Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 106)

plakát

Velká premiéra (2022) odpad!

Když chce Krobotův vesmír kašlat na diváky, tak ať je nezatěžuje podobnými snímky snímky. Rád bych věděl, kdo to financoval a kolik lidí asi na to šlo do kina. Film prostě k nekoukání, prohlídka ztraceného času. Snad jen autor si v tom liboval. Něco tak sebestředného, nudného, rádoby šokujícího a nic neříkajícího (snad jen autorovi) jsem již dlouho neviděl.  A již vůbec nechápu, proč by to měla být komedie a drama již vůbec ne. Prostě ubohý odvar vnitřní rozervanosti autora? Snad je taková vnitřní představa autora zajímavá jen pro něho a pár diváků trpícími depresemi.  Trojúhelník režisér, manželka a psycholog je tak ubohá, primitivní a vlastně nic neříkající, že vůbec nechápu, jaký to mělo mít pro film přínos. Stejně tak úlet hlavního představitele  s Jenovéfou Bokovou (která snad byla jediným světlým bodem ve filmu) byl slabým odvarem snad vášně? Možná jsem dobře nepochopil myšlenkové pochody autora, ale jako běžný divák nemohu dát víc než odpad!

plakát

Agrometal (2023) (seriál) odpad!

Agrometal? Spíš agrohrůza nebo agroodpad. Někomu to připadá jako dobrá komedie? Proč? Česká vesnice je zde prezentována jako spolek (teda hlavně mužský) primitivů, flákačů a alkoholiků, kterých hlavní zábava je opít se do němoty a pak druhý den ráno klidně jet autem. Totální zoufalství, úpadek a bahno. Uniká my, co tím autoři sledují. I odpad je lichotivé hodnocení.

plakát

Půlnoční zpověď - Kapitola první (2023) (epizoda) 

Začátek slabý. Přemýšlím proč mají scénáristi spadeno na policii. stejně jako v předešlé sérii. Z kriminalistů vyšetřující závažný zločin dělají naprosté tupce. Taclíkovo srkání při pití čehokoli se může zdát vtipné, ale svědčí to něco o inteligenci policajta, který opomene došetřit tu nejdůležitější okolnost, a to co se stalo s kabelkou zavražděné, kterou prokazatelně nechala u svojí vztahové terapeutky. Snad až takové blbce z diváků nemusejí scénáristi dělat. Podivné dialogy a neustále vracení se v ději natahuje stopáž (nevím co jinak by bylo v osmi dílech), ale rozbíjí děj a skutečně mu neprospívají. Zatím s bídou 1*.

plakát

Ultimátum - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

Čekal jsem něco zajímavého, ale bylo nám předloženo něco na primitivní americký způsob. Ochranka ministra je parta tupců a jejich šéf je znectí, že se k ministrovi nechovali jako k zadrženému recidivistovi.  Snad to bude v dalších dílech lepší, ale celkem pochybuji. Dál to již radši nebudu komentovat. Jednu * dávám jenom proto, abych neurazil bratry Slováky.

plakát

Svět v plamenech (2019) (seriál) 

Slabé, unylé, Nacisti zde nejsou až tak špatní, jako by se jednalo o jinou neskutečnou válku. Jaksi nevím, co tím režisér sledoval, asi nemněl dost prostředků na natočení víc vypovídajících scén o hrůzách války a pod.  Prostě 7 dílů prakticky nanic, tak za jednu *.

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Bezduché, přehnaně násilné, zbytečně destruktivní - tolik ničení se ve filmu hned tak nevidí, kromě filmů válečných. Prostě příšerná ptákovina. Člověk maně přemýšlí, co tím autoři chtěli říct.  Slátanina bez ladu a skladu. Je možné, že autoři měli určitou myšlenku, ale bohužel jsem ji neodhalil. Proto snímek neposílám na smetiště a 1* dávám jenom kvůli Jeff Bridgesovi.

plakát

Casting na lásku (2020) 

Z posledních českých komedií jedna z nejslabších. Slušné obsazení ale ze strany režisérky velmi slabé využití nesporných hereckých kvalit hlavních hrdinů. Stejně tak slabý až bezduchý scénář. Samotní herci, byť sebelepší, dobrý film neudělají.  Romantika scvrklá na zbytečně dlouhé scény hlavní hrdinky ležící v květinách, komedii bych hledal hodně dlouho, žádný spád, takové vcelku odfláknuté.  Jedna * je až moc.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Opět zklamání proti klasickým českým, resp. československým pohádkám. Taková slátanina vyzobaná z klasických pohádek, bez ladu a skladu. Tak trochu chybí koncepce a dějové navazování. Pojetí "sudiček" je netradiční, což by ani tak nevadilo, kdyby to nebyla ztřeštěná jízda bez ladu a skladu. Teda, určitý záměr tam byl, ale byl zcela negován podrazáctvím a podlostí sudičky v podání Jany Plodkové, která tou mrchu ale jinak zahrála excelentně. Další sudičky Plesl a Neužil pak byly zcela neschopné a ujeté, nebo neschopně ujeté, nevím. Zde byl záměr scénáře zcela nejasný. Scéna, kdy se sudičky ožerou jak prasata je sice zajímavá, ale do pohádky zcela určitě nepatří. Nebo že by autorka chtěla posunout myšlení dětí dál? Viktor Prreiss jako vždy nezklamal, ale nechal se navrtat do něčeho, co neodpovídá jeho hereckému umění. Teda něco mezi parodií a dramatem pro dospělé? Budiž, ale jako pohádka, určitě ne. Každopádně však podprůměrné především z hlediska scénáře. Takže celkově 2*, i když některé herecké výkony by si zasloužily i 4 *.

plakát

Tarzan (1984) 

Před pár dni jsem ten film viděl znovu po pár letech v televizi. Vím, že svým příkrým hodnocením mohu sklamat hodně fandů, kterým se ten film líbil, ale zdá se že nečetli knihu. Filmový scénář je hodně mimo románovou předlohu a jako většinou ke škodě filmové podoby. Kdyby se scénarista a režisér jen trochu víc drželi románové předlohy, tak by byl snímek daleko zajímavější. Navíc sposta diváků nepochopila, že se jedná v podstatě o sci-fi román kde nevystupují šimpanzi, ale jakýsi druh lidoopů, předchůdců pravěkeho člověka, kterí již měli svůj jazyk. Alespoň podle knihy. E.R.Burroughs napsal celou sérii knih o Tarzanovi, asi 20. Jak jsem již v úvodu řekl, ten film je hodně spackaný a již vůbec nechápu, kdo si do filmu vymyslel Tarzanova dědečka, který snad v pominutí smyslů se spustí dolu schody na stříbrném (snad) tácu a zabije se. Tato scéna snímek nikam neposunula, spíš naopak. Hodnocení 2* je snad jen kvůli slušnému výkonu E. Lamberta a mladičké Andie Mac Dowellové.

plakát

Monstrum (2008) odpad!

DVD jsem koupil v bazaru za 10 Kč čistě pro dokumentaci. Po shlédnuté jsem pochopil, že i těch deset korun bylo moc. Zakový primitivní a bezduchý snímek jsem již dávno neviděl. Spousta lidí má pro takovéto filmy přiléhavějsí názvy, ale nechci se uchýlit ke sprostotám. Naprostá žumpa a i odpad je ještě lchotívé hodnocení.