Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (69)

plakát

Carrie (1976) 

Na film jsem se podívala jen kvůli tomu, že se chystám do kina na letošní remake. Styl psaní Stephena Kinga mi silně nevyhovuje a když už se rozhodnu pro nějakou všemi adorovanou knížku, většinou při čtení skřípu zubama, v horším případě zívám nudou, protože tempo jeho knih bývá dost pomalé a nemám ráda dlouhé okecávačky. Zajímavé je, že podle nich většinou vznikají dva druhy filmů - buď je to mistrovské dílo, jako třeba Shawshank, nebo strašná ptákovina jako Pokoj 1408 nebo Mlha (nemůžu si pomoct, ta chapadla to prostě zazdila..). Carrie bych zařadila spíš do té první grupy, protože ze mě dokázala už od první scény vyloudit dokonalou soustrast s útrapami hlavní hrdinky, kterou hrála fantastická Sissy Spacek. Nevím, jak někdo proti Carrie White může něco mít a považovat ji za monstrum nebo záporáka. Šlapat takhle někdo po mně, tak skončí mnohem, mnohem hůř, ale to jen tak ke zdejším komentářům. Co je zvláštní, je to klasicky pomalé tempo, kdy většinou sledujeme jakýsi film ze střední školy (a ty já ráda, že jo) a ve slibovaný "horor" se to promění až v závěru. Na filmu mě nejvíc zaujal motiv "šikanovaná slečna na dně, terorizovaná vlastní matkou - pocit absolutního štěstí - opět pád na dno", bylo mi jí opravdu líto.. A jak už jsem řekla, fandím ti, Carrie.

plakát

Bravo Girls: Všechno nebo nic (2006) 

Nenáročná přiblblá komedie z prostředí americké střední školy, tak nějak přemýšlím, že jsem se kdysi měla dát na roztleskávačku.. haha. A ten pocit když si říkáte "Sakra ta černoška vypadá jako Beyoncé!" a pak zjistíte, že je to její sestra. Sakra, jsem jen nadrženej, né blbej!

plakát

Věřte nevěřte (1997) (seriál) 

Hodnocení 70% musí být spíš z nostalgie, protože V-N byl svého času velký kult, historky se mezi námi dětmi šířily hlavně ústně, když jsme si povídali některé díly včetně hádání, jestli je to pravda nebo lež. Když se náhodou stalo, že jsme mohli ponocovat a dávali zrovna Věřte - Nevěřte, byla to velká sláva a většinou jsme se pak báli jít si vyčistit zuby nebo nedejbože v noci na záchod. Dneska je to taková milá devadesátková vzpomínka, pro ty, co to nezažili jako malí špunti jsou záhady nepříliš záhadné, herci, dabing a tak nikterak zajímaví a samotná myšlenka hádanek směšná, protože většinou se člověk stejně dozví prd kdy se to stalo, v sedmdesátých letech na Floridě, aha.. Ale my zasvěcení víme, co to je bát se jít v noci čůrat, aby nás náhodou nepřepadlo nějaké monstrum, Johnatan Frakes bude navždycky pojem a některé epizody máme dodnes ve zlatém fondu.. Nejsrandovnější po letech je epizoda s KIPEEEEEEEM!!!! ( Děsivý komiks :D )

plakát

Stážisti (2013) 

Stážisti, aneb kterak "stará škola" vyrazila natřít to mlaďochům do Googlu a splnit si svůj American dream. Původně jsem chtěla jít na Já padouch 2, ale když jsem se doslechla, že tenhle film je z prostředí Google, kde mají skvělé klouzačky, balonky a všichni trpí jistým "googláctvím", měla jsem jasno. (Až pak jsem zjistila, kdo že v tom hraje, ach jo..) Začátek byl opravdu pomalý, člověk pořád čeká na vtip a ono nic, ale později je to čím dál lepší. Konec to zabije úplně, scénka s pizzou mě dostala, nemůžu si pomoc (nebo to možná bylo tím, že už jsem byla ke konci taky trochu "veselejší".. haha). Líbil se mi dvoumetrovej Vince Vaughn aka "Já jsem krásně vysokej, ty jsi zrůda na kterou všichni čumí!" Jediné co mi na filmu kromě Owena Wilsona opravdu vadilo bylo to hrozné schéma, podle kterého se točí snad 90% amerických filmů, spousta rádoby sofistikovaných keců okolo a ten americký überecht happy end. Spousta vtipů se musela ztratit v překladu, dabing (!!) byl chvílemi otřesný, "Noogler" = "Cucgler", to jako fakt? Myslím, že jsem po tomhle filmu další zájemce o stáž v Googlu, ale jen kvůli čepičce Noogler, barevnému kolu a jídlu zdarma, určitě jsou teď v kinech lepší filmy, tohle byla průměrná komedie se zajímavým prostředím, ale to je tak vše. (A ukradli nám ten nápad s famfrpálem..)

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Viděla jsem to v tv a s dabingem (který byl mimochodem opravdu příšerný) a nechápu, co se na tom všem líbilo..

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Nevím, proč to takhle schytala právě Šifra, která patří mezi to lepší z tohohle žánru, a minimálně mě po několikátém shlédnutí v telce ani náhodou nenudí. Samozřejmě, že se najdou i nějaké wtf momenty, kniha i film jsou na nich tak trochu vystavěny. Přesto si myslím, že milovníci záhad a konspiračních teorií to musí vidět a to, že Dan Brown tak naštval církev je jen třešničkou na dortu. Škoda, že jsem to neviděla v kině, to by bylo teprve pošušňáníčko. Z věcí co se mi nelíbily, mě teď napadá tak maximálně účes Toma Hankse, film mám i radši než Anděly a démony, které většina považuje za lepší.. Plus jsou dobré postavy (některé jsou bohužel jen tak načrtnuty a nedotaženy) a především krásná Zimmerova hudba.

plakát

Hannibal - Zrození (2007) 

Tento Hannibal je (byť celkem efektně natočená) nezajímavá blbina, samotnému Panu Lecterovi z Jehňátek a opravdového Hannibala nesahá ani po paty a vlastně je to úplně zbytečný prequel, který jen využívá charismatického hrdiny z jiných filmů.. Trochu mi ten hošík připomínal mladýho Voldemorta, to zas jo..

plakát

Holky to chtěj taky (2001) 

Asi tak o tři chlupy horší a nevtipnější wannabe Prcičky. Přemýšlím, jestli to mělo být nějak stylizované, že všichni byli tak nehorázní slizouni.. a dělám chybu, nad takovými filmy se přece nepřemýšlí, hergot už. Předpokládám, že takováhle ptákovina se nemůže líbit nikomu jinému, než lidem v telecích letech. Jako kravina na pyžamovou párty celkem ujde, jinak to ani neni myšlený. (Miluju ten vtip, že každá hezká holka v Německu, je zákonitě turistka.. Tvůrci se museli něco nahledat.)

plakát

Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) 

Příběh o tom, jak kousavou můžete mít nejlepší kamarádku..? Jako béčko až céčko na pyžamovou párty se hodí. Podle popisu to měl být sexy horor - dobře uznávám, že Megan je prostě .. Megan, ale horor to nebyl ani náhodou, spíš taková smršť zubatých blitek. Plný drsného humoru? Haha, kdy? A mrcha to byla řádně nedotažená, spíš jen tak ledabyle načrtnutá, stejně jako celý film, jen tak odfláklý, dáme tam Megan Fox, pár cákanců červenýho a černýho slizu a ony už to ty náctiletý blbky (a zřejmě i blbci) nějak sežerou... asi takhle nad tím přemýšleli. Pokud nad tím nepřemýšlíte o nic víc, než tvůrci, není to až tak prohnilá jednohubka.. Trochu mi to připomíná Boy Eats Girls (nebo tak nějak), mám ráda tyhle teen filmy z amerického, nebo jakéhokoliv jiného, předměstí. Ale už si to víckrát nepustím, sorry.

Ovládací panel

Fanklub

(2)