Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (93)

plakát

PIKO (2010) 

Tak vypadá to, že pan režisér trpí mnohočetnou poruchou osobnosti - ne a ne se rozhodnout, zda bude točit dokument nebo film. Ve výsledku to z mého pohledu bohužel příliš nefungovalo. 'Dokumentární část' byla určitě zajímavější, přesto 'filmová část' také měla jakýsi potenciál, který bohužel zcela zabily opravdu špatné herecké 'výkony'. Tak jako tak, tohle je téma, na které tady v Česku stále máme co říct.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Nejsem moc velký fanoušek Woodyho Allena, přesto jsem pár jeho filmů viděla. Některé se mi i docela líbily, většina jich však na mě zanechala poněkud rozapčité dojmy. Myšlenka tohoto filmu je určitě zajímavá, navíc krásné prostředí dnešní i 'retro' Paříže filmu dodává skvělou atmosféru. S čím jsem ovšem měla poněkud problém, bylo obsazení. Nějak mi ústřední dvojice nesedla (Owena Wilsona popravdě nemusím dlouhodoběji) a výběr některých historických postav na mě působil jako ze špatného filmu. Jinak druhá polovina filmu se mi zdála výrazně lepší než první.

plakát

Pařmeni (2011) 

Čekala jsem kvalitní komedii a britský humor, dostalo se mi rozpačité a ne zcela povedené kopie Hangoveru.

plakát

Nejrychlejší (2011) 

'I always feel a personal connection with the bike, because I think the bike has a soul. I always make a personal feeling together. I always speak with the bike.' ..přesně tohle odlišuje Valentina od všech ostatních jezdců. Nařčení Jorgeho, že Vale je 'herec' vychází jen z toho, že sám Lorenzo neumí snášet prohru a proto není schopný pochopit Valeho mentalitu. Kdežto Rossi se rozhodně nebojí výzvy (viz přestup na Yamahu a Ducati), jde vidět, že si to vyloženě užívá a přijímá oba aspekty závodění - výhru i prohru! A i po tom, co do závodu dal vše, je schopný pokorně uznat, že byl poražen. Jakožto dlouholetý fanoušek Moto GP nemůžu jinak, než dát 5 hvězd. Tyto necelé dvě hodinky mapují opravdu krásné sezóny Moto GP a vyjádření jednotlivých závodníků tomu dodávají další zajímavý pohled.

plakát

Urbanized (2011) 

Urbanismus mě osobně, mimo jiné, velmi zajímá (taky ho částečně studuji) a do budoucna bych se mu určitě chtěla věnovat. Na dokument jsem se tedy očividně těšila. Ovšem má očekávání nebyla zcela naplněna. Místo fungujícího dokumentu plného zajímavých informací se mi dostalo pětaosmdesáti minut jakýchsi neucelených skoků z jednoho konce světa na druhý. Námět je dobrý, nechybí ani spousta významných osobností oboru, co ovšem zchází je nějaké propojení a konečné vyústění.

plakát

Konopí: Může nám uškodit? (2010) (TV film) 

Mně je vždycky tak líto, když vidím policii vtrhnout do pěstírny a začít vše ničit! Dokument mě o žádné nové informace sice neobohatil, přesto se mi to líbilo.

plakát

Avengers (2012) 

Iron Man sám o sobě byl dobrý, Thor byl slušný, Capitan America ucházející, (Hulk o něco slabší).. ale když se dali dohromady, tak to bylo něco neuvěřitelného. Přiznám se, že Whedonovi jsem zezačátku nevěřila, z kina jsem ovšem odcházela s tak blaženým úsměvem, že na všechny mé pochybnosti vůči jeho schopnostem jsem dávno zapomněla.

plakát

Fracek (2011) 

Trailer mě navnadil a žánr 'road-movie' mám ráda, ovšem po filmu se nadšení rozhodně nekonalo. Film byl nudný, naprosto bezduchý, jakákoliv zápletka zcela scházela, za celou dobu jsem se snad nezasmála (takže označení 'komedie' není příliš na místě) a Eddie Redmayne se na roli kovboje teda opravdu nehodil. Dávám dvě hvězdy a to jen z lítosti a kvůli roztomilé Chloë Moretz.

plakát

Ten kluk (2007) 

Tomu říkám drama! Začátek, kdy divák neví, co hlavní hrdina vlastně udělal, a dozvídá se útržky z jeho minulosti v podobě jednotlivých flashbacků, byl nesmírně poutavý a naprosto jedinečným způsobem mě dokázal vtáhnout do děje. Andrew Garfield byl perfektní a velmi silný přízvuk ostatních herců skvěle zapadal do celkové atmosféry filmu. Jedna malá chybička by se ovšem našla - otevřený konec se mi zdál poněkud nedotažený.

plakát

Magic Trip (2011) 

'We weren't old enough to be beatniks and we were little to old to be hippies.' Jeden z nejlepších dokumentů, co jsem v poslední době viděla. Tématicky mi to bylo velmi blízké a originální záběry měly naprosto nenapodobitelnou atmosféru. Jediné, co chybělo, bylo nějaké zakončení. Velmi mě také potěšily informace v druhé polovině dokumentu o tehdejších postojích k LSD. Teď už zbývá jen vyrazit na vlastní 'magic trip' napříč Amerikou:)