy ano." Dobře, řekl jsem si, budu hodně pít a každou reklamu budu mít aspoň čas zajít si na WC. A ono celý film nic. Zato v noci jsem lítal na hajzlík jak beduín, co objevil v poušti oázu. Když skončil tenhle "film" napěchovaný příšernými herci (zvlášť ti mladí jsou úplně mimo), oddechl jsem si tak, až se vzedmuly i záclony. Mám dojem, že jsem vydržel do konce jen kvůli Peteru Dinklagovi, jehož skřetík byl fajn. Zbytek byl - %ˇ´=´=,-.§ůú=?."!ú( -------> ze strachu ze zabanování zašifrováno. PS: Táhněte do háje všichni, kdo tu melete o nějaké křesťanské propagandě. Lewis byl věřící no a? Se z toho pos****te??
Impulzivní Ital s ocelovou imunitou a umíněná, bledá aristokratka na předlouhé cestě kouzelnou přírodou. Zobrazení epidemie cholery bylo bezchybné, ležící těla s kamenným obličejem a průzračnýma očima ležela vždy na správných místech a naaranžována tak, jak měla být, aby vyvolala úzkost. Nicméně stopáž mi přišla neúměrná tomu, co se ve filmu dělo. Kouzlo film má, ale neobsahuje žádný skvostný moment a střihač měl trochu zaúřadovat.
Nevím, jestli je to genetická vada, nevhodná konstelace hvězd, psychosomatická diagnóza, (mo)mentální zaostalost, černá páska přes oči či nějaký jiný druh a podstata toho, proč jsem pravděpodobně viděl jiný film, než většina z csfd obyvatel. Až na ony výborné scény, kdy se ten (mo)mentálně zaostalý týpek nasáčkuje do kdejaké slavné události, je to film á la cukrová vata - tak sladký, až se mi vzpírá poslušnosti celý trávicí systém. "La Nausée", velebnosti. ..-.--.--....-.-.--...- "a to je tak všechno, co jsem vám chtěl o tomhle filmu říct."
L.A. je pěkná díra, kde ve velkém kupují Poděbradku, nebo vodu destilují ze chcánek. A vše krom lži je tu "Přísně tajné". Nicméně, mluvit se tu umí, tudíž mi tahle konverzační detektivka bez mrtvolek hnijících pod domy připadala mnohem lepší, než mladší inspirace v režii Curtise Hansona. Už jen z úcty k tomu, co všechno museli pod Polanského bičem Nicholson a Dunaway vytrpět, dávám 4*. Někdy bych rád viděl film, kde by Nicholson osobně Polanskému rozpáral na sedmkrát nos, ale protože už Roman nežije v Americe, mohlo by se tak stát třeba v naší rodné kotlince a film by se jmenoval Romská čtvrť. A Nicholson by mohl hrát týpka, co vykupuje kradenou litinu.
S nějakou reinkarnací nebo karmou se můžou jít tvůrci bodnout! I když v rámci tohoto filmu tato věta působí jako deja vu. Vůbec to není špatný film, něco je na něm lákavého, něco je na něm zneklidňujícího, ale chyběla mu pekelná atmosféra. A pointu jsem v hrubých rysech odhadl už na začátku v cele smrti. Tenhle film by potřeboval trochu natupírovat a zastřihnout ofinu, pak by to byla paráda.
Po dnešní projekci jsem nucen převlíct kabát, označit film jako teplý střevní produkt, didakticky zakroutit hlavou nad debilitou scénáře, filosoficky srovnat se Sandokanem, herecky šoupnout týpka s kódovým označením 31/12 na seznam nejhledanějších teroristů světa a na protest proti "tomu vlasatýmu" nechat zastřelit každou máničku brokovnicí na kuličky. Mimochodem, ta ženská, kterou zachraňovali, musela mít dost jednostranné natáčení, když ji v jednom kuse někdo držel pod krkem, doufám, že záporáci použili aspoň antiperspirant, jinak si holka musela připadat jak v senior pavilonu orangutanů po liposukci.
Zápletka je debilnější než předvolební spoty socanů, hodně scén nebylo vtipných, nýbrž směšných - a to je velká chyba. Homér, teda sorry Homére, Homer je totální magor a banda ze Springfieldu jakbysmet. Ale jelikož jsem se tu a tam docela zasmál, odpouštím jinak imbecilitu celého filmu.
Bílá paní (1965)
Světáci (1969)
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Čertova nevěsta (2011)
odpad!Žvatlající čert (kurva proč zase???), trapný pokus o oživení světice, dementní scénář ("Ale ty patříš mě, Štěpánko, protože já tě mám rád"), Šanda s Josefíkovou herecky totálně mimo + stokrát ohraný příběh, je třeba něco dodávat? A nedá ši žíct a nedá, Trošška jeden. Jo a víc napsat nemůžu, protože jsem s hrůzou zjistil, že vše, co jsem vám říci chtěl, už napsala Mertax.
Anežka Česká (TV film) (2011)
Dva nosáči tankují super (1984)
Němčouři tankují natural frňáky... + ten padouch byl taky k nakopnutí...
Ennio Morricone v Benátkách (koncert) (2008)
Upír Nosferatu (1922)
Casino Royale (2006)
Slasti Otce vlasti (1969)
Thanks, Smokey! (2011)
Po čem ženy touží (2000)
12 úkolů pro Asterixe (1976)
Obušku, z pytle ven! (1955)
Micimutr (2011)
Jan Pavel II. - hledal jsem vás (2011)
Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (divadlo) (2005)
Ďáblova lest (TV film) (2008)
Železný Schwarzenegger (1977)
Chalupa je hra (TV pořad) (2008)
Číslo 5 žije (1986)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
Tři mušketýři (2011)
odpad!Za "TOTO" by se měl soud vážně zabývat odnětím svéprávnosti. Anderson znásilnil Dumasovu předlohu takovým způsobem, že pojem "filmový zločin roku" nabývá jasných kontur. Toto je hloupý, neskutečně hloupý film. Vlastně přemýšlím, jestli jsem v poslední době viděl hloupější film. S novým Conanem je to další bezkonkurenční shit roku. Tak kde začít s výtkami? Tak třeba herci - všichni mizerní. Třeba Waltz a Mikkelsen ani ne tak svojí vinou. Naopak šíleně přehrávající Bloom vykouzlil výkon hodný doprdelenakopnutí a s ním všichni ostatní - Jovovich WTF?, Lerman WTF? atd. atd. A ta hnusná barbína v roli Constance, no to si tvůrci dělají prdel. Co tu máme dál - výprava (debilní skloubení Verneovek a Dumase a výsledek fantasmagorické hračky ničící Notre Dame). Děj = konglomerát Matrixu, Bondovek, Krále Artuše made in Hollywood a dalšího marastu. Výsledek - WTF?!? Vznikli tak Tři mušketýři pro náctileté, kterým slina v ruku kane při sledování Twilight ságy. Tudíž zakončím varováním: POZOR!!!!!!!!!!!!!!! VĚKOVÝ RATING FILMU JEST NAD 12 LET NEVHODNÉ, NAD 15 LET NEPŘÍSTUPNO!
Husar na střeše (1995)
Prostřeno! (TV pořad) (2010)
odpad!Ačkoli nejsem zásadně pravidelný divák, několik okamžiků této buranské stupidity mi neuniklo, takže jsem se uvolil celému světu sdělit svůj názor na tento výkal psa baskervillského. Za prvé, já si vážím jídla a to prosím i neodborně uvařeného, tudíž bych si nedovolil křivit xicht nad talířem. To, jak hodnotí někteří trapní ledvinokamenní paskřivci, se přesně trefilo do vkusu dnešní hnusné rozežrané a jídlem plýtvající doby/světadílu. Pakliže v dnešní době existují místa, kde skutečně lidé nemají co jíst, u nás se ohrnuje nos. A já trpím averzí ku všem, kteří mají hubu plnou "Mě to nechutná!, Ta rýže je převařená, sejra málo uleželej, chleba nedopečenej", atd. Že si prolezou barák skrz naskrz jako červotoči proužkovaní záchodovou mísu nevyjímaje, to je taky gól. Vyvolení hadr. A k tomu komentář Bouškové a Vydry a je vymalováno, páchnoucí konzumní průjem teče, jen to mlaská... To jsem si zas jednou zkazil večer, kurva drát.....!!! (pardon, ale ulevilo se mi:-)
Forrest Gump (1994)
Čínská čtvrť (1974)
Znovu po smrti (1991)
Tango a Cash (1989)
Simpsonovi ve filmu (2007)