Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (58)

plakát

Sex O'Clock (2023) (seriál) 

Vykrádačka hned několika zahraničních seriálů s podobnou tématikou a ještě k tomu dost nepovedená. Zase se snažili narvat tam co nejvíc témat a rozšířit cílovku tak, že se to rozplizlo a finální výsledek je úplně k ničemu. Aneb o všem a o ničem. Jestli cílovkou měla být mládež, tak se tvůrci hodně zmýlili. Měli by si vzít příklad z TBH aneb když už píšeš o mladých, tak s nimi mluv.

plakát

Král Šumavy: Fantom temného kraje - Hranice (2022) (epizoda) 

Než Král Šumavy, tak by se to mělo jmenovat spíš Kur** na hranici. Nevím, co je horší...nesmyslný děj, šílené dialogy, co jsou úplně mimo, mizerný výplod kostymérky nebo Mucha s pornoknírem?

plakát

Smiley (2022) (seriál) 

Skoro všichni kluci jak ze žurnálu, sympatické lesby (fakt to jde a chtěl bych, aby Vero byla moje kamarádka), záběry na vánoční Barcelonu byly skvělé pro doplnění atmosféry, katalánská španělština se krásně poslouchá, soundtrack je výborný,.. Dobrá zápletka, líbily se mi vkusně vyvážené vrstvy  - gay, bi, lesby, trans, hetero, mladí, staří, současnost i dědictví minulosti.... Jen bych rád kluky viděl víc spolu, ale chápu, že to bylo třeba schovat na až potom. Ale u toho přiznání Bruna v baru člověk musí brečet jak želva a ronit krokodýlí slzy. No a váhám, jestli bych chtěl vědět, jak to bylo s kluky dál nebo raději zůstat u happyendu. Myslím ale, že si tvůrci nechali otevřená vrátka, protože kapitola Vero a Patri zůstala dost otevřená nebo aspoň tak mi připadala. Vlastně to je asi jediná výtka, protože ten jejich vztah byl trochu nepochopitelný. Chtějí být spolu, ale nechtějí, usmiřují se, ale pořád si vše nevyříkaly.... rozhodně na to navázat určitě lze.

plakát

Panství Downton: Nová éra (2022) 

Vrátit se do Downtonu je vždycky potěšení. Potkat staré známé, vrátit se na známá místa,....asi vás ale zklame dabovaná verze, kde opět došlo ke změnám, na které si divák, který sledoval seriál asi jen tak nezvykne. Např. perfektní Alenu Vránovou nahradila Táňa Medvecká, která bohužel i přes veškerou snahu nedosahuje předešlých kvalit. S dabingem jsou taky spojené chyby, kdy v jedné scéně si postavy vykají, ve druhé zase tykají apod. Zdá se, že vše bylo šito horkou jehlou. Bohužel i scenáristicky je tento díl velmi slabý. Zdá se, že tvůrci už neměli moc nápadů a jen mlátí prázdnou slámu. U mnoha z nich si i řeknete: "...to už jsem někde viděl." Nicméně i tak je příjemné se zase vrátit zpět a cca o další 2 hodiny si prodloužit pobyt na Downtonu.

plakát

Slavnostní zakončení MFF Karlovy Vary 2022 (2022) (pořad) 

Zdá se, že Cabani značně ztrácejí dech. Úvodní číslo naprosto zrecyklovali ze slavnostního zahájení a použili i na zakončení. A to jsem doufal, že tuhle trapnost už neuvidím. Tanečníci, kteří nejen, že neumí tančit, ale jejich angličtina je horší, než angličtina žáka 1. třídy, jsou opravdu skvělou vizitkou upadajícího mezinárodního filmového festivalu. Je to vlastně ještě filmový festival? Asi se jim stále nedaří sehnat dost hostů, jako na začátek, tak musí hluchá místa trapně vyplňovat sportovci, kteří nemají s filmem nic společného. Což je trochu zvláštní, protože jak se jim nahromadily hvězdy na zakončení, tak byl celý večer téměř nesnesitelně dlouhý. Marek Eben se to sice snažil místy zachraňovat, ale u většiny oceněných se mu to moc nepovedlo a trapné momenty a proslovy byly opravdu nekonečné. Jediným světlým momentem, byla vzpomínka na ty, co tu už s námi nejsou. Ta se letos opravdu povedla, poprvé od dob, kdy přestali užívat píseň Comme En Dormant Wima Mertense.

plakát

Euforie (2019) (seriál) 

Už O. W. to vystihl skvěle: "Amerika je jediná země, která ve vývoji přešla od barbarství přímo k dekadenci bez mezičlánku civilizace." Jeden z mála seriálů, u kterých jsem s velkým utrpením dokoukal první sérii a na druhou už nemám odvahu ani žaludek. Jedna hvězda za kameru.

plakát

My děti ze stanice Zoo (2021) (seriál) 

Velké zklamání, i když jsem od toho moc nečekal, už když jsem viděl první fotky. Všichni vystylovaní jak z nejnovějšího žurnálu. Herci mají představovat cca 13 leté děti, což ani omylem. Naopak Christianini rodiče zase vypadají jako její sourozenci. Atmosféra, móda nebo hudba 70. let prakticky nulová. A nejvíc mě vytáčí přejmenování postav Benno místo Detlefa nebo Matze zřejmě místo Atzeho, proč?! Vzhledem k tomu, že se jedná o seriál, čekal jsem, že se tam promítnou i začátky z Domu středu a daleko víc postav, se kterými se Christiana setkala, ať už to byli další narkomani/ky nebo její kunšafti. Jestli kniha od drog odrazovala, tak tenhle seriál je spíš pravým opakem, hlavně kvůli poslednímu dílu u kterého jsem se fakt nasmál.