Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (26)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Pustil jsem si celou "nejnovější" trilogii a musel jsem zde ještě ubrat hvězdu. Totálně zbytečný díl, který se vůbec nehodí k těm ostatním. Kdyby to byl samostatný film, tak by to pro mě mohlo fungovat, ale takhle to jen rozkopává celek. Nelogický až hloupý děj. Rádoby vtipné momenty, jako drsné ušlápnutí nadopovaného AT-AT, se mi zkrátka do SW nehodí. Jar Jar byl sice otravný debil, ale vadil mi míň, než tyhle prvoplánové scénky. A scéna kde Lea... příšerný! Bohužel

plakát

Teroristka (2019) 

Hm, tak nic. To byla ale.. Ok, nemám rád western a nerozhodnost mezi vážností a parodií. A to jsou hlavní problémy, které s tímto filmem mám. První čtvrtina je vážná, plná frustrace a bezpráví. Druhá je divný mezi žánrový přechod, kdy jsem přemýšlel hlavně nad tím, jestli to přetrpět a nebo vypnout. Třetí je zábavná, parodická, vtipně ulítlá blbost. A přesně takový měl být celý film. Takový český Deadpool a bylo by to boží. :) A poslední čtvrtka je taková patlanina všeho co bylo předtím.

plakát

Železná lady (2011) 

Veliké zklamání. Skvělá Meryl Streep mi nestačila, protože vše ostatní nefunguje. Styl vyprávění je hrozně utahaný. Střídání reality, vzpomínek a halucinací je matoucí. Vsuvky s příšerně hlasitou a nehodící se hudbou jsou nejspíš jen zábranou, aby člověk neusínal celou dobu. Naopak, když jsou záběry na surové demonstrace nebo atentáty IRA, tak bych zvolil úplné (ohlušující) ticho, což by dle mého názoru více podtrhlo vážnost záběru. Nic nového jsem se nedozvěděl. Bohužel. Nenapadá mě důvod, proč bych to chtěl ještě někdy vidět znova.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Za prvé: S The Last Jedi bych neměl takový problém, kdyby to nebyl prostřední díl trilogie, ale nějaký sólo projekt. Z toho, jakým směrem vhrnul vyprávění Rian Johnson vybruslil J.J.Abrams hodně dobře, z mého pohledu. Ve filmu se toho stane mnoho. První třetina jakoby nahrazovala/opravovala celý předchozí díl, aby se film dějově dostal k hlavnímu příběhu, na který už ale nezbývá dostatek času. Proto film působí až moc rychlým tempem. Konečně jsem si užíval i scény s aktuálními hlavními postavami, v minulých dílech jsem měl nejradši původní postavy. Se smutnou komplikací způsobenou smrtí Carrie Fisher se ve filmu vypořádali daleko lépe, než jsem čekal. Mnoho scén opět odkazovalo na původní trilogii, nicméně tentokrát jsem cítil více nostalgie, než pocitu "hej, to je zas okopírované z předchozích filmů!" Celkově bych film označil jako důstojné a relativně logické zakončení celého příběhu. Nicméně si stejně myslím, že celá nová trilogie je zbytečná, případně se měla odehrávat v jiném čase a "přímo nenavazovat" na původní příběh. Jen doplním, že jsem vyrostl na prequel, takže jako příběh označuji 1-6 epizodu. Jo a nejsem fanoušek závodu kluzáků ani Ewoků..

plakát

Ad Astra (2019) 

Vracím se z kina v takové melancholické vesmírné náladě, ale bohužel ne nadšen. Posledních 20 minut mě vyloženě zklamalo, protože jsem čekal něco super. Přišlo mi, že je to dost rozsekané do epizodních částí a ty přechody jsou takové křečovité a zkratkovité. A také se mi dost často bohužel vkrádalo do mysli, že tohle už jsem někde viděl – tu Marťan, tu Interstellar nebo Blade Runner 2049, ale přímo vykrádačka to taky nebyla. I přes to dávám 4 hvězdy. Začátek i prostředek se mi líbil. Líbila se mi i ta epizodnost, připomínala mi takové klasické skládání příběhu. Nastíněné 22. století bylo v podstatě uvěřitelné. Chvílemi je děj dosti uspěchaný, možná takových 30 minut navíc by pomohlo, klidně hodina. A musím pochválit vizuál „lokací“, především Neptun měl zvláštní „neptunovskou“ atmosféru. Film jsem si ale užil a rád se někdy podívám znova.

plakát

Zmenšování (2017) 

Ze začátku dobrá myšlenka, bavilo mě to. Ale od okamžiku „zmenšování“ to šlo o takový kus dolů, zhruba o takový, jako se Matt Damon zmenšil. Tolik zajímavých možností měli tvůrci a vlastně nic extra nepředvedli. Každou scénou se film ubíral úplně jiným směrem, než jsem chtěl. Když jsem si konečně po půl hodině zvykl na cestu, kam se děj posouval, tak další kotrmelec a zas něco jiného. A zase tam, kam jsem nechtěl. Vůbec mi to nesedlo. Nepochopil jsem nic z toho, co chtěli autoři říci, pokud tam něco bylo. A co musím ještě zmínit je hudba. Ta mi nesedla ze všeho nejvíc, mnohdy mě přímo rušila. PS: Nečekejte na scénu s vodkou z traileru (jako já..)

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

NE! Tohle na Vánoce vidět nechci.. a jindy taky ne. Něco mezi Babicou a dějem epizody 3 star wars s debilním koncem. Nemáme inteligentní scénář, tak tam dáme zpěv, sice není lepší, ale hudba to přehluší. Nemáme vtip, tak tam dáme scény ala Neváhej a toč. Ha ha ha, ono se mu rozlilo víno! Obsazení dobrý, výsledek není dobrý. Až na děj, dialogy, zpracování a většinu hereckých výkonů, tak dobrý. Nevhodné pro děti..

plakát

Domek z karet - Série 6 (2018) (série) 

Bylo to jako sledovat Simpsonovi jen kvůli Nedu Flandersovi a celou dobu čekat na Homera.Několikrát jsem si vzpomněl na Cimrmanova Hamleta bez Hamleta. Mnohokrát slyšíte věty jako "Ty jeden mrňavej!" ale říká to teta Selma šerifu Wiggumovi, což je takové umělé. Zpět k HoC -> Celá série byla taková kostrbatá a jak na houpačce. Chvíli dokonalá jako v prvních řadách a chvílemi trapná až parodická. Chápu tu dost těžkou situaci, když vypadne hlavní herec, na kterém to celé stálo. Celý příběh drží po hromadě Doug, ale dosti horkou jehlou. Zakončení celého seriálu jsem čekal jiné ..možná některé dveře měli zůstat zavřené.

plakát

Rašín (2018) (TV film) 

Výprava a herci dobré, ostatní nebylo dobré. Hodně by pomohlo popisky scén - datum, místo a co to je za postavy. Pak bych dal i 4 hvězdy. Takhle jsem se ztrácel i na konci druhého dílu kdo hraje koho a proč se co děje. Musel jsem si během filmu na googlu hledat informace, abych byl alespoň trochu v obraze.. Veliká škoda

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Ok, tak jsem se opět minul s většinou. Nemám moc rád filmy, kdy hned od začátku vím, jak to skončí.. a pak každých pět minut se v duchu modlím o nějaký zajímavý zvrat, který mě přesvědčí o opaku. Už z traileru jsem si říkal, že tu část se super audiovizuálním, ale nejspíš emočně plochým crazy závodem nějak přetrpím a užiju si spíš tu část z reality, kde určitě bude nějaký hlubší smysl, nějaké poselství.. no, a nakonec jsem si nejvíc užil právě ty závody, které mi vlastně nakonec dávali asi největší smysl. Audiovizuál super, hm, ale já chci příběh, to si radši pustím dokument o ledních medvědech a užiju si to víc. Navíc asi nejsem jediný, kdo postrádal na konci nějaké lepší řešení toho srabu ve kterém se nachází tento budoucí svět.. Něco jako vybudování offline školy a zatraktivnění reality a ne jen povrchní malé omezení systému.. Ok, možná jsem to nepochopil a až si to někdy v budoucnu možná pustím znova, tak v tom uvidím něco víc a budu jásat jako ostatní.. ale momentálně tuhle pro mě nudnou blbost hodnotím 2/5.. a to hlavně díky té spoustě odkazů na ostatní filmy a příběhy, které si teď pustím o to raději.

Ovládací panel
3 body