Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (39)

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Podle traileru vypadala Krvavá nevěsta skvěle. Oceňuji originální nápad rodinné tradice se společenskými hrami. OK, vytáhne si "schovku", která znamená oběť a nevěstu je nutné zabít. Ještě bych brala, že rodina se sejme omylem. Líbilo se mi, že švagr nevěty se snažil pomoci. Nejvíc to zkazil ženich a nejtrapnější ze všeho byl konec, kdy všichni přeživší prostě jen stupidně vybuchli. Čekala jsem, že spíš nevěsta se ženichem utečou a rodinu postihne chudoba nebo tak něco, ale ne trapné vybuchnutí. Popravdě nechápu, proč tak vysoké hodnocení. Za mě, víckrát už ne.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Zezačátku se mi film líbil, pobodal se předloze (Victor Pascow). Ale pak se začal lišit až moc. Boston nebo Chicago je detail i vynechání a smrt Normy. Smrt Churche byla ve skutečnosti, když byl Louis sám, zatímco rodina byla v Chicagu u rodičů, které Louis neměl rád. I se Zeldou to bylo trošku jinak. Ale hlavně mě naštvalo, že zemřela Ellie, proč se nedrží předlohy? A nejhorší ze všeho byl konec, kdy filmaři z toho udělali trapnou scénu na téma všichni se zabijí a pak probudí a budou šťastní "proměnění" navždy a chudák Gage v sedačce. Konec byl úplně jiný, v knížce trochu zvláštní, ale rozhodně ne takhle trapný.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Film se mi líbil. I když jak už to bývá, kniha byla samozřejmě lepší. Ono se ani do filmu tolik věcí vejít nemůže. Rahel jsem si přestavovala trochu jinak co se týče hlavně vzhledu a Anna v knížce byla naivnější a větší "slepice". Chybělo mi tam dost z té psychologické části, kdy Megan tam více vypráví svůj přběh a není jen v krátkých náznacích. Úplně zapomněli na scénu, kdy se Rachel vyspala se Scottem a on tam byl hrozně málo, v knize se rozbíral víc. I ten konec udělali trošku jinak, i když vrah i pointa zůstala stejná. Co se mi opravdu nelíbilo, že zaměnili města. Fakt nechápu, proč museli scénaristé vyměnit Londýn a Anglii za New York...

plakát

Pasažéři (2016) 

Pasažéři se mi velmi líbili. Myslela jsem podle traileru, že se vzbudili oba omylem. Opravdu mě překvapilo, že on probudil Auroru. Celá loď byla skvěle vymyšlená s taneční soutěží, basketem, bazénem a barem se skvělým barmanem. Podle mě reagovala Aurora na zjištění moc pehnaně, ale nevadí. Scénáristé asi nevěli, jak by oni dva mohli loď zachránit, proto bylo zničeno i lůžko jednoho z posádky. Opravdu jsem se bála, že to Jim nepřežije. Konec mě opravdu dostal, myslela jsem, že vyřeší lůžko společně (jenže takový konec by ubral na kvalitě filmu), takže jsem předpokládala, že Aurora usne znovu, ale oni vybudovali společně nový život. Přišlo mi to skvělé. Jen mě zajímalo, jestli měli děti (asi ne, když pak na lodi nikdo nebyl) a jak zemřeli, ale to už by bylo asi moc informací do filmu.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Příběh mě velmi zaujal a líbil se mi více než knižní předloha povídky od Poea. Bylo tam, co tam mělo být - zajímavý začátek, zápletka, láska a nečekaný závěr. Konec mě dostal nejvíce. Opravdu můžu jen doporučit.

plakát

Babadook (2014) 

Film se mi docela líbil. Uznávám, že takové dítě bych nechtěla mít ani omylem a snažila se ho lépe vychovat. Zajímavé mi přišlo, že to byl jeden z mála filmů, kde duch postihne dospělého člověka a ne dítě. Dokonce jsem se několikrát opravdu pobavila, když Amelia spadla ve sklepě ze schodů, protože tam Sam nastražil provázek. Ale konec byl naprosto uhozený. Jako vážně, udělat se z příšery domácího mazlíčka?

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Na tento film jsem se moc těšila. Ale nejprve jsem si přečetla knížku. Potěšilo mě, že film je opravdu podle knihy a dějové linie se shodují. Přesto ve filmu spoustu věcí chybělo. Jenže nacpat 400 stránkovou knížku do 2 hodinového filmu úplně nejde. Přesto mohli scénaristé víc rozebrat příběh Lou a její rodiny. Něco více o její sestře, o Thomasovi a škole. Vynechali část, kdy její otec přišel o práci, zapomněli na nemoc dědečka. Také jsem čekala, že bude jasné, když se Louisa přistěhovala k Patrickovi, jak se rozešli a že chvíli bydlela u Traynorů. Chyběla mi scéna s bludištěm na hradě a úplně vynechali Willovu sestru. Knížka se mi líbila víc a také mi u ní ukápla slza narozdíl od filmu. Lousi jako postava mi přijde docela naivní. Láska je sice krásná věc, ale Willa nedokázala pochopit, že jeho život pro něj neměl smysl. musí být strašné, když z člověka milující adrenalin, cestování, celý svůj život, se stane najednou osoba naprosto závislá na pomoci ostatních zavřená doma.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Konečně zase pořádný horor :) Hlavně, když na něj čloěk vyrazí do kina. Skvělé zvukové efekty, dost jsem se bála. Příběh byl zajímavý, jen jsem čekala, že bude více rozvedena ta část, kdy Rebecca našla ve sklepě vzkazy od Diany. Vypadalo to, že Diana se chce zbavit Sophie a ne naopak. Mohlo to být více vysvětleno, ale jinak super. Čekala jsem, že Diana pak nějakým způsobem přeskočí na Rebeccu nebo Martina, aby mohl být další díl. Ale jsem ráda, že se to nestalo. V noci jsem se bála usnout.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2003) 

Tento horor se mi moc líbil. Klasický příběh party mladých lidí, kteří se dostanou do nějakého zapadákova, kde je místní šílenec pozabijí. Ale několik věcí bych vytkla. Ve skutčnosti, kdyby někomu usekl nohu až po stehno, do několika minut by oběť vykrvácela a rozhodně by nebyla ještě pověšena na háku a nebyla při vědomí. Tak by později nemohla být zabita bodnutím nožem, který dopadl mimo oblast srdce.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Jsem moc ráda, že jsem tuhle příšernou dobu nezažila. Ani bych si to nedokázala a hlavně nechtěla představit. Jan Palach je hrdina, který se obětoval pro dobrou věc. Ve školách by se na to měli všechny děti podívat, aby znaly naší hostorii relativně nedávnou. Myslím si, že to je důležité, protože jen debilové mohou ještě volit komusty a sympatizovat s Ruskem.