Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6 456)

plakát

Barbie (2023) 

"Dnešek je nejlepší. Vážně nejlepší den, stejně jako ten včerejší, zítřejší a všechny další." Nikdy jsem si nehrál s bezpohlavní mattelovskou nádherou, takže se ze mě nestala krásná, sebevědomá a úspěšná žena. Nevadí, asi to přežiju. Stejně jako jednu návštěvu Barbielandu. To však neznamená, že jsem po ní nemusel navštívit neurologa kvůli epilepsii z barviček, ortopeda s vyvracenými kyčlemi a psychiatra z těch přechytralejch keců. Zkrátka nebezpečnej film.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

"Richarde, už jsem si vzpomněl, kde jsem tě udělal." Prochlastaní talenti padající z balkónů mě vždycky bavili, fotbalovou korupci uznávám jako každej správnej sázkař a kouření od řidičky za jízdy považuju za budoucí základ doporučení od BESIPu. Laviho mám prostě rád a zároveň tyhle týpky dost nesnáším, takže jsem si užil nenápadný fotbalový šťouchance, zasmál jsem se několika klasikám na trati Sparta - Slavia, přežil jsem vymaštěný fórky a u vztahovejch poučení jsem měl chuť kopnout si ze zoufalství do Bicana. Ale do legend se nekope. Někdy.

plakát

Ondřej Sokol: Celebrity (2023) (pořad) 

Jsem erudovanej odborník na jadernou fyziku, biatlon, nanoplasty, bolivijskou literaturu a stand-up, takže si dovolím konstatovat, že tady snaha byla, výstupy světovejch hvězd byly slušně nastudovaný, ale výsledek je rozpačitej. Hodně na to má vliv nepovedej nástup, pomalej rozjezd a nudnej konec. Mezitím se dá zakopnout o zábavu, přičemž vysvětlení kompromisu je snad i dokonalý. Času strávenýho s tímto začínajícím stand-up komikem zkrátka nelituju, ale hodina a půl bavení publika je trošku nad jeho možnosti.

plakát

Hádkovi (2022) 

"Vy jste hyeny, že vám není hovno." Miluju trapnost, takže jsem si fantasticky se hádající Hádkovi skvěle užil. To byla úžasná sonda do hlubin čecháčkovy duše. Omlouvám se za ironii, ale tahle nekonečná nuda, kterou někdo patrně omylem označil za komedii, byla fakt trapná od začátku do konce. A já trapnost fakt nesnáším.

plakát

Extraktoři (2023) (seriál) 

"Víš, že je nás asi dvanáctkrát míň, než by nás mělo bejt?" Všichni extraktoři mě docela bavili. Dokonce i zasedání moudře kývajících papalášů byly docela zábavný. Ovšem dramatický chvilky v různejch tataristánech a rodinách holek byly na můj vkus zbytečně natahovaný. Stejný to mám s poselstvím. Na jednu stranu mi tam chybí varování nějakýho ministerstva, že holčičí výlety do míst, kde má každej správnej chlap útěrku na hlavě, není úplně bezpečný. Na druhou stranu mě uklidňuje, že po sněhu, písku i moři běhají hláškující týpci, kteří mají všude kamarády, odposlechy, prachy a zbraně. Tak to asi v létě do Itálie k moři risknu.

plakát

Doktor Martin (2015) (seriál) 

"Já se snažím jít s dobou. Umírá mi tak méně pacientů." Elitní chirurg obvoďákem v horách? To zní tak originálně. A zábavně. A kupodivu to není ani jedno. Já jsem se rozhodl vyjmenovat všechny postavy, na který jsem nezískal alergii, ale na žádnou jsem nepřišel. Snad jen dokonale neempatickej doktor Elinger měl pár zábavnejch chvilek, debilita instalatéra Brázdy se mi asi třikrát jevila vtipnou a taneční kreace strážmistra Topinky ve mě rozproudila jihoamerickou krev, kterou nemám. Nicméně zbytkem obyvatel Protějova bych zatopil v kamnech a k žádný ztrátě by nedošlo. Já jsem prostě na žádný afektovaný hypochondry neměl náladu.

plakát

Grand Prix (2022) 

"Důchodce, s plnou taškou jídla a funkčním tabletem, vydrží na jednom místě velmi velmi dlouho." Tak poučení jsem dostal, ale kde je ta komedie? Kdepak se nám ta potvůrka schovala? V pneumatice? Nebo ji ukradl Štětka? Nevím, asi ji někde vyklepali cestou, což je pro mě problém. Já jsem se totiž chtěl bavit a k tomu ústřední trio v sestavě Kousavej Mentál, Ožralej Dement a Agresivní Kretén nijak nepřispělo. A po sexu s černou velrybou jsem se už jen vyděšeně snažil najít alespoň jednu sympatickou postavu. Marně.

plakát

Maharal - Tajemství talismanu (2007) (seriál) 

"Je Vám jasné, slečno, že zítra budu vyšetřovat ztrátu nejspíš Svatého grálu a z Vás se vyklube vrah svatého Václava?" Dobrodružný to docela bylo, identita padoucha nebyla špatně schovaná a Aarona Cohena bych si dovolil považovat za zábavnou figuru. Vážně se to sice brát nedalo, ale docela slušně jsem s tím zabil jeden pracovní den, kdy můj zaměstnavatel nepotřeboval nikoho vypátrat, sledovat ani ... no to je jedno.

plakát

Vědma (2023) (seriál) 

"Ty jsi mi vlezla do hlavy ...  a bez dovolení." To už tak Vědmy někdy dělají. Někdo tomu věří, někdo nevěří, ale my, kteří občas proskočíme portálem u Blaníku přímo do pyramidy pod Zvíkovem, s tím nemáme žádnej problém. Zato máme problém s nepovedeným předabováním postav a s velkou nesympatičností většiny z nich. Taky je důležitý podotknout, že ten seriál je ... jinej. Prostě není pro každýho a je hrozně jednoduchý označit ho za blábol. Pro mě však přinesl zásadní zjištění - nejlépe informovaní jedinci tráví spoustu času v blázinci. Třeba pan František nebo děda Ondřej. Ti dva mě bavili fakt hodně.

plakát

Buď chlap! (2023) 

"Medvěda k smrti neufotíš." Tohle poučení beru vážně. Jsem totiž opravdovej chlapák a proto medvědy zásadně nefotím. Já se radši bavím. Nejlíp u filmů. Na tomhle je toho bohužel zábavnýho pomálu a kdybych znal význam cizích slov, tak bych utrousil cosi o promarněným potenciálu. Z toho nápadu se totiž dalo vytěžit dostatek humoru, ale místo toho se řešila traumata. Sice blbá rodinná traumata, ale zato dostatečně otravná. Já se chtěl prostě jenom bavit, ale nedostal jsem šanci.