Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (147)

plakát

Promiňte, omyl (1948) 

Ve srovnání s napínavou původní rozhlasovou hrou (případně s českou filmovou verzí s J. Šejbalovou v hlavní roli) mi tato "natažená" verze přišla dost.. natažená. Cca od třetiny filmu už diváka nic nenapíná, nic nepřekvapí. Snad až úplným koncem se film vrací k původnímu žánru. I tak jde ale o pěknou podívanou, Barbara Stanwyck je v roli Leony Stevenson naprosto dokonalá!

plakát

A Christmas Carol (1938) 

Ve filmu chybí spousta klasických citací a situací z původního díla, kterých se dočkáme snad ve všech jiných filmových verzích Vánoční koledy. Místy je děj i malinko poupravený, čímž se stává o něco pohádkovějším.. A zdá se, že čím pohádkovější Vánoční koleda, tím jsem spokojenější!

plakát

Švédská teorie lásky (2015) 

Švédská teorie lásky mě hned na začátku zklamala. Jak vztahy mezi jedinci fungují a proč tomu tak je, se dozvíme během prvních pár minut, takže mě zaujalo jen centrum pro přistěhovalce, kde se nově příchozí mimo jiné učí, jak kašlat na ostatní a nebýt zbytečně sdílní, aby "zapadli". Kratochvilné hledání pohřešovaných osob je celkem zajímavá (i když šílená) záležitost, ale chyběl mi tu jakýkoliv výstup. Když se ve filmu objevila parta hipíků, kteří mají být protipólem osamělosti a říkají, jak je přirozené dotýkat se jeden druhého a jak to většinové společnosti chybí, načež se ukáže, že se do lesa opravdu jen jezdí válet jeden po druhém, ideálně všichni po všech, chtělo se mi film vypnout. Pak se ale děj přesunul do Etiopie a tamní část mě nadchla, stejně jako závěrečné hodnocení pana Baumana, takže za poslední cca třetinu filmu dávám 4*, zbytek si netroufám hodnotit.

plakát

Všichni spolu (2011) 

Celkem nenápadný dokument o jedné škole - klasické výpovědi na kameru střídají záběry práce ve škole a v rodinném prostředí. Člověku může i chvíli trvat, než si všimne, co je na filmu zvláštního. Jsou to děti, kterým je film věnován. Objeví se zde několik dospělých, ale vždy jen ve vedlejší roli, nedočkáte se od nich žádných chvalozpěvů na školní integraci nebo na samotnou školu Berg Fidel. Naprostou většinu informací máme od samotných dětí, které si uvědomují své handicapy (místy o nich mluví tak věcně, až z toho zamrazí) a vědí, že i s nimi dokážou spoustu věcí. Davidova vlastní skladba pro klavír je fantastickou tečkou.

plakát

Život pod vodou (2004) 

Otřesný nabubřelý kýč o ničem. Přesně ten typ, který si s obrovským potěšením kdykoliv dopřeju.

plakát

Noci v Rodanthe (2008) 

Podle bídné předlohy se asi špatně točí dobrý film (v případě Zápisníku to dopadlo jen o malý kousek lépe). Nabízí se otázka, jestli pan Sparks zná jiné věci než modré šaty, obrazy, stěhovavá zvířata a bouřky..

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Jedna hvězda za kostýmy, druhá za Alana Rickmana (jako Ludvíka, nikoliv jako režiséra). ..a jestli divák nudou neumřel, žije ještě dnes.

plakát

Room (2015) 

Přiznávám, kniha se mi líbila o dost víc. Což ale v žádném případě neznamená, že by film sám o sobě neobstál! V první části mi toho dost chybělo, ale je pochopitelné, že atmosféru původního Pokoje není snadné zachytit. (pozn.: Srovnávám s knihou v originále, český překlad se atmosféře originálu moc nepřiblížil.)

plakát

Obchod pro sebevrahy (2012) 

Jak píše Hellboy, Kozí příběh to není, což beru jako velké plus. Do čtyř hvězdiček mi chybí jen malilinkatý kousek provazu..

plakát

Grizzly Man (2005) 

Líbí se mi, že Herzog se v dokumentu netají svými pochybami o Treadwellově příčetnosti. O medvědech jsme se dost podstatného naučili na základní škole, T.T. možná zrovna neposlouchal. Psát o něm něco víc asi nemá cenu, podívejte se sami..