Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (9)

Jak nežít svůj život

Jak nežít svůj život (2007)

Každá řada HNTLYL je pojatá jinak a současně i stejně takovým způsobem, že všechny jsou super a neopakují se. V první řadě je to rivalita s Karlem (aliasem Cock-facem) a snažení se o Abby, v druhé řadě už jen marné toužení o Abby a zjištění, že jeho cílem by měla být spíš Sam, no a na závěr třetí řada, kde se Don (alias Dickhead) snaží vyrovnat se Saminým Brianem. To vše za přítomnosti vynikajícího Davida Armanda jakožto Eddieho. Jediné, co mi na celém seriálu vadilo, tak nudný S&M díl ve třetí řadě a opakující se scénky "X věcí, co by Don [...]".

Agentura Jasno

Agentura Jasno (2006)

Psych není seriál, u kterého by se divák smál po celou dobu. Není to typický sitcom, což dokládá i hodinový formát. Na seriálu je třeba ocenit herce i tvůrce, kteří se mohou pustit do parodie jakéhokoli žánru a vždycky to dopadne velice vtipně, to je stejné i u vážnějších epizod, kterých se pár v posledních řadách objevilo. Herci byli velice dobře vybráni, do svých postav sedí a skvěle k sobě padnou. Krom toho zábavné dialogy, plno hlášek, super znělka. Celý seriál má jen jedno malé mínus. V prvních řadách nejsou moc složité zápletky a pachatelé jsou většinou jasní už po chvíli. Zvlášť pokud už máte nakoukány nějaké seriály, pachatelem je většinou ten nejznámější herec. Nejsou to nějací moc známí herci, ale jsou to často obsazovaní herci do vedlejších rolí v seriálech. V pozdějších sériích (cca od 3.-4.) toto pak už úplně neplatí, zápletky jsou složitější a známější herci jsou často i kladné postavy. V prvních řadách to ale trochu kazí dojem, když je od začátku jasné, kdo je pachatel. Každopádně už jen za ty parodie na všechny velkofilmy, slavné seriály a různé narážky na ně musím dát 5 hvězdiček.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Přátelé, nakolik to byl kvalitní seriál, měl u mě problém ten, že jsem se s nim nedokázal ztotožnit, přece jenom nechodím posedávat do kaváren. Proto HIMYM na mě v tomto ohledu působí jako Přátelé 2.0, tedy vylepšení přátelé, víc odvázání přátelé, přátelé, co dělají věci, s kterými se dokážu víc ztotožnit a víc se jim smát. Navíc Lily, nejslabší charakter, je otravná jen z půlky toho, co Phoebe v Přátelích. Bohužel se ale tvůrci naprosto nedokázali vyrovnat s délkou seriálu a měli přichystané vtipné náměty tak možná na 4 série. Po scénáristické stávce v třetí řadě lze totiž vidět, že kvalita jde dolů, a vtipných dílů už je pomálu. A když ze zoufalosti v deváté řadě vsadili na řadu=dějový víkend, byl to risk, který se krutě nevyplatil. 1.-3. řada 5*, 4.-6. řada 4*, 7.-9. řada 3*. Přesto kvůli oněm prvním třem sériím seriál zůstává mezi mými nejoblíbenějšími seriály. Co se týče posledního dílu, jsem jeho fanouškem s určitými výhradami. Ano, zkazili, co mohli. 9. řada byla celá o Barneym a Robin a během posledního dílu je za 2 minuty rozvedli. Ano, znovu se dokola a dokola omílá Ted a Robin, přestože je dokola omílali už asi padesátkrát, dokonce i s The Bangles. Ale! Když se pominou tyto dílčí chyby a zamyslím se nad dějem celkově - proč seriál začal poznáním Robin, proč matka nebyla celou dobu v ději a tvůrci ji tam ani nechtěli atd., tak je ten závěr geniální.