Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Biografie (4)

Charles Denner (herec)

16.08.2008

Charles Denner, francouzský divadelní a filmový herec, se narodil 29. května 1926 v polském Tarnówu do židovské rodiny, která již v jeho čtyřech letech emigrovala do Francie. Od dětství jej přitahovalo divadlo a v roce 1945 proto začal v Paříži studovat u významného divadelního režiséra a učitele Charlese Dullina. Po čtyřech… (více)

Harriet Andersson (herečka)

15.08.2008

Harriet Andersson, jedna z neodmyslitelných tváří filmů Ingmara Bergmana, se narodila ve Stockholmu 14. února 1932. Zde také navštěvovala divadelní školu Calleho Fygarea a již ve svých sedmnácti letech působila ve stockholmském Oscarsově divadle, kde vystupovala v hudebních revue, operetách a muzikálech jako taneční sboristka.… (více)

Erland Josephson (herec / scenárista / režisér)

07.08.2008

Významný švédský filmový a divadelní herec, scénárista, režisér, producent, dramatik, spisovatel a básník Erland Josephson se narodil 15. června 1923 ve Stockholmu do prominentní židovské rodiny, která vždy projevovala vřelý vztah ke kultuře. Po studiích na Stockholmské univerzitě získal angažmá jako herec v divadlech v… (více)

Jean-Pierre Léaud (herec / režisér)

21.06.2008

Francois Truffaut o něm řekl, že je to "nejzajímavější herec své generace". Jean-Pierre Léaud, syn herečky Jacquelin Pirreux a scénáristy Pierra Léauda, se poprvé objevil před kamerou již ve svých třinácti letech, kdy ve snímku Georgese Lampina DEJ SI POZOR, LA TOURE! ztvárnil malou roličku Pierrota. Světovou proslulost a… (více)

Reklama