Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Dokonalý film s velice hezkou výpravou (jsem vděčná, že ho do češtiny ani nenadabovali) a zajímavými záběry, který nechápete až do úplného konce kdy vám znenadání všechno dojde a nutí vás to říct si "páni, je to pravda". Velice se mi líbilo propletení scén ačkoli to někdy bylo velice matoucí konečné rozuzlení nám dalo přesně tolik informací kolik jsme potřebovali a přitom tak málo abychom nad tím ztrávili noc přemýšlení.

Město 44

Město 44 (2014)

ten film jsem milovala.. dokavaď jsem měla tu starou verzi, co šla do kin..... ted jsem zoufalá, protože ta nová verze je hrozná... jsem fakt zklamaná..

Vampire Academy

Vampire Academy (2014)

Ach jo. Tohle je pro mě opravdu oříšek. Ságu VA miluju, je to podle mého jedno z nejpovedenějších děl, plné propracovaného děje a skvělých postav. Ovšem už když jsem viděla trailer, tušila jsem, že tohle nedopadne dobře. Šla jsem tedy na film bez jakéhokoliv očekávám, jen se špetkou naděje, že to snad nebude tak marné. A nevím. Herecké výkony byly perfektní. Zoey Deutch byla dokonalá, přišla mi sice trochu jiná Rose než knižní Rose, ale to je možná tím, že jsem akademii už nějaký ten čas nečetla a mám to zkreslené. Nicméně byla skvělá. Lucy Fry do samé. Ošklivý Demikov je mou nejméně oblíbenou postavou. Nenáviděla jsem ho celou sérii, přišel mi odporný, nesympatický a rozhodně jsem mu s Rose nepřála sluníčkový život (team Ivashkov!). A přesně takový byl i ve filmu. Takže vlastně taky v pořádku. Nejlepší byl každopádně Christian, moje první nejoblíbenější postava. Měla jsem z něj velký strach, protože když oznámili jeho představitele, nabyla jsem dojmu, že není dost charismatický. Ale to byl omyl a jsem za to ráda. Prostředí bylo zvolené skvěle, přesně jak jsem si to představovala při čtení! Humor byl trochu přehnaný, ale jelikož byla jeho hlavní propagátorkou Rose, tak odpouštím. Akce byly boží, nejlepší z celého filmu, škoda, že jich bylo tak málo. Strigojové taky pěkně udělaní, nic extrémního. Takže mi z toho vychází.. no klasika, špatně byli prostě zvolení tvůrci. Jako u Hunger Games jedničky. Mě přijde, že to ti lidé snad ani nečtou a nebo jo, ale blbě si to vyloží. Přesto ale dávám 4*, jednoduše proto, že by to nebylo vůči hercům fér. A hlavně taky, že věřím, že se to zlepší. Plně chápu, že to nešlo do většiny českých kin (já kvůli tomu musela jet až do Prahy) ale doufám, že to tak bylo jen u nás a ve světě se to stane oblíbeným dost na to, aby natočili i druhý díl. A jestli nepokazí Adriana, tak budu nadšená. A od trojky už je to hodně akční, takže si myslím, že se máme na co těšit. (btw, ti kdo dali odpad jsou zapšklí ignoranti, kteří upírské generaci ještě stále neodpustili stímívání a pochybuju, že film vůbec viděli. přeneste se přes to sakra už.)

Mortal Instruments: Město z kostí

Mortal Instruments: Město z kostí (2013)

ten film měl absolutně všechno - gaye, kluka co vypadá jako gay (sorry jamie), výrazné obočí, vlkodlaky i upíry, kožený oblečení,číňanskýho čaroděje, klišovitý trapný scénky, pusu v děšti, nečekané přiznání zamilovanosti, incest, Cersei, britský přízvuk, pár pohledů na panoramata NYC, odhalení pravdy o rodičích, scénu bez trika (jamie opět odpustí, ale trochu reklama na holocaust), sexy tetování, flashbacky, pohazování vlasy, spletité vztahy, rozbitý byt, pár kouzel jak z Harryho Pottera.. no prostě BOMBA! (i ta tam byla).. a ted to musím jít vstřebat. / s odstupem času (71 dní) filmem shlédnutým dvakrát v kině a jednou přečteným prvním dílem se vracím k hodnocení. a zůstávám na pěti hvězdách, jelikož tento film má pro mě zkrátka nesporné kvality. tak za prvé si mě skutečně dostal výběr herců, jak Collins tak Jamie odvedli skvělou práci. nebudu kritizovat Lillyino obočí nebo to, že Jamie chvilkama připomíná transsexuální anorektičku (vtip, mám ho ráda) ale prostě si myslím, že jsou oba velmi talentovaní. jejich milostné scény se mi protivý pořád, a pořád mám tendence dávat oči v sloup když se na ně spustí déšť a na tom se nic nezmění. podobný (oči v sloup) názor mám i na stvárnění démonů (atd.), přijde mi, že si s tím mohli dát větší práci, jo. ovšem děj je naprosto perfektní, vzhledem ke knize, která mi celá přišla taková pomačkaná, z toho vykutali to nejlepší a ještě něco přidali. akorát teda ten kousanec nemuseli ve filmu ukazovat, když se k němu už nikdo nevracel. na druhý díl se tedy těším hodně. 53% je směšné, tady je vidět jak jsou češi postižení Twilight a všechno co vzniklo poté a jen trochu zapadá do kategorie "teenage fantasy" je hned kopie. takže podle téhle logiky už by na tento žánr nemělo nic vznikat. a vlastně z každého žánru je něco mega úspěšného ne? to bychom už nemohli točit nic :) mě to baví.

Ovládací panel
1 bod