Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

David Fincher mě zatím ještě nikdy nezklamal. Tenhle film jsem viděla minimálně 5x a ráda se k němu vrátím znovu. Brad Pitt tu dokazuje, že není jen hollywoodský hezounek, ale pan herec a o Edwardu Nortonovi ani nemluvím. Když jsem tento snímek viděla poprvé, závěr mi vyrazil dech, a ten je na celém díle vlastně to nejlepší, prostě něco, co bych nečekala. Myslím, že už je natolik známý, že to můžu napsat - Fincherovi se tu podařilo zachytit nejmenovanou psychickou poruchu, přesně tak, jak si ji představuji. Mnozí tvůrci se o to již několikrát pokoušeli a většinou z toho byla slátanina. Rozhodně je to pro mě numero one. Tenhle film není jen temný, ale místy i úsměvný, spíše se však jedná o humor černočerný. Prostě nemám slov, a i proto je u mě na prvním místě.

Sedm

Sedm (1995)

Další z Fincherových skvostů. Film mě okouzlil ponurou a temnou atmosférou a více než zajímavým nápadem. Kupodivu, i když nemám ráda krev a odřezané údy a jiné podobné nechutnosti, tady mi to nevadilo. Prostě to k filmu, jako celku patřilo. Vraždy na motivy sedmi smrtelných hříchů byly provedené nápaditě, i když objevit něco takového asi moc příjemné nebylo. Brad Pitt se opět předvedl a Morgan Freeman mu více než dobře sekundoval. Obsazení Kevina Spaceyho, který zahraje úplně všechno, bylo trefou do černého. Rozhodně řadím mezi nejlepší filmy.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

První a nejlepší film s Hannibalem Lecterem. Další filmy s touto postavou hodnotím jen jako chabé napodobeniny, snad jen Červený drak měl náležitou atmosféru, ale stejně se k původnímu přibližuje jen málo. Jodie Foster, Anthony Hopkins a Ted Levine zde předvedli, že opravdu umějí hrát. Zvlášť z Anthonyho šel opravdu strach a stejně tak i z Teda Levina, jeho pojetí psychicky narušeného jedince bylo vyvedené. Prostě doba, kdy se ještě točily kvalitní a koukatelné thrillery/horory.

Smažená zelená rajčata

Smažená zelená rajčata (1991)

Tento film má pro mě zvláštní kouzlo, snímek, který pohladí po duši. I když je tam plno bolestných momentů, opravdu stojí za podívání. O herecký výkonech ani nemluvím. Mám ráda filmy, kde se prolínají různé časové linie, a v závěru na sebe nenásilně navážou. Konkrétně zde, to bylo skrze vyprávění jedné z hlavních hrdinek. Film o ženské odvaze, ženské síle, o vůli. Nevnímám to jen jako film o ženách, ale o lásce, o životě takovém, jaký doopravdy je. Film s nádherným posláním, pokud upadnete, můžete vstát, postavit se a začít od začátku. Když nejde o život, nejde o nic. Krásná sonda, do hloubi lidské duše.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tarantino, režisér z videopůjčovny se zvláštním a tak trochu zvráceným smyslem pro humor. Tento jeho počin, řadím mezi kultovní filmy. I když je to nějaký pátek, co jsem ho naposledy viděla, některé "hlášky" se mi vryly hluboko do paměti. A musím přiznat, že je občas a ráda používám. John Travolta zde předvedl, že opravdu umí hrát a Bruce Willis byl opravdu k sežrání. I když jsou to vlastně jednotlivé povídky, které se na konci filmu opět prolnou v celek, jedna jako druhá, je opravdu dokonalá a má co říci. Soundtrack k filmu, patří mezi mé oblíbené. Jak jinak, nemohu dát méně než 5*, škoda, že nejde více.

Píseň lásky samotářky

Píseň lásky samotářky (2004)

V tomto snímku mě John Travolta opět přesvědčil, že není jen skvělý tanečník, ale také výborný herec. Film o dvou ztroskotaných intelektuálech, kteří se snaží ze všeho vytěžit, co nejvíce. Jejich svobodný styl života mi imponoval. Je to film plný tajemství, která se postupně odkrývají, o umění odpouštět, o tom, že ledacos se dá změnit a dokonce i člověk sám. Opět je to moje srdeční záležitost a něco co se mi dostalo pod kůži. Film, ke kterému se budu ráda vracet a pokaždé si u něj pobrečím..:-)

Mělký hrob

Mělký hrob (1994)

Vcelku drsný snímek, hlavně o tom, že v nouzi poznáš přítele. A pokud jde o peníze, jde vše a i to přátelství stranou. Všichni tři hlavní hrdinové se svých rolí zhostili s grácií. Vyskytuje se zde celkem dost brutality, která k příběhu ale patří. Nelze jinak, než to brát s nadsázkou. Ewan Mc Gregor zde jako ještě hodně mladý předvedl, jaký talent v něm dříme. Nejvíc mi na tento snímek sedí označení komedie, víc než bála, jsem se hodně smála. Danny Boyle je prostě skvělý režisér.

Narušení

Narušení (1999)

Další z mých oblíbených filmů, podobně jako Přelet nad kukaččím hnízdem. Hodně mě překvapila Angelina Jolie, řadila jsem ji spíš mezi herečky s hezkou tvářičkou, bez špetky talentu. Ovšem zde jí role psychicky narušené vyloženě sedla. Winona Ryder umístěná do psychiatrické léčebny, kam vlastně ani nepatří, a jen se veze s ostatními a navazuje zde křehká přátelství s ostatními nemocnými, si hlavní roli zasloužila právem. Celkově kvalitní snímek, který by si dle mého názoru zasloužil více jak 79%.

Banditi

Banditi (2001)

Velice zdařilá komedie s kriminální zápletkou, která ale není ústředním tématem. A jako třešnička na dortu se tu objevují moji oblíbení herci. Krásná Kate Blanchet jako znuděná panička toužící po dobrodružství a nakonec je z ní femme fatale, Billy Thorton jako roztomilý hypochondr pod vlivem silné osobnosti ztvárněné drsňákem Brucem. Nádherná hudba, úsměvné momenty a celkem předvídatelný závěr. Rozhodně to není ztřeštěná komedie, ale příjemný odpočinkový film, u kterého se nudit nebudete.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Tim Burton, mistr ve svém oboru. Jeho filmy mám moc ráda, jsou ojedinělé, kouzelné. Abych se vyjádřila k tomuto konkrétnímu dílu, které mám mimo jiné ve svých top 10. Kdysi jsem na něm byla v kině a zprvu jsem byla vyděšená. V průběhu jsem si uvědomila, že hororové scény musím brát s nadhledem, a že jsou to jen takové perličky k osvěženíí celého díla. Johnnyho Deppa mám v oblibě, ale tady se mi snad ještě víc líbil Christopher Walken jako tajemný jezdec. Nevím, jestli se nemýlím, ale celé jsem to pojala jako parodii na hororová díla, kde je plno děsivých scén, plno krve a padajících hlav. Tady sice taky padaly, ale kupodivu mi to nevadilo, netuším, jak se to Burtonovi povedlo, ale přišlo mi to spíš komické a jako něco, co je nezbytné zobrazit. Námět a legenda se mi jeví jako skvělý nápad a hlavně kamera byla úžasná, jako byl temný film, tak byl temný i obraz. A není divu, že dávám 5 *, a mrzí mě, že nemůžu dát více.