Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (50)

plakát

Hlava rodiny (1991) 

Většina hlavních představitelů se pitvoří a nesnesitelně přehrává. Zejména ze Steve Martina mám osypky. Nepřijde mi vůbec vtipný a stejně tak ani jeho šílený přístup ke svatbě dcery. Navíc po tomhle filmu se nedivím, že všichni chtějí žít "americký sen", protože peníze rozhodně nikomu z nich zřejmě nechyběly. Kdyby to tak byla realita....

plakát

Aeon Flux (2005) 

Já od filmu neměla očekávání, takže proto asi nejsem zklamaná jako fanoušci komiksové předlohy. Jako oddychový akčnák, na který se dobře kouká a nepřemýšlí se nijak extra nad dějem, to bylo fajn. Na ústřední dvojici Charlize a Martona se totiž nejde vynadívat. Chemie je mezi nimi obrovská. Marton má nějakou magickou přitažlivost, přitom to není typický hezounek. Charlize je ultra sexy. Kostýmy zajímavé.

plakát

Půlnoční nebe (2020) 

Celkový dojem nemám tak hrozný, abych dala méně než 3 hvězdy. Jen se mi zdá, že režie se zalekla natočit něco komorního, konverzačního, melancholického, jako se to většinu děje zdálo a aby to zkonzumoval i mainstreamový divák, neudrželi se, a přihodili nějaké umělé a těžko uvěřitelné drama. Viz. scéna s Mayou a scéna s praskajícím ledem. Vlastně mi totiž bylo sympatické, že pro jednou by spolu všichni vycházeli, neexistoval by žádný záporák a největší rozhodnutí by bylo vrátit se či nevrátit na Zemi. Twist s malou Iris povedený. Ale zajímala by mě i verze, kde by se posádka rozhodovala, jestli na Zemi nechat malou holčičku....

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Nic pro slabé povahy. Velká jízda (na lodi). Nevím, jestli mi bylo více zle z kapitánské večeře nebo z houpající se kamery, neuvěřitelně přesvědčivé přitažení diváka přímo do děje, po kterém jsem vůbec netoužila, vychutnajíc si nejen herce ale i diváka, tím že stopáž večeře protáhli do neúnosna. Nezapomenutelný film a scény, které zapomenout chcete :) P.S. Co večeře, ale oslík...uf.

plakát

Blízko (2022) 

Blízko(st), přátelství, ztráta, smutek. Pomalé, citlivé, lidské, neuměle dramatické. Nádherná kamera, skvělé herecké výkony, bezchybný scénář. Každému zabrnká na tu jeho vlastní osobní notu ze života. A nejsilnější momenty filmu byly ty, kde bylo ticho a to je vysoká filmařina. P.S. Krabice kapesníčků must have.

plakát

Domov snů na počkání (2022) (pořad) 

Na oddech fajn. Typicky americké "plné silných emocí" a slz štěstí. Renovace interiéru jsou celkem vkusné (až na typickou růžovou a meruňkovou ve všech ženských pokojích), v každém dílu si jsou celkem podobné, nebýt vždy nějakého speciálního projektu, který to většinou opravdu ozvláští. Příběhy rodin, kterým domy renovují, jsem čekala trochu silnější a ojedinělejší. Tým projektantů sympatický, každý má trochu jinou osobnost a dohromady fungují dobře. Super je, že všichni na stavbách reálně makají nejen, že se přijdou podívat na to, co navrhli. Moderátorka šílená, ale drží tomu energii a spád a to byl asi účel.

plakát

Harry a Meghan (2022) (seriál) 

Úplně mě míjí tady tak populární kritika toho, jak nemají snobové a privilegovaní lidé právo na jakékoliv negativní pocity a neštěstí. Naivně jsem si myslela, že snad i každé malé dítě ví, že štěstí a zdraví si za peníze nekoupíš. Ano, můžeš si ledacos usnadnit a táhne se to všechno líp, když se nebojíš o střechu nad hlavou, ale třeba strach, bolest, zradu, nepochopení a smutek myslím prožíváme všichni lidé vnitřně podobně. Miliony na kontě neovlivní ani strach o bližní, což je z dokumentu dost patrné. Uznávám, pro obyčejného člověka je těžké ztotožnit se s dopadem toho "honu na čarodějnici Meghan" na psychiku. My si řekneme, že si z těch článků prostě moc dělá a nemá je číst. Otázka je, jestli to ale vůbec jde a odpovědí je tento dokument, rozhovor s Oprah a chystaná Harryho kniha. Nejde. Museli by se přestěhovat asi na Mars. Je mi líto, že královská rodina nedokázala využít příležitosti a  uhasila nový oheň naděje pro Commonwealth. Nejhůře se kouká na to, že minulost se opakovala a kdyby Harry s Meghan raději neodešli, mohli být po Dianě dalšími oběťmi mediálního šílenství, jejímž jediným cílem je vydělávat a neohlížet se.

plakát

Šmankote, babičko, čaruj! (1998) 

Kvalitou TV film, ale odpad si to nezaslouží. Když jsem byla malá, nebyla to sice má nejoblíbenější pohádka, ale koukla jsem na ni ráda. Líbil se mi zejména Agátin salón, kde se zkrášlovala strašidla. A dodnes si pamatuji ústřední písničku od Lucky Vondráčkové. Pohádka pro dospělé to rozhodně není, hudební podkres iritující, většina postav přehrává nebo se příliš pitvoří, aLe má to pár originálních nápadů.

plakát

Čertí brko (2018) 

Více komická (občas až do absurdna) než magická pohádka pro dospělé, plná "politiky". Zajímavých nápadů kopa, škoda, že se nedrželo jednoho dvou a museli tam nacpat úplně všechno, až z toho v závěru byl trochu cirkus. Třeba, proč se tam muselo zpívat?! Nápad s peklem jako úřadem se mohl více rozvinout, protože myšlenka je to zajímavá a originální a dost by mě zajímalo, co všechno by se dalo vlastně vymyslet. Jak by fungovaly třeba ostatní obecní pekelné pobočky? Cina v roli Bonifáce správný čertovský ťunťa. Markétka nesympatická, ale to je věc vkusu. Vetchý jako Vládce pekel v kontextu humoru filmu moc vážný, s energií zralou tak do pekelného důchodu, i když jsem mu to povýšení z Vraníka přála. Spousta pěkných hlášek. Ve srovnání s pohádkami, jaké se v posledních letech točí, příjemná podívaná.

plakát

Nebojsa (1988) 

Většinu děje táhnou v podstatě dvě postavy - Ondra Nebojsa a "kamarád" Ferka a daří se jim to dobře. Jako dvojice fungují, Ferka hází jednu hlášku za druhou, ale přitom nepůsobí kýčovitě směšně a Nebojsa je sympaťák. Méně sympatická je bohužel princezna, o kterou se Ondra snaží. Sedí jí to v tajemné roli "skrytých" průvodců, kdy nereprezentuje čisté dobro, nehodí se však na hodnou princeznu v bílých šatech. Tempo hezky odsýpá, pohádka je to vlastně docela strašidelná a temnějí (jako dítě bych se určitě bála). Jen závěr se moc nepovedl. Černokněžník je příšerně namaskovaný a ten konečný souboj, na který divák v podstatě čeká, protože zbytek děje je putování, opravdu zklame. Závěrečná písnička hrůza, celkově hudební doprovod nepovedený. Kostýmy dobové, jednoduché, odpovídající postavení. Začátek filmu, kdy se v bouřce sedí, ženy trhají peří a vypráví se příběhy, tak si přesně představuji lidovou slovesnost.