Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Helen

Helen (2009)

Mimořádně surový a přesný pohled na bytost, která je ke světu až příliš ohleduplná na to, aby měla stejně příjemný osud. Audiovizuální efekty a jiné laciné triky se nekonají. Film vás totiž nenutí prožít si to samé, co Helen, film vás nutí uvěřit. A daří se mu to, mj. díky nenápadným detailům a díky skvělému výkonu Ashley Judd. V neposlední řadě si film trochu vypomáhá i stopáží, která nenápadně naznačuje, že Helenin problém není jen o pár bolestivějších měsících. Zajímavost: k natočení filmu vedla režisérku sebevražda její kamarádky, Katinky, které je film také věnován.

Elementární částice

Elementární částice (2006)

Elementární částice jsou takový výlet do lidského nitra. Velmi silný příběh založený na paradoxu, na kontrastu dvou zcela rozdílných charakterů. Film je brilantně natočený, jako kdyby se režisér vžil do mysli diváka. Výsledkem je, že nic není uspěchané, zárověň jsem se ale v žádné chvíli nenudil, dokonce víc než to, nemohl jsem se ani na okamžik odtrhnout.

Ex Drummer

Ex Drummer (2007)

Tvrdá severská absurdita, naturalistická symfonie, která jde u většiny lidí daleko za hranice. Kromě zvrhlostí a oplzlostí ale nechybí ani lyričnost, díky čemuž bych film nejvíce přirovnal ke Kubrickově Mechanickému pomeranči. Jestli je tohle pro vás, zjistíte už na začátku, protože vězte, že bude jen "hůř".

Indie Game: The Movie

Indie Game: The Movie (2012)

Nádherné, a na dokument také velmi napínavé (hlavně Phil Fish). Jednotliví developeři jsou dost různorodí, a je zajímavé vidět, jak jejich osobnost ovlivní jejich dílko. Doporučuji nejen těm, které toto téma zajímá, ale i ostatním - těm dokument nabídne unikátní pohled někam, kam běžně nevidí. A je toho dost!