Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Biografie (20)

Tommy Caldwell (herec)

20.01.2021

Tommy Caldwell je americkým sportovním lezcem. Věnuje se hlavně tradičnímu tvrdému lezení, lezení po velkých skalních stěnách a volnému lezení. National Geographic ho nazval „pravděpodobně nejlepším všestranným horolezcem na planetě“. Sám jako první slezl hned několik cest na 914 m vysoké yosemitské žule – El Capitan. Jako… (více)

Greg Edmonson (skladatel / scenárista / herec)

11.06.2017

„Mým cílem je vzít při psaní melodii a emoce do služeb příběhu. Každá zapamatovatelná hudební kompozice rozpohybuje posluchače na více úrovních, takže se snažím vytvořit hudbu, jež je nedílnou součástí příběhu. Používat nástroje, které mám k dispozici a vyjádřit myšlenky, pocity a touhy, které se samy slovy vyjádřit nemohou –… (více)

Stanislav Ianevski (herec)

07.01.2017

Stanislav Ianevski je bulharským hercem, jenž spatřil světlo světa 16. května 1985 v Sofii, a kterého většina z nás zná jako Viktora Kruma z filmu Harry Potter - Ohnivý pohár. Po dobu pěti let žil jak v Anglii, tak i v Izraeli. Studoval na Millově střední škole v Londýně spolu s dalším potterovským kolegou Harry Mellingem,… (více)

Daniel Lissing (herec)

05.08.2016

Daniel Lissing je australský herec, který spatřil světlo světa 4. října roku 1981. Narodil se a vyrůstal na plážích v Sydney.  Od roku 2006 začínal jako herec několika menšími rolemi v místních televizních seriálech, jako je Home and Away, kde si zahrál Davyho, hasiče nebo role Conrada de Groota, snoubence advokátky Tatum Novak… (více)

Julie Engelbrecht (herečka)

20.09.2015

Julie Engelbrecht, je dcerou německé herečky Constanze Engelbrecht a francouzského režiséra a herce Françoise Nochera. Své první filmové zkušenosti sbírala po boku své matky ve filmu Adieu, mon ami z roku 1996. Vystudovala nejen Akademii hudby a divadla v Hamburku, ale i cirkusovou školu Annie Fratellini v Paříži. V roce 2004… (více)

Paul Feig (režisér / scenárista / herec)

18.10.2014

Paul S. Feig, narozen 17. září 1962 v Mount Clemens v Michiganu, je americkým režisérem a spisovatelem. Jeho matka, Elaine Elizabeth, byla telefonní operátorka a jeho otec, William Sanford Feig, vlastnil Ark Surplus na Gratiot Avenue. Feigův otec se narodil do židovské rodiny, později však konvertoval ke křesťanství. S Feigovou… (více)

Alex Honnold (herec)

18.10.2014

Alexander J. Honnold, (narozen 17. srpna 1985) je americký horolezec známý především svými sólovými výstupy na velkých skalních stěnách. Překonal již řadu rychlostních rekordů ve volném slezení náročných skalních masívů, kdy má pro výstup minimum opěrných bodů. Jedním z pozoruhodných výkonů je sólový výstup na Trojitou korunu v… (více)

Tiffany Dupont (herečka)

19.09.2014

Tiffany Dupont, narozena 22. března 1981 v Colorado Springs, stát Colorado, je americkou herečkou, veřejnosti známou díky  postavě Židovky Ester ve zfilmovaném biblickém příběhu Noc s Králem (2006). Tiffany vyrůstala v Burke, ve Virginii, kde vystudovala střední školu Lake Braddock. Byla aktivní nejen ve školním orchestru, v… (více)

Shannon Lee (herečka)

08.02.2014

Shannon Emery Lee, čínsky 李香凝 (narozena 19.dubna 1969 v Los Angeles, USA) je americká herečka a producentka. Je dcerou hvězdné legendy bojového umění Bruce Lee a Lindy Lee Cadwel, vnučka kantonské operní pěvkyně Hoi-Chuen Lee a mladší sestrou Brandona Lee. Narodila se jako druhé dítě Bruce a Lindy, když žili celá rodina v Hong… (více)

Andrea Corr (herečka)

08.12.2013

Andrea Corr Jane (narozená 17. května 1974) je irská hudebnice, skladatelka a herečka. Andrea debutovala v roce 1990 jako frontmanka folk, pop rockové skupiny The Corrs, hrající keltský rock spolu se svými třemi staršími sourozenci Caroline, Sharon a Jimem. Kromě zpěvu hraje Andrea na whistle (irská flétna) a na klavír.S… (více)

Richard Raymond (režisér / producent)

08.12.2013

Richard Raymond začal svou kariéru ve filmu, když proklouzl do Pinewoodských filmových ateliérů, a to mu bylo 15 let. Rychle se tam etabloval jako pravidelná tvář a získával pracovní zkušenosti ve filmech jako Syn Růžového pantera Blake Edwarda, Frankenstein Kennetha Branagha, Secret Garden Agnieszky Holland, Krajina stínů… (více)

Tito Larriva (herec / skladatel)

08.09.2013

Tito Larriva, zpěvák, kytarista, skladatel, hudebník, herec, celým jménem Humberto Lorenzo Rodriquez Larriva, se narodil roku 1953 v Ciudad Juárez v severním Mexiku ve státě Chihuahua; vyrůstal ve Fairbanks na Aljašce a v El Pasu v Texasu. Jako dítě hrál na housle ve školním orchestru a zpíval v církevním školním pěveckém sboru… (více)

Tantoo Cardinal (herečka / režisérka)

04.08.2013

Tantoo Cardinal, vlastním jménem Rose Marie Cardinal se narodila 20. Července 1950 ve Fort McMurray v kanadském městě Alberta a je francouzsky „Métis" –osoba smíšeného původu evropského a amerických domorodců. Její babička byla z kmene Cree z Anzacu v Albertě a její dědeček byl Angličan.Herečka byla dvakrát vdaná. Poprvé se… (více)

Ivona Krajčovičová (herečka)

14.07.2013

Ivona Krajčovičová - slovenská herečka, která se narodila 6. května 1960 v Bratislavě. Studovala herectví na bratislavském VŠMU, kdy si ještě jako studentka zahrála ve filmu Katera z roku 1981 a dále ve filmech Husiarka a král a Cesta životem v roce 1983. V tom samém roce také měla tu možnost si zahrát ve svém prvním… (více)

Eleanor Tomlinson (herečka)

22.06.2013

„Miluji kaskadérské kousky, je to mnohem zábavnější, než hraní."Když se Londýnskému herci Malcolmu Tomlinsonovi a zpěvačce Judith Hibbertové narodila dcera Eleanor, netušil tatík, že po něm zdědí nejen vynikající herecký talent, ale že z ní jednou vyroste krásná dívka, která se prosadí i na poli modelingu. Na svět přišla 19.… (více)

Adèle Exarchopoulos (herečka)

22.06.2013

Adèle Exarchopoulos, narozena 22. listopadu 1993, je francouzská herečka s řeckými kořeny (dědeček je Řek). Její otec je muzikant a profesor hry na kytaru a maminka je zdravotní sestra. Ve věku devíti let se Adèle začala věnovat sledování filmů. Jak řekla pro francouzský deník L'Express, začala brát hodiny herectví, protože se… (více)

Kate Madison (režisérka / herečka / scenáristka)

22.06.2013

Kate Madison, plným jménem Katie Victoria Robinson, je známá především pro režii, produkci a samotné působení v prequelu Pána prstenů, Zrození naděje neboli Born in hope, zveřejněném na internetu v prosinci roku 2009, kde získal už více než 20 miliónů zhlédnutí. V tomto filmu si zahrála postavu Elgarain.I když od představení… (více)

Salima Ikram (herečka)

21.04.2013

Dr. Salima Ikram je profesorkou Egyptologie na Americké univerzitě v Káhiře, je odpovědná řešitelka z výboru National Geographic Society pro výzkum a mezinárodní řečník. Vrchol své profesní kariéry završuje jako hostující vědec v Metropolitním muzeu umění (NYC), je konzultantka egyptologie v Gíze, Sakkáře, Abú Sir, Údolí králů… (více)

Zahi Hawass (herec)

21.04.2013

Dr. Zahi Hawass (narozen 28. května 1947, Damietta, Egypt) je generálním tajemníkem Nejvyšší rady pro památky Egypta (SCA), je jedním z předních světových egyptologů a v posledních letech se stal pro své časté vystupování v dokumntárních pořadech o egyptské civilizaci mezinárodně známým i mimo archeologické kruhy.ocenění:Čestný… (více)

Marek Hýža (scenárista / režisér / kameraman)

01.02.2013

Marek Hýža (režisér, dramaturg, kameraman, produkční, autor námětu, scenárista, střihač) absolvoval v roce 1996 konkurz na redaktora zpravodajství v ČT Ostrava a 3. ledna 1997 nastoupil jako redaktor-dramaturg do tvůrčí skupiny Marka Dohnala, kde měl tu čest se vyučit novinařině u známé ostravské novinářky Marie Žochové.… (více)

Reklama