Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6 460)

plakát

Pět mrtvých psů (2016) (seriál) 

"Po pitvě je každej generál." Pět mrtvých psů mělo slušnou atmosféru a ... tím to končí. Je na tom moc vidět, že odborní poradci byli judři plukovníci, kteří o výkonu nemají nejmenší tušení a na obvod jezdí jen buzerovat platfusáky za špinavý boty. Proto při vyšetřování trapas střídá trapas a to až někam k trestnýmu činu "ošahávání veřejného činitele". To už snad není ani zábavný.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

"Chtěl jsem jim říct, ať si můj osobní spis strčej do prdele. Ale moje osobní statečnost má asi svoje limity." Modrý stíny nejsou černobílý a to je jejich velká výhoda. Nabízí totiž nejednoznačný figury, takže estébák, politik, dotační zloděj nebo kariéristickej polda nemusí být automaticky svině. Většinou jsou, ale tady se neškatulkuje, což mě potěšilo víc než celý vyšetřování. Ono je teda celkem spletitý, jak už to v případech s dlouhoprstejma politikama bývá, ale není nijak zvlášť zajímavý a několik logickejch nesmyslů je taky poměrně těžký přehlídnout. Přesto to má slušnou atmosféru.

plakát

Vem si mě (2022) 

"Ujišťuji Vás, že Váš život nebude nijak zasažen." Až mě nějaká krásná, bohatá a slavná zpěvačka vyzve, abych si ji vzal, tak rozhodně nebudu doufat v to, že má taky krásnou duši a zdrhnu. Rychle zdrhnu. Protože ke svýmu životu nepotřebuju 80 mega followers, kteří po ránu budou sledovat barvu mý stolice. Mimochodem je hnědá a pevná. Není zač. A teď se vraťme k tomu důležitýmu - k Charliemu. On neutekl, čímž vznikla pohádka, na který sice nebylo vůbec nic originálního, ale kupodivu se mě ani nepokusila moc naštvat. Takže se jdu mrknout na Instáč, jestli Dua Lipa nehledá vypelichanýho Kena.

plakát

Oktopus (2023) (seriál) 

"Týmová spolupráce. Kapitán Dítě mu nejdřív přivodil infarkt a já už jsem pak jen zahrála na city." Kapitán karbaník Dítě, kapitán divná Fáberová a bundy plukovníka Schwarze  jsou asi jediný důvody ke zhlédnutí Oktopusu. Případy jsou totiž takový utahaný, nijaký a moc zábavy jsem si při jejich reinkarnaci neužil. A to bych si při vraždách určitě zasloužil. Snad tedy poděkuju alespoň za autentickou postavu nafoukanýho majora Cejchana, protože debilů, kteří si při honbě za čárkami nejsou ochotni ověřovat pravost pachatele, jsou plný kriminálky. Zato poručík Šťovíková, asi vyšetřovatel - sekretářka, mě s tou svou lodičkou přilepenou na hlavě dost vytáčela.

plakát

Poletíme? (2023) (koncert) 

"Můžeme se potkat u našeho stánku a tam se Vám podepíšeme, kamkoli budeme chtít." Koncerty Poletíme? řadím mezi to nejlepší, co tuzemská hudební scéna nabízí. Proto dávám plnej kotel hvězd, i když je to tentokrát nezasloužený. Obvyklou suverenitu kapely totiž poznamenala mírná nervozita a taky se mi úplně nelíbil výběr skladeb. Namátkou jsem mírně rozladěnej z toho, že můj život nestál za kosočtverec nebo z toho, že jsem se nedozvěděl, kdo nejdál náhulatej doběhne. To rozhodně zahrát měli, stejně jakou mou oblíbenou Dajánu, ale tu jsem od nich letos neslyšel ani na jednom koncertě. Přesto stále platí: "Davy šílí."

plakát

Krvavý Bangkok (2014) 

"Krvavý prachy nesmrděj, ale poškozený zboží je nanic." Mně teda thajský holky nic moc neříkají a to ani zdravý ani poškozený. Ale na slušný akční béčko slyším. Vzhledem k obsazení Krvavej Bangkok vypadal, že tady by se mohla mlátit extraliga, ale nakonec to taková sláva nebyla. A když se k tomu přidal příběh originální jak kapr na vánoce, tak jsem se alespoň bavil tím, jak Tony dokáže ze země skopnout týpka z vagónu nebo tím, jak se Nickovi léčí střelná zranění v rámci sekund. Prostě typický béčko, k jehož "napětí" přispívá to, že i retardovanýmu divákovi je naprosto jasný, co se stane za pár minut.

plakát

Iveta (2021) (seriál) 

"Choď do riti! ... Nie do mojej." V Trebišově není Bůh a tohle není dobrej seriál. Má však něco, co mi v dnešní hyperkorektní době dost chybí - nekorektní humor. Není sice moc dobrej, ale je ho tam docela dost.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

"Solidního udavače abys pohledal." Ale tady zrovna jednoho máme. Standu Pekárka. On je sice úplně hloupej, ale není blbej. Takže když si může u estébáků vybrat mezi mlácením a udáváním, tak si hbitě zvolí třetí možnost - udávání s výhodami. No řekněte mi, kdo tohle má? Kdo má za vlády komárů dvě barevný televize od Rusů, souloží s každou slečnou soudružkou a ještě si vyrazí výlet do bordelu ... tedy vlastně na hokej do Vídně? No přece ten, kdo zakládá brigádu socialistický práce a aktivně shání papír do sběru. Standa. Není mi sympatickej, ale nesoudím ho, protože jsem před podobnou volbou nestál a nejsem si jistej tím, jak bych na jeho místě obstál. Jenže já jsem za socíku nekradl benzín, nešířil samizdat a Kryla jsem poslouchal jen pod peřinou, takže jsem od STB nikdy nedostal nabídku, kterou nešlo odmítnout. Za to jsem všude kolem sebe viděl ty, který tenhle seriál dost přesně ukázal. Takhle se tady prostě žilo. Jen bych si dovolil oponovat v tom, že ti největší zmrdi se "Sametem" o něco přišli. Jejich spisy byly totiž včas skartovány a tak jsou dneska seznamy spolupracovníků STB plný Standů, kteří neměli s budováním rozvinutýho socialismu zase tak moc společnýho.

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

"Kokain v krvi jako důkaz neviny. To je paradox." Tým vyšetřovatelů není nic moc, pachatelé vesměs postrádají lidskej rozměr a vyšetřování je takový docela roztržitě rozházený, ale mě to celkem bavilo. Nevím úplně přesně čím to bylo, ale asi tím, že se pár postav docela povedlo. Třeba vrahoun Prax mě bavil v každým záběru, patolog Smrťák byla neuvěřitelná trefa a hlavně "psychicky vyrovnanej" brácha Erik se stal mým vzorem. Takhle se řeší problémy s lidmi, kteří ubližují mojí rodině. Velkej respekt. Učím se od něj a už umím ten jeho zlej pohled. Tak bacha na mě.

plakát

Případy podporučíka Haniky (1989) (seriál) 

"Všichni jsou spokojení. Tady paní, že jí neukradli prádlo, pan podporučík, že krádeži zabránil a zloděj, že se mu podařilo utéct." Geniální detektiv řeší zapeklitý případy, obyčejnej detektiv zase ty standardní a podporučík Hanika ukazuje svůj talent při řešení ptákovin, který by každej obvoďák odložil hned po oznámení. Brát vážně se jeho detektivování moc nedalo, ale rozhovory se šéfem byly zábavný a jeho holky nebyly špatný. Zejména Sabina mě bavila a Jana Berková s duhovejma kšandama mi kdysi způsobila nejeden mokrej sen.