Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (105)

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Pro mě asi nejlepší film z české (československé) minulosti, jaký jsem kdy viděla. Jedná se opravdu o kvalitně natočený snímek, co je ale pro mě to nejdůležitější, tento film je nesmírně potřebný. Měli by se na něj podívat všichni, co tvrdí, že tehdy "bylo líp". Deprese a zoufalá beznaděj čiší z každé minuty filmu a vy si už po chvíli začnete uvědomovat, že režim, který toto dokázal už ze své podstaty nemůže být dobrý.

plakát

Lásky čas (2013) 

Jedním slovem úžasné! S takto dobrým pocitem jsem už z kina dlouho neodcházela. Originální nápad, skvělý humor, perfektní herecké výkony (oba hlavní protagonisté jsou až neuvěřitelně sympatičtí). Richard Curtis dokazuje, že romantické komedie opravdu umí. Navíc vás filmem provede skvělá hudba, kterou si budete chtít hned pustit znovu. Jsem nadšená!

plakát

České století (2013) (seriál) 

Ano, uvědomuji si, že čistě z filmařského hlediska České století na 5 hvězdiček nedosahuje, seriál obsahuje chyby a nedokonalosti. Co je ale dle mého nejpodstatnější: Je to počin neuvěřitelně záslužný a v současné společnosti opravdu potřebný. Lidé se dozví věci, které by jinak nevěděli, uvědomí si, že to, jak žijeme dnes není samozřejmostí, že za tím stálo mnoho námahy a odvahy....prozatím považuji za nejlepší třetí díl Kulka pro Heydricha, kde exceloval Ivan Trojan, jeho scény byly mrazivé a až děsivě uvěřitelné.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Geniální. Nešla jsem do tohoto seriálu s příliš velkými očekáváními. Upřímně, teď po několika sériích už netuším, proč vlastně. Teorie velkého třesku mě naprosto nadchla a svou úroveň si udržela i s přibývajícími sériemi. Myslím, že čtveřici "intoušů" si snad nejde neoblíbit :)

plakát

Šmejdi (2013) 

Opravdu děsivé, že se něco takového skutečně děje. Je to přesně to téma, které ve mě probouzí jednu (ano, asi velice naivní) otázku, která mě provází celým životem: Proč jsou někteří lidé zlí a jediné o co jim jde, jsou peníze? Dodnes jsem si na to nedokázala odpovědět....

plakát

Revival (2013) 

Podle mě je Revival poměrně podařená komedie. Ano, rozhodně to není dokonalé, začátek byl pomalejší, méně vtipný, ale závěr to plně vynahradil, především díky skvělému Miroslavu Krobotovi a Zuzaně Bydžovské, kteří se postarali asi o nejhumornější scény. Myslím, že Revival bude patřit mezi ty lepší české komedie :)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Opravdu velmi kvalitní seriál, kterému je lehké podlehnout. Děj je promyšlený, stejně tak i charaktery hlavních postav. Jednu hvězdu ale ubrat musím. Fantasy prvky jsou pro mě v tomto případě špatně stravitelné, celý děj mi ruší a ubírají mi na zážitku.

plakát

Surfařka (2011) 

Tento počin měl velmi mile překvapil. Trochu jsem se bála, že to bude celé působit trapně a lacině. Tento pocit se však nedostavil. Snímek navíc skutečnost kopíruje opravdu věrně, což na mě udělalo velký dojem.

plakát

Drsný holky (2006) 

Zde se opravdu vybízí srovnání se Zkaženou mládeží. A musím konstatovat, že lépe z toho vychází právě estonský snímek. Drsný holky jsou zcela jistě kvalitním počinem, který vede k zamyšlení. Agresivita a zloba jsou všudypřítomné a z některých scén opravdu mrazí. Ale přesto (nebo právě proto?) tomu něco chybí...

plakát

Volání o pomoc (2007) 

Tento snímek mě opravdu velmi hluboce zasáhl....na podobná témata jsem hodně citlivá. Přestože jde pouze o film, víte, že podobný osud zasáhl i skutečné lidi ve skutečném světě...