Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Absurdistán (2006) 

"Prokurvátor!" - některé hlášky mě dostávaly do kolen. Já věděla, že počkat si na závěr titulků někdy stojí zato. Z celého filmu to bylo pár vteřin, které mě zcela upřímně a nahlas rozesmály. Naštěstí pro mě, to nebyla komedie k uzoufání nudná. Takže, i když mi slzy smíchu zrovna netekly, přesto jsem se bavila. Skvělá satirická komedie! Kdo by to byl řekl, jak lidstvo jednou dopadne a jeden průměrný člověk, kupodivu opět Američan (jakpak by ne), zachrání celičký svět od hladomoru, prachu a limonády. Nebo výstižněji jak se stát prezidentem Spojených států - snadno a rychle. Musím jednoznačně pochválit scénář. Ty nápady! ... pecka prostě.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Jediná hra, na které jsem byla osobně přítomna a měla jsem to štěstí vidět pana Mistra Ladislava Smoljaka na vlastní oči včetně celého cimrmanovského divadelního souboru. Nádherný zážitek

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Tady jsem zjistila, že i lidé mohou být majetkem státu a dokonce za 30 milionů dolarů! wow! Taková živá zbraň, která na rozkaz zabije kohokoliv a to kdekoliv. Matt Damon zahrál zabijáka s amnézií velmi dobře, mladičký a krásně zmatený, snažící se postupně dopátrávat své identity. Film má velmi osvěžující, diváka nepouštějící, tempo. Svižné akční scény v pařížských ulicích, kdy v jeho rukou ze sebe prehistorický brouk vymáčkne neuvěřitelnou rychlost a mrštnost, snažící se setřást polovinu policejního sboru z celého města. Mé jedno vyjeknutí rovněž znamenalo, že mě celou dobu drželi v příjemném napětí a nebýt otravných reklam, tak vydechnu až na konci. Schodištní scéna s dlouhým pádem a přesným zacílením byla pro mě přehnaná, tím mě pobavili a já si říkala, že zas za každou cenu není nutné z hlavního hrdiny dělat Supermana.

plakát

Agent Cody Banks (2003) 

Byla jsem překvapená, že mi tato akční pohádka nepřišla vůbec stupidní. U mě se totiž většinou při náhodném vztřebání takovýchto pořadů objevují alergické projevy kopřivky spojené s nauzeou. Pokud se ve filmu objeví dítě, které je chytřejší než vědecké konsorcium a je předurčeno spasit svět, tak to většinou opravdu nedávám. Agenta Codyho jsem ale nechala běžet (příjemně a rychle mi u toho uběhla doba, kdy jsem vytvořila narozeninový dort) a celkem jsem se bavila. Nic nebylo přeplácené, předojemné, násilně přechytračelé nebo hustovtipné. No ale ten, kdo psal nahoře popis žánru, tak ho musel zjevně napsat pod vlivem, jelikož si nedokážu vysvětlit co přesně myslel tím kriminálním thrillerem. Každopádně je to rodinná, akčně dobrodružná komedie, která vyloženě nijak zvlášť neoslní, ale opravdu ani neurazí, pouze příjemně překvapí.

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

Když film začínal děsila jsem představou trapné holywoodské koniny, které jsem věštila odpad. Děj mě celkem mile překvapil a své tři hvězdičky jsem udělila za příjemný humor. Akorát role malého tříletého kluka byla mírně řečeno přitažená za vlasy ... kdo to kdy viděl, aby se dítě bavilo padáním z výšek na zem a dospělí tomu jen s milým úsměvem přihlíželi?

plakát

Age Of Ondra (2018) 

Tak už vím, proč se Ticho jmenuje Ticho, chi. Adam Ondra je neskutečný úkaz. Ani mě nepřekvapilo, že jeho jméno rezonuje celým lezeckým světem. S naprostým respektem se o něm mimo jiné osobnosti vyjádřil i Alex Honnold, lezec, který představuje naprostou špičku ve volném lezení, lezec, který odsóloval 900 metrovou yosemitskou stěnu El Capitan ani ne za hodinu, se o našem Adamovi rozpovídal a nešetřil chválou. Je zde vidět, jak se Adam na své lezecké výzvy připravuje, jeho vizualizace jsou ... pro mě byly zvláštní a trochu úsměvné, ale jemu je naprosto jedno, co si kdo myslí. Je velice pečlivý, neriskuje a poctivě se připravuje na do detailu naplánované lezecké akce. Špička. (Viděno na Mezinárodním festivalu outdoorových filmů)

plakát

Agora (2009) 

Nádherný a dojemný příběh, krásná hudba, vynikající herecké obsazení, režie i kamera ... U některých scén jsem musela klopit oči jak byly realisticky natočené. Celkově na mne film zapůsobil velice, velice silně ... magicky, nutil mne zamyslet se, vnořit se do nitra mé duše....

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Jak jinak :-) záhadné a nevysvětlitelné případy v podání sympatických herců, to bylo moje :-)

plakát

Aladin (2019) 

Taková specifická variace na známou pohádku. Kdyby jedna nevěděla, že je to všechno trochu jinak, tak by to ohodnotila taky jinak. Zábava to ale přece jen byla, i když kapku přehnaná. Chápu, že je to pohádka tisíckrát převyprávěná a chce se tomu dát další kabát, jiný, humornější a z dnešní doby ... ale ... ALE. TOLIK PÍSNIČEK!!! ŠMARJÁPANO ... ještě, že existuje rychlé přetáčení, jinak by se to moje hodnocení muselo sbírat ze země. Bez toho množství písniček je to vtipné, exotické, milé. 3,5*

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Příběh je to kouzelný, plný barev a úžasné fantazie. Nejvíc se mi líbil levitující kocour s překrásným a širokým úsměvem, jenž dokázal sám sebe zneviditelnit. Nebo takový bílý králík alias mrskač nádobí či pokrmu po komkoliv. Taky možná díky Helence a Johnnymu tomu dám plný počet hvězd. Anne mi tam trochu vadila s těmi svými tlustými rtíky. Nevím proč, jsem jí asi přesycena coby hezké tvářičky romantických filmů. Celým filmem nás provází skvělá hudební složka jejíž závěrečnou podobu jsem měla tu čest si i osobně s orchestrem zazpívat na jednom letním koncertě filmové hudby. Naučit se to v angličtině a v té rychlosti bylo šílené! :-)