Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Problémem Spídi bude určitě to, že se vydal do kin v době obrovské konkurence dalším komiksových veleděl. Každopádně musím podotknout, že se jedná o rozhodně lepší zpracování Spider-mana než předchozí série (pardon ale obsazení bylo a je naprosto tragické o minimu spojení s originálním komiksem ani nemluvě...). Právě návaznost na klasickou komiksovou sérii se musí ocenit a i obsazení se podstatně zlepšilo. A řekla bych, že převedení klasické silácky superhrdinské tragédie, kde je hrdina strašlivě zadumán a hned je z něj zachránce a bla, bla, bla... do spíš teenagerovské hlavy páni mám super sílu LET'S ROCK! se dost povedla i když se to mnohým zamlouvat nemusí. Prostě pro The Amazing Spider-mana palečky vzhůru nabalit popcorn a razit do kina :))

plakát

Mary a Max (2009) 

Mary a Max... Tenhle příběh prostě chytne za srdce i toho největšího a nejotrlejšího cynika. Krásná animace, ale to rozhodně není ten hlavní důvod proč se na tenhle film podívat. Hlavní je příběh, který je na jednu stranu jakoby psaný pro děti, na stranu druhou to vypovídá o skutečném životním příběhu jedné holky a jednoho trochu šiblého pána. Prostě tenhle film není možno hodnotit jinak než že je úžasný a skvělý. Všechny palce vzhůru a prakticky povinno ho shlédnout.

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Už když se objeví from Twilight directors má člověk chuť utéct, ale... Kde vlastně začít hodnotit? Asi tím, že je to ucouraná nuda. Dlouho předlouho čekáte kdy se začne něco dít a když už tak je to pak takové nemastné neslané. Děj to snad ani žádný smysluplný nemá, kamera je místy zběsile zbrklá a snad jediné oko potěšující je prostředí (což nemá šanci zachránit celý film). Ono vlastně očekávat něco od tohohle filmu, který je skutečnou kopií Twilight, je naprostou šíleností. Prostě slabota tak pro fanynky "strašných a mysteriózních příběhů". Pro nás co jsme vyrůstali na Věřte, nevěřte je to slabý čajík, který podáme leda tak naší 90leté babičce po třech infarktech.

plakát

Avatar (2009) 

Nemůžu si pomoci, ale tohle je naprosto průměrný film. Žádný skvělý, úžasný, úchvatný a hlavně a především originální(!) příběh. Ano skvělý háv grafiky a animace, ano efekty pěkné a svižně stříhnutá kamera. Ale jinak? Průměr a to ještě hodně slabý. Příliš dlouhé (a to naprosto zbytečně) a kromě efektů by vlastně nebylo na co koukat. Sorry Camerone a další mnozí fanoušci, ale tohle není to co mě donutí jít se podívat do kina i více než jednou.

plakát

VALL-I (2008) 

Dobrá tak to má výrazný ekologický podtext... No a co? Wall-E je tak úžasně roztomiloučký, že mu kdekdo nějaké to poselství rád odpustí. Ale k věci. Krásná animace, ale to je prostě Pixar, příběh je hezky podchycený a plynulý, postavičky velmi vyvedené (osobně mám nejraději švábíka, ale co nadělám :)) a myslím, že jako odpočinkový film u kterého člověk nemusí příliš přemýšlet je to super. Robotický palec nahoru

plakát

Dragonlance: Draci podzimního soumraku (2008) 

Velká škoda. Začátek i vypadá vcelku schopně a nadějně. Bohužel naprosto nechápu potřebu nacpat do filmu animaci tak jak tak byla násilím vsazena. Přitom svět DragonLance nechává dostatek prostoru pro hraní to vůbec netvrdím, že ne, ale tohle opravdu nebylo to prvé ořechové. Ještě jednou: škoda

plakát

Eragon (2006) odpad!

Stále nechápu čím jsme si tohle zasloužili. Šílené a příšerné jsou asi dvě nejvýstižnější slova pro tento film. To, že se film prakticky v ničem kromě jmen postav a základních prvků fantasy (a i tady to občas pekelně zaskřípe) vůbec nedrží knižní předlohy by člověk ještě dokázal pochopit, ale ne v momentě kdy je výsledek tak šílený jako právě u Eragona. Obsazení? Řekněme, že kdyby jste nikdy knihu nečetli a řekli Vám ať vyberete herce do jednoho fantasy filmu asi by to dopadlo asi tak o 1000% lépe než tady. Logičnost? To co má kniha (a tím myslím přehlednou dějovou linku a efektivně zvládnuté dějové zvraty) to film naprosto postrádá. Fantasy? Proboha doteď nechápu kde tvůrci přišli na to, že má mít Safira PEŘÍ!!! A tak pořád dál. Kdyby aspoň poslední závěrečná bitva stála za koukání... Kdepak, zběsilost sestříhání, naprostá nepřehlednost a utopenost schopné scény. Zbývá jenom doufat, že tvůrce nenapadne pokračovat a že se raději půjdou někam s ostudou zahrabat. (Mimo jiné nevím jak by na něco takového mohl navazovat druhý díl, když je naprosto rozhozená dějová linka, která je pro pokrčování nezbytná.)

plakát

Zápisník smrti (2006) 

Jako fanynku klasické anime podoby tohohle skvělého seriálu mě totálně zabíjela neschopnost japonského obsazení hrát. Nikdy sem nečekal že uvidím film kde 99% postav je na zabití jenom kvůli tomu, že jim člověk vůbec nevěří. Skutečně jediný kdo tam hraje řekněme obstojně je představitel L a to také ne vždy a všude. Kdo viděl pouze tuhle příšernost a ne originál seriál může být řekněme celkem zaujat, pro mě to bylo šílené utrpení u kterého jsme měla chuť si vyškrábat oči a utrhnout hlavu. Asi jediné plus můžu přiřknout scénáři, který aspoň slepě nekopíruje seriál, ale snaží se o něco nového, nepříliš dobrého, ale aspoň nového.

plakát

Temné stíny (2012) 

Jsem poněkud zklamána nezvládnutím takhle nadějného snímku. Bohužel se nejedná o nic víc než průměrný film. Je vidět, že ne všechno co má nálepku Burton a Depp se za každé situace změní ve zlato. Utahané, násilně vtipné, ale především děsivě předvídatelné a nelogické. Žádná euforie, žádné nadšení, jedině a pouze zklamání. Nejtrestuhodnější je však šílená nelogičnost děje a ještě otřesnější nelogičnost chování postav. Jediné plus u mě má Michelle Pfeiffer za příjemně sehranou roli, ale jinak nemůžu říct, že bych doporučila na tento film zajít do kina. Pokud se nebude dít nic zajímavějšího až půjde film v televizi určitě se podívám znovu, ale jak to vidím teď rozhodně neočekávám žádné uchvácené a posedlé fronty před kinem.

plakát

Avengers (2012) 

Co dodat?? Jsou to prostě Avengers!! A ano, konečně jsme se dočkali naprosto precizního a perfektního zpracování této komixové lahůdky. Film střídá akci s vtipem a hlavně si drží smysluplnou dějovou linku od počátku až do konce (což se mnohým filmům příliš nedaří). Další výtečností je určitě herecké obsazení, ale to asi ani nemusím připomínat. Úžasně sehraný záporák Loki (kterého prostě musí všichni milovat) a samozřejmě klasikové jako jsou Hulk (v titulkové verzi bohužel dvakrát zprzněn jako Halk), Kapitán, Železňák, Thor, Hawkeye a Black Widow a spojovacím pilířem Nick Fury. Prostě Joss Wheadon jak se patří, s jeho klasickou grácií a vtipem, který nikdy neomrzí. Rozhodně si Avengers zaslouží Vaší ctěnou návštěvu kina (já jsem byla mimochodem už dvakrát a chystám se minimálně ještě jednou) i s potleskem na konci. Rozhodně a jednoznačně nejlepší film poslední doby.