Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Pohádka
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Anglický pacient

Anglický pacient (1996)

Mnohovrstevný film o lásce a o tom jak se vyrovnat se ztrátou blízkého člověka. Pro někoho je to příležitost pomoci ostatním - zdrav.sestra Hana (Juliette Binoche), pro jiného je to záhuba, do které strhne sebe i ty co miluje - kartograf Almásy (Ralph Fiennes). Každopádně po zhlédnutí filmu je hodně o čem přemýšlet. Pokaždé mě film něčím obohatil (např, že jistá zdlouhavost určitých pasáží dává vyniknout podstatě sdělení - tak jako zelené pole jedinému rudému vlčímu máku). Film je silně působivý emočně (díky hudbě, kameře i hereckým výkonům). Viděla jsem zatím 4x a troufám si říct, jeden z nejlepších filmů.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Nádherná výprava, krásná hudba, výborné herecké výkony. Veselá, vtipná a svižná podívaná s dobrým koncem, jak to má být ve správné pohádce. Vždy se na ni ráda podívám.

Od višní do višní

Od višní do višní (2011)

Povedená práce!! Obrazově poetický dokument o krásném, opravdovém, čistém a přitom skromném člověku a jeho postoji k běhu života. Vtipný a zároveň dojemný film, který mě pohltil a naplnil pozitivní energií, která přetrvávala ještě několik dní. Dokument, od kterého jsem se nemohla odtrhnout a který mi dával smysl i přes to, že jsem ho neviděla úplně od začátku.

Zkrocená hora

Zkrocená hora (2005)

Když jsem film viděla poprvé, tak si říkala vydrž, ono se něco začne dít, a nakonec začalo:-) Až po zhlédnutí celého filmu jsem jsi uvědomila, co to je za sílu. Pouštěla jsem si ho pak celý týden pořád dokola, abych to vstřebala. Dokonale vystavěný film, každé gesto, které mi napoprvé připadlo zbytečné, má svůj smysl. Obdivuji herecké výkony, zvláště hlavní představitele. Nádherná hudba, krásné hory. Pro mě silný emoční i umělecký zážitek.

Zápisky o skandálu

Zápisky o skandálu (2006)

Rafinovaně propracovaný film, emočně působivý. Strhující studie charakterů obou hlavních hrdinek. Výborné a přesvědčivé herecké výkony. Tady jsem si oblíbila Cate Blanchett. Film jsem viděla zatím jednou a přemýšlela jsem o něm hodně dlouho, dostal se mi pod kůži.

Kráva

Kráva (1993)

Krásný syrový (drsně poetický) film o lidské houževnatosti a chuti žít. Herecký koncert Radka Holuba a Aleny Mihulové, hrají tak jakoby ani nehráli. Atmosféru dokresluje příroda. Viděla jsem 2x a pokud bude příležitost, určitě si nenechám ujít tento filmový zážitek.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Film jsem viděla mockrát a pokaždé mě pohltil, bavil a dojímal. Podle mě má velký podíl na působivosti filmu výkon a charisma hlavní představitelky. Bez ní by to byla tuctová romantická komedie. Ale kouzelná.

Kill Bill 2

Kill Bill 2 (2004)

Jak už jsem někde psala, nemám ráda akční filmy, ale tento je vyjímečný. Je obrazově čistý, myšleno tak, že v záběru je jen to podstatné a je to kompozičně a barevně sladěné a promyšlené. Není tam nic rozptylujícího a ta promyšlenost neunavuje. Naopak jsem si ji vychutnávala a bavila mě stejně jako pro mě překvapivý a neočekávaný konec tohoto nejen vizuálního koncertu.

Univerzální uklízečka

Univerzální uklízečka (2005)

Tento film mě příjemně překvapil. Dlouho jsem se mu vyhýbala, možná mě odrazoval ten název. O to víc jsem byla překvapená. Skvěle jsem se bavila a není to jen o humoru, film má více poloh. Navíc oceňuji výborné obsazení.