Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (209)

plakát

Nech svět světem (2023) 

Mě se to líbilo! Podle recenzí jsem čekala všechno (ted myslím spíš komentáře na instagramu Netflixu), ale nakonec to nebylo vůbec špatný. Film je sice pomalý a téměř až artistický, ale nijak nenudí, postupně buduje atmosféru a občas je až náhodně vtipný. Myslela jsem, že půjde o něco podobného jako je Melancholia (kterou jsem vzdala už kolikrát a nikdy jí neviděla celou), ale tohle je o dost méně abstraktní. Když pominu pár nesmyslným momentů, tak ta premisa ani není tak nerealistická. I chování postav v takové situace je vykresleno poměrně realisticky, i když na hlubší analýzu není dost času. A závěrem - ten konec byl geniální, nechápu, proč jsou jím lidi tak zklamaní.

plakát

Šťastné a krvavé (2023) 

Dávám 4*, protože ačkoliv se jedná o hloupou komedii (rozhodně teda ne horor, což ale nevadí), tak to plně splnilo očekávání. Zvlášť pokud víte něco málo o norské kultuře a Norech, některé vtipy byly skutečně skvělé. Atmosféru to mělo také příjemnou. Není to moc brutální, ani děsivé, ale já osobně jsem s tím problém neměla. A konec se mi také líbil, takže já bych to doporučila.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Ze všech emocí, který ve vás film může vyvolat, hněv nesnáším úplně nejvíc. Neužívám si to, není mi to příjemný, být rozzuřená na něco co nezměním a nemám jak ventilovat. Jasně, válečný filmy mají tak nějak předpoklad vás naštvat. Ale všichni víme, proč se války dějou, že to nejsou kolektivní rozhodnutí národů, že potřebují o pár metrů země víc. Fakt nepotřebuju ve filmu, co se vysokou politikou zaobírá jen okrajově, sledovat nějakýho kokůtka, jak pošle na smrt mladý kluky, jen aby se zavděčil mrtvýmu tátovi. Prostě ne dík. Ale to je samozřejmě můj subjektivní pocit, kterej jsem jenom chtěla sdílet, není to důvod, proč filmu dávám jenom 3*. Vlastně to ani není kvůli tomu, že tenhle film celkem ignoruje knihu podle níž se jmenuje, stejně jako hlavní témata této knihy. Jenom je prostě nenahrazuje ničím stejně zajímavým, než starým známým "válka je fuj". Nojo. ... Ale Daniel Brühl pobavil. Fassbender asi neměl čas.

plakát

American Horror Story - New York City (2022) (série) 

Že mě to nudilo je ve výsledku ten menší problém. Celou dobu si to hraje na něco jinýho, než je už od začátku evidentní, že to je. A pak když se to v závěru tváří jako hrozně nečekaný odhalení, tak vám nezbývá než pozvednout obočí. To jsme opravdu nečekali... Nejhorší je ve výsledku ten disrespekt ke skutečnosti. Čím si ti muži tenkrát procházeli, z toho by se neměl dělat materiál k lacinýmu strašení, což přesně tahle série dělá. Není tam žádný větší smysl, je to prostě zvráceně překroucená minulost s extra supernatural prvkama. Každopádně jsem znechucená.. jen úplně jiným způsobem, než to bývalo v začátcích AHS...

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Já nevím, podle mě to vůbec není tak hrozný, jak se všichni tváří. Jako je to občas trochu cringe, ale zase mě to fakt baví sledovat. Mohly být ty případy víc promyšlený, ale o to jim prostě nešlo. Zase naopak otevírají docela zajímavý témata týkající se toho, jaké to je být ženou v dnešním světě (což chápu, že většina fanoušků Marvelu asi neocení, pravděpodobně nepochopí a možná ani nezaznamená). Za mě prostě fajn oddechovka, vyhovuje mi i ten sitcomový formát.. jo a konečně víme, kdy Steve přišel o věneček a to je dost zásadní.

plakát

Respondér (2022) (seriál) 

Naprosto výborný. Co když občas ta správná volba není ta správná? Svět není tak jednoduchý, kéž by byl, kéž bysme mohli všechny co nedělají to, co by měli, odsoudit jako špatné. Jo, tohle je seriál o obětech systému. Krásně ukazuje, jak zvrácený ten systém je, ne, protože by jeho cílem bylo někoho znevýhodňovat, ale protože ve své vlastní mohutnosti zkrátka nedokáže napravovat vlastní chyby. První dvě epizody pomalejší a zmatenější, ale o to sladší je to zúčtování na konci. A pokud někdo má problém s Liverpoolským přízvukem a neumí číst, tak bych doporučila nekoukat na seriály z Liverpoolského prostředí :) to město nebylo vybraný náhodně. Jo a Martin Freeman je <3

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) (seriál) 

Tuhle recenzi píšu ve chvíli kdy ještě běží poslední díl, protože jsem tak znuděná, že už prostě neudržím pozornost. Tenhle problém měla většina epizod. Zbytečně vybrali hodinový formát, většinu dílů se nic neděje až na posledních pár minut a ten čas předcházející závěrečné zápletce není nijak využit. Má to sice hezký vizuál a je to kvalitně natočené, ale postavy jsou ploché a většina epizod ani nemá ten nepříjemný a děsivý vibe o který jim evidentně šlo. Za mě prostě zklamání.

plakát

Z každého konce (2022) 

Od Netflixovských komedií člověk nikdy nic nečeká, takže když se to občas povede, je to milé. Jako tenhle film. Námět byl fakt super a zajímavý, líbilo se mi sdělení/hlavní myšlenka filmu a děj ani nebyl předvídatelný. Hodnotím kladně i to, že film nejenom ukázal, že oba konce mohou být fajn, ale že různé cesty mohou vést ke stejnému výsledku. Za mě prostě fajn oddechový film a Lili je skvělá!

plakát

Upíří akademie (2022) (seriál) 

Když se tenhle projekt oznámil, byla jsem nadšená. Knihy miluju a líbil se mi i film. Postupně ale moje nadšení upadalo a nastoupil skepticism, zejména když byl oznámený cast, který prostě vůbec neodpovídal předloze. Čekala jsem to nejhorší.. a byla jsem opravdu mile překvapena. Postavy ze seriálu sice vypadají úplně jinak než jejich knižní předlohy, ale chovají se naprosto identicky, takže na tom vzhledu ve výsledku vůbec nesejde. Seriál má příjemných deset dílů a odehrává se v kulisách jednoho malého města. Je to trochu modernější, některé zásadní věci jsou pozměněny, ale nic co by výrazně vadilo. Děj je taková kombinace všech knížek, nejlepší na tom je, že postupně potkáváte easter eggs z knih, ale zároveň je děj dostatečně nový, abyste vás držel napnutý. Doufám, že seriál dostane zelenou na další série, i když se trochu obávám, jestli tvůrci nechtěli rychle shrnout děj z knih aby si mohli jít vlastní cestou, což by vůbec nemuselo dopadnout dobře, ale zase ještě jim dost míst, kterými se mohou inspirovat zbývá a do budoucna bysme mohli zasáhnout i do děje Pokrevních pout.

plakát

Spolu (2022) 

obsahuje spoilery ig Ano, Štěpán Kozub hraje výborně, je vidět, že se na svou roli pečlivě připravil a jeho výkon si zaslouží plný počet hvězdiček. I jeho herecké kolegyně hrají moc dobře, tady prostě není co vytknout. Film má velmi obstojný začátek, hezky ukazuje jak mohou vypadat polámané vztahy v takové rodině. Některé scény mi přišly na můj vkus až moc dlouhé, ale s napětím jsem čekala, v co film vyústí. Jaký bude ten hlavní point, co mají postavy pochopit a naučit se. ...a pak to začalo. Opravdu nechápu, k čemu byla dobrá ta zápletka s tím, že Michal se s autismem nenarodil, ale způsobil mu ho pád. Kromě toho, že to už tak přidává k dezinformacím ohledně autismu (jako kdyby nestačilo, že si část populace myslí, že ho způsobuje očkování). Celkově i pro děj to ale bylo absolutně zbytečné a filmu to nic nepřidalo. Bohužel od té chvíle to je jenom horší. Předání péče jedním podpisem, nesmyslné vyobrazení ústavu... Přeci opomínaná dcera má právo na to, cítit se ukřivděně, nemusíme z ní dělat sobeckou svini, která se chce zbavit bratra, který se obětoval aby jim všem zachránil život. Úplně stačilo, aby si matka s dcerou všechno vyříkaly a došly k nějakému kompromisu, kdy Michal bude pár dní v týdnu docházet do nějakého centra, aby měla matka čas i na sebe a své druhé dítě. Nechápu, prostě to nechápu, proč tak citlivé téma muselo utrpět jen pro absolutně zbytečné drama.