Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (20)

plakát

Ďábel (2020) 

Tohle rozhodně není pozitivní film. Atmosféra amerického jihu 50. 60. let minulého století vykreslena v temných kulisách bigotní víry mě ohromila a k tomu skvělé herecké obsazení. Nádhera. Sice od půlky filmu trochu tušíte, kam to bude směřovat, ale vůbec mi to nevadilo. Třešnička: poslouchat jižanský dialekt je pro mě velice uspokojující, navíc když vím, že pro většinu obsazení není přirozený. Klobouk dolů.

plakát

Mory Vratislavi (2018) 

Rozhodně se opakuju s ostatními recenzenty, ale nějak takto by vypadala Fincherova Sedmička, kdyby ji natočili Poláci. Přiznávám, že opravdu netuším, zda to byl záměr, ale strašně jsem se u toho filmu nasmála. Spoiler: Postavy jsou extrémními archetypy vykreslené k dokonalost: detektivka, drsná holka z farmy, ihned pozná podle kůže druh krávy a zároveň nosí patku tak, že nemůže vidět kam střílí, přes jejího cringe poskoka, patoložku, co už od dveří cynicky komentuje stav mrtvoly, až po naprosto geniální reportérku, která neříká snad nic jiného než "ku*wa". Bomba! Film má příjemný spád, spoustu vtipných momentů, super béčkové efekty stříkající krve, ale i krásné kulisy Wroclawi (hned mám chuť tam jet na výlet). Jediné minus je závěr filmu, který úplně ztratil drive a rozpliznul se. Škoda.

plakát

Bathory (2008) 

Tak to bylo čiré peklo! Vražedná délka, historické kiksy, ŠÍLENÝ střih, totální panoptikum! Juraji, nevím, co bereš, ale chci to taky!

plakát

Most (2011) (seriál) 

Série 1: Naprosto strhující skandinávská detektivka, studená, čistá, bez emocí, ale s úžasným nábojem a permanentním nutkáním pustit si další díl. Ústřední dvojice je vyvážená, skvěle se doplňující, opravdu pastva pro duši sledovat jejich gradující vztah (samozřejmě, Saga je prostě skvostná!). Příběh nepotřebuje komentář, fascinuje mě, že se v dnešní době dá vymyslet ještě něco originálního v tak profláklém žánru, že divák není schopen dopředu predikovat, kam se bude příběh vyvíjet dál.

plakát

Lovci zážitků (2015) (pořad) 

Pořad mě docela zaujal, je to pěkně udělané, ale jak již bylo zmíněno v dřívějších komentářích. Parta, která pořadem provází, je obecně dost nesympatická. Možná je to tím, že nejsem hipster s kůl pozdravem pestičkami a horou rádobyvtipných intelektuálních komentářů nebo tím, že jejich přátelství působí dosti umělým dojmem. Na druhou stranu pro danou cílovku, což budou asi mladí lidi čumící na bednu a neznající nic jiného, je to způsob, jak je donutit se nad výletem do cílových míst alespoň zamyslet. Za mě by se měl dát menší prostor "lovcům", pořad by se stal snesitelnějším a pro lucidního člověka i koukatelnější podívanou.

plakát

Lucy (2014) 

Něco totálně příšerného. Idea super, takhle to zmršit? Jeden by řekl, že to ani nejde,ale tento film je toho důkazem.

plakát

Interstellar (2014) 

Pět hvězd i přes to, že na můj vkus tam bylo příliš mnoho patosu. Nolan je prostě mimo naši dimenzi. A samozřejmě skvělá hudba Hanze Zimmera.

plakát

Galashow s latinou 2014 (2014) (pořad) 

Odpad dávám absolutně nezvládnuté organizaci, špatnému nazvučení, neprofesionálnímu technickému zázemí. * za snahu moderátorů tento jeden velký trapas zachránit.