Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (5)

Underworld

Underworld (2003)

Snad nikdy nepochopím, proč tenhle film, kterej je už pěkných pár let mojí největší srdcovkou, má tak malé hodnocení. Pro mě má v sobě všechno co od filmu o upírech a lykanech očekávám. Upíři nejsou nijak přikrášlený - prostě nemůžou na slunce, pijou krev, mají špičáky atd., žádná mutace nebo blbosti, že denní světlo je naprosto v pohodě. Stejně tak lykani. Stejně tak co se děje týče. Ta spletitost příběhu, kde na sebe všechno navazuje a většina věcí vám pořádně dojde až po několikátem shlédnutí a s dalšími natočenými díly je to jak kousky skládačky, to je prostě geniální. Velkým diamantem je taky obsazení - Kate je prostě strašně sexy, charismatická, latex jí sluší a to ani nemluvím o těch černých vlasech. Scott - ten do role sedne perfektně, nikoho jinýho bych si tam nedokázala představit, zvlášť když s Kate tvoří tak boží duo. Michael je neméně úžasnej, uvěřila bych mu naprosto cokoliv, jako lykan boduje. A o Billym snad ani mluvit nemusím, ten pohled, ten má Victora v krvi. A to nepočítám jak skvěle je to natočené, kostýmy, efekty, prostě je to všechno nesmírně úžasné. A ta atmosféra filmu? Tak ta mě vždycky dostane, je prostě nepopsatelně úžasná! Navíc od té doby co se začali točit ty lovestory upíří příběhy, si Underworlda cením mnohem více.

Drive

Drive (2011)

Tak tohle jsem opravdu nečekala. Dostala jsem skvělý film, o kterém ani nedokážu říct, proč jsem si ho oblíbila. Ne kdekoho zaujme, protože v první polovině se skoro jen mlčí a vy máte pocit, že už vás nic nemůže překvapit a tak to vypnete. To byste ale dělat neměli, protože to co jste chtěli a nedostali v první polovině, dostanete v té druhé a ještě mnohem víc. Dokonce se na konci projeví, že i mlčící polovina tomu všemu dodala atmosféru. A já nevím jestli mám správný pocit, ale přijde mi, že naprosto jednoduchý děj je jaksi obalený a zdá se být velice originálním a jedinečným. Navíc mě potěšilo obsazení, které naprosto sedí a úžasný soundtrack!

Insidious

Insidious (2010)

U Saw byly úžasné kýbly krve, u Insidious nebyly vůbec třeba, a přitom jde o nevšední zážitek, ze kterého leze mráz po zádech. Lekačky na jedničku, o tom se nedá diskutovat a čeho si nejvíc cením? Tak třeba úžasně originálního děje, který sice začíná jako všechny ostatní a tím víc vás vlastně překvapí jak pokračuje a vůbec není jako ostatní - mám na mysli astrální projekci, i toho že to není typický horor typu v tom domě straší a ani typicky o posednutých tělech. Taky se mi líbí jak hlavní hrdinové nejednají jako obvykle - musíme se hnedka odstěhovat a blablabla. A pak na scénu přicházejí ti dva "hunteři" a to mi poprvé přišlo jako nějaký vtip, ale po chvíli jsem si uvědomila jak úžasné charaktery to vlastně jsou a dodávají filmu šťávu. A taky musím zmínit drobnosti, třeba jako odkaz na Saw na tabuli. Samozřejmě nemůžu ani pominout ani úžasné kostýmy a masky, skvělý způsob natočení a skvěle obsazené herce a hlavně neskutečně úžasný hudební doprovod!