Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Režisér Peter Jackson natočil podle mne jeden z nejlepších příběhů současné doby. (Počítám do toho všechny tři díly) Úžasná příroda Nové Zélandu, nádherně geniální hudba pana Howarda Shore, výprava, herecké obsazení, to tajemno které dýchalo z každého záběru mě naplňovalo pocitem chtít Středozem navštívit ;-) A taky se mi to podařilo! Jupí! (doplněno 28.3.2018)

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Mít na rtech úsměv nepřetržitě 114 minut se mi normálně nestává. Já netuším jestli se film shoduje s předlohou, ale doporučuju ho ... on vás dojme, on vás chytne svým perfektním zpracováním. Benův Walter z vašeho srdce vymete všechny pavučiny a najde v něm skryté pocity a vy jen zíráte a necháváte se unášet příběhem osamoceného, tichého a neprůbojného snílka. A najednou ... najednou okolnostmi donucen je sám pak součástí překrásných dobrodružství za zvuků neskutečně podmanivých melodií. Celá jsem zjihla tou nádherou severské přírody Grónska a především Islandu, všemi Waltrovými zážitky a konec mě jednoduše ... odrovnal. Zítra si to pustím znovu.

Svatební cesta do Jiljí

Svatební cesta do Jiljí (1983)

Film jsem dnes viděla asi po stopadesátésedmé a i tentokrát jsem naplněna krásou příběhu, neuvěřitelnou něhou a chemií, která z obou hlavních aktérů jenom prýští. Jsem odkojená výlety do přírody, spaním pod stanem, jsem opíchaná miliony krvežíznivých komárů a jsem "oddělaná" vodou různých našich i zahraničních řek, takže si dokážu představit tu pohodu, kterou Libuška a Josef při téhle cestě k chomoutu prožívají. Je zároveň tak nádherné a zároveň velmi smutné se na to dívat. Jen málo z nás má to štěstí na svou spřízněnou duši, se kterou prožije v hluboké lásce a harmonii celý život a není schopen se smířit s jejím odchodem a jde za ní. Tenhle film je za celou galaxii hvězd, je to nejlepší česko - slovenský snímek, jaký jsem kdy viděla.

Taxi do Tobruku

Taxi do Tobruku (1960)

Celý film si užíváte. Opravdu celý ... jenomže pak na člověka čeká tak silný zážitek, že potom ještě nějakou chvíli sedíte na židli, snažíte se pochopit, co se to doháje stalo a jen nestačíte utírat slzy. Dostala jsem ránu ze zálohy, kterou jsem nečekala. Prožijete s nimi celou tu jejich pouť přes poušť, vnímáte to klíčící lidské přátelství a poté, když už si jeden myslí, že ... ach jo. Francouzi mě nepřestanou překvapovat. Jejich filmy jsou natolik pocitové a natolik nevyzpytatelné, že si užíváte doslova každou minutu.

Medvěd

Medvěd (1988)

Pro mne bezkonkurenčně nejlepší film natočený o zvířatech s hlavním hereckým obsazením - se zvířaty. Nádherný, dojemný a poučný příběh o přátelství medvíděte a dospělého samce, které v přírodě neuvidíme, protože dospělí samci většinou mláďata zabíjejí. Ve filmu není nouze o akci a dobrodružství a popravdě fandila jsem medvědům a ne těm lovcům ;-)

Gravitace

Gravitace (2013)

Vrátila jsem se z kina plná myšlenek a emotivních dojmů, uchvácena dokonalými, vesmírnými záběry pohledu na naši planetu Zemi. Zavřela jsem se v pokoji, pustila si do sluchátek geniálně temný soundtrack, u kterého jsem se cítila jakoby mě celou naplňoval ... jakoby měl v sobě celou hloubku vesmíru a v tomto kosmicky vnitřním rozpoložení píšu své myšlenky do komentáře. V průběhu filmu jsem si uvědomila, že podvědomě šetřím s dechem, že nelokám jak by řekl Matt a když jsem se měla zvednout ze sedadla, cítila jsem se hrozně těžce, nechtělo se mi nikam jít, říkala jsem si, že na to musím jít ještě jednou a pohrávala jsem si s myšlenkou, že si koupím ještě jeden lístek na devět. Až neuvěřitelně rychle jsem se vcítila do kůže dr. Stone, prožívala jsem s ní napjatě její tíseň, strach, vzpomínky, odhodlání a bezmoc být sama v pustém vzduchoprázdnu. Dokonalé ... "I had you"

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Fantastický, úžasný, napínavý film. Mnohdy jsem ani nedýchala napětím. Herecký výkon Nicole byl prostě geniálně dokonalý a nejen její i dětští herci se předvedli na jedničku. Vyústění příběhu jaký autoři vytvořili jsem fakt nečekala :-)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Úplně ze všeho nejvíc nejlepší film s Tomem Hanksem ;-) Nádherný příběh, prostě dokonalý film!

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Perfektní Joaquin jako císař a Russel jako ten, po kom se chtělo, aby sklonil hlavu a zvolal Ave Ty! Tak to kdysi chodilo, že váš život nebyl váš a jen palec a rozmar rozhodoval o tom, jak dlouho budete moci nořit svá chodidla do písku římského Kolosea. Dokážu si představit tu beznaděj a nesmírnou nenávist, kterou Maximus musel cítit k někomu, kdo kvůli pýše a žárlivosti vzal život jeho nejbližším. Silný příběh v rukou vynikajícího režiséra, se stal spolu s hvězdným hereckým obsazením a s jedním z nejkrásnějších filmových soundtracků neskutečným zážitkem.

Ovládací panel
137. nej uživatel Česko
160 bodů